Cancerul care va ucide cele mai multe femei. In curand, cancerul de plamani va deveni, in mare parte a Europei, forma de cancer care va face cele mai multe victime in randul femeilor, depasind chiar cancerul de san, avertizeaza specialistii. Cauza? Numarul mare de femei care s-au apucat de fumat acum 50 de ani, cand acest obicei a cunoscut o raspandire masiva. Rata deceselor din cauza cancerului pulmonar, in randul femeilor, va creste cu 8% pana la sfarsitul anului 2014, arata un raport publicat recent, in urma cercetarilor realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Milano. Pana la sfarsitul acestui deceniu, cancerul de plamani va deveni forma de cancer care va face cele mai multe victime printre femei, in tarile UE, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Frustrarea specialistilor in hepatite: "Ce medic sunt eu daca nu pot oferi pacientilor cu hepatita C decat un tratament suboptimal?". Hepatita C se trateaza inca in Romania doar cu interferon si ribavirina, medicamente care deja sunt considerate invechite si chiar nocive. Terapiile care asteptau de mai bine de trei ani sa intre in tratamentul obisnuit al celor cu hepatita C si care se aflau pe lista propusa pentru compensare sunt si ele depasite. Noi medicamente, mult mai eficiente si lipsite de efecte secundare, sunt astazi recomandate de autoritatile internationale. Romania are cea mai mare prevalenta a hepatitelor virale ￯ cu virusul B, C si D - din Europa. "Probabil ca aproximativ 600 de mii de romani au hepatita C si inca 1 milion au hepatita B. Ceea ce este mai important este ca probabil 80% nu stiu ca sunt infectati", a precizat prof. dr. Ioan Sporea, presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie, informeaza Adevarul.

Totul despre cataracta. Cataracta este principala cauza de orbire din lume. Aceasta apare din cauza opacifierii cristalinului. Afla care sunt cauzele si simptomele acestei afectuini, precum si ce tratament te scapa de ea. Aceasta afectiune poate fi partiala sau completa, stationara sau progresiva si poate aparea la oricare dintre ochi sau chiar la ambii. Cataracta nu se poate propaga de la un ochi la altul. Printre factorii care contribuie la aparitia cataractei se numara expunerea ochilor la ultraviolete si la radiatii. Totodata, persoanele care sufera de diabet sau care sunt hipertensive, pot face cataracta, precum si cele care sufera de anumite boli oftalmologice. Examinarea regulata a ochilor ramane singura modalitate prin care se poate diagnostica cataracta. Daca ai peste 65 de ani, examineaza-ti ochii, cel putin o data pe an. Cataracta este detectata cu ajutorul unui examen la ochi care include: un test de acuitate vizuala, scrie clickpentrufemei.ro.

Cata cafea trebuie sa bei ca sa nu faci diabet? Cresterea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de imbolnavire de diabet, a anuntat o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii si Singapore intr-un studiu. Pornind de la trei studii americane efectuate pe 120.000 de persoane, in cea mai mare parte angajati din sistemul medical, o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii si Singapore a stabilit o legatura intre suplimentarea consumului zilnic de cafea cu o ceasca si jumatate, timp de patru ani, si reducerea cu 11% a riscului de imbolnavire cu diabet de tip 2, cea mai frecventa forma a acestei maladii, informeaza doctorulzilei.ro.

Ce inseamna cand te doare cotul. Fara sa luam in considerare ca proverbiala "durere in cot" inseamna nepasare, durerea cotului poate semnala probleme serioase de sanatate. Durerea in cot poate fi cauzata de mai multe probleme. Cea mai comuna dintre acestea, intalnita la adulti, este tendinita. Ce inseamna inflamatia tendonului de la cot. Tendinita cronica poate duce la slabirea tendonului si chiar la ruperea acestuia. Bursita este o alta cauza a cotului dureros - atunci cand bursa se inflameaza si se umple cu lichid sinovial, miscarea cotului devine foarte dureroasa. Bursita apare de obicei la coate sau la genunchi. Si artrita poate fi o cauza a durerii cotului, din cauza tocirii cartilajului in acea zona. Alte cauze pot fi intinderea ligamentelor sau infectarea cotului, scrie Unica.ro.