OMS: Alerta maxima in Europa pentru poliomielita din cauza scaderii vaccinarilor. Europa este in alerta maxima in ceea ce priveste raspandirea poliomielitei din cauza scaderii vaccinarilor, aparitiei unor cazuri in zone de conflict si circulatiei virusului in Asia, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). "Din cauza conflictului din Siria, relativ aproape de noi, din cauza scaderii vaccinarilor si problemelor din Ucraina, din cauza circulatiei virusului in Asia - Pakistan si a faptului ca virusul a fost gasit liber circuland in apele reziduale in Israel (...), suntem in alerta maxima. Avem cateva tari, care ne inconjoara, care nu mai sunt capabile sa mai mentina, in acest moment, un nivel mare de vaccinare", a declarat, reprezentantul OMS pentru Romania, Victor Olsavsky, la conferinta dedicata Saptamanii Internationale a Vaccinarii, scrie Romania libera.

UtileFoto: Colaj foto

Ce boli grave poate ascunde o respiratie urat mirositoare. Timp de ani de zile, medicii au observat ca anumite mirosuri din respiratia unui om pot fi asociate cu o anumita boala. In zilele noastre, specialistii chiar iau in considerare ideea ca diagnosticul unei boli poate fi pus si prin analiza unei asemenea "amprente a respiratiei". Poate ca pare ceva desprins din filmele stiintifico-fantastice, dar nu suntem departe de momentul in care un simplu test de respiratie poate spune totul despre sanatatea noastra. Ideea de a folosi aceste teste de respiratie ca unealta de diagnosticare dateaza din vechime, de pe vreme lui Hipocrate, care a scris chiar o lucrare despre mirosul bolilor, scrie Adevarul.

Cat de daunator este sa-ti trosnesti degetele si gatul. Ce spun medicii despre unul din cele mai frecvente obiceiuri. Motivul pentru care degetele si gatul trosnesc este faptul ca "articulatiile fierb atunci cand sunt intinse", spune un medic american. In general, trosnirea articulatiilor nu este un obicei nociv, insa atunci cand devine un obicei, poate irita tesuturile moi si cartilajul. Prin trosnirea articulatiilor se elibereaza bule de gaz, explica dr. Christopher J. Visco, director de medicina sportiva in cadrul Spitalului NewYork-Presbyterian. "Mecanismul functioneaza pentru orice articulatie din corp ce este inconjurata de o capsula, cum sunt articulatiile de la degete", explica specialistul, potrivit EVZ.

De ce ne simtim obositi dimineata, chiar daca am dormit suficiente ore. Potrivit unui sondaj efectuat recent in Marea Britanie, peste 95% dintre respondentii cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani dorm cu smartphone-ul in imediata apropiere a patului. Mai mult, un procent similar de proprietari de dispozitive mobile folosesc aceste terminale in ora de dinainte de a adormi. Lumina emanata de ecranele dispozitivelor mobile in intuneric afecteaza ochii si tulbura somnul, potrivit medicilor. Acesta este unul din motivele pentru care multe persoane se trezesc dimineata obosite, chiar daca au dormit suficiente ore, scrie Gandul.

Semne de alarma care anunta bolile de prostata. Prostata este o glanda anexa a aparatului genital masculin, aflata la intersectia cu aparatul urinar, cu rol in producerea lichidului prostatic, parte componenta a lichidului seminal. Asezata in fata rectului, sub vezica urinara, traversata de uretra, conduct si asigura plecarea urinei din vezica la exterior. Are forma si dimensiunea unei nuci. Este formata din doi lobi si se dezvolta in volum o data cu inaintarea in varsta. Glanda prostatica are contact cu vezica urinara si cu uretra, precum si cu calea genitala ejaculatorie. Acest lucru face ca prostata sa fie implicata in permanenta in doua functii vitale: in functia sexuala a barbatului si in functia urinara, scrie Doctorul zilei.

Mituri si adevaruri despre celulita: cremele nu sunt bune de nimic, dar dieta poate face minuni. Ai celulita? Nu esti singura. Aceasta problema cosmetica afecteaza aproape 90% din femei, chiar si pe cele care sunt intr-o forma fizica de invidiat. In ceea ce priveste celulita exista multe informatii gresite transmise din om in om (din femeie in femeie) despre cauzele ei, despre leacuri minune sau despre proceduri chirurgicale extreme. Inainte de a da vina pe ineficienta produselor cosmetice, pe varsta sau pe mostenirea genetica, cel mai bine este sa te informezi corect si complet despre celulita, o problema cosmetica ce afecteaza majoritatea femeilor, scrie Adevarul.

Lista beneficiilor ceaiului de galbenele. Bautura se face din flori uscate de galbenele puse in apa clocotita timp de 5 minute. Bautura are efect antiinflamator si antibacterian. Ajuta la tratarea infectiilor urechilor si stimuleaza producerea de colagen. Mai mult, ajuta la detoxifierea corpului dupa o operatie. Bautura mai poate fi benefica pentru persoanele care sufera de probleme gastro-intenstinale. Acesta ajuta si la limitarea efectelor bacteriilor asociate cu gastrita, ulcer peptic, cancerul de stomac, scrie Gandul.

Mentin inima sanatoasa si previn Alzheimerul. Beneficiile dovedite ale migdalelor. Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer. In cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentratiile de glucoza din sange, scrie Doctorul zilei.