Tinerete fara batranete! Cercetatorii au aflat cum pot opri imbatranirea. Cercetatorii americani au descoperit cum sa intinereasca inima soarecilor de laborator. Printr-o experienta revolutionara ei au constatat ca sangele unui individ tanar injectat in corpul altuia mai in varsta ii poate regenera tesuturile cardiace. Cercetatorii de la Harvard Stem Cell Institute din Boston au descoperit, astfel, cum se poate stopa procesul de imbatranire a inimii, ba chiar reusind s-o intinereasca, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Detoxificarea dupa sarbatori - Elimina alimentele nocive! Dr. Ioana Sandu, medic specialist medicina de urgenta la Spitalul Sanador, ne arata cum sa ne detoxificam rapid. Prin detoxificare, ajuti ficatul, stomacul si colonul sa elimine toxinele acumulate, iar astfel te vei simti mai usor si mai energic. Un alt aspect important e ca detoxificarea organismului ajuta la recapatarea unei stari psihice mai bune - toxinele acumulate pot determina aparitia insomniilor si a oboselii cronice, probleme ce dispar odata cu avansarea in dieta de detoxificare. Incepe cu eliminarea prajelilor, a mezelurilor, a carnii afumate, a grasimilor saturate, a dulciurilor si a oricarui alt aliment procesat, scrie Libertatea.

De ce este broccoli alimentul-medicament pentru bolile ficatului. Un nou studiu a scos la iveala inca un motiv important sa mancam broccoli in fiecare zi: contine o substanta cu rol esential in regenerarea celulelor hepatice chiar si in cazul bolnavilor de hepatita cu ciroza. Antioxidantii din multe fructe si legume au un rol benefic in combaterea radicalilor liberi. Dar de departe cea mai buna sursa de antioxidanti care cresc nivelul proteinei benefice Nrf2 mai ales in conditiile in care organismul sufera de ciroza este broccoli, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Arizona, scrie Adevarul.

Dieta "purpurie" face valuri la americani. Si vedetele sunt vrajite de efectele ei. Dieta "purpurie", care promoveaza consumul de fructe si legume de culoare purpurie, albastra si violeta, a devenit cea mai in voga tendinta in curele de slabire, datorita continutului bogat in antocianine al acestor alimente, antioxidanti cu efect protector al celulelor. Unul dintre motivele pentru care aceasta dieta a devenit atat de populara este acela ca fructele si legumele purpurii contin antocianina, un puternic antioxidant care protejeaza celulele si ar putea preveni cancerul, potrivit Click.

Boala Lyme: riscul de infectare este mic! Cu siguranta ai auzit despre boala luI Serban Ionescu sau despre jurnalistul din Sibiu ucis de boala Lyme dupa o muscatura de capusa, cazuri care ne sperie pe toti. De fapt, asemenea povesti ajung subiect de stiri tocmai pentru ca sunt rare. Muscatura de capusa nu este un pericol atat de mare pe cat am ajuns sa credem, pericolul de infectare cu boala Lyme fiind de numai 1,2 -1,4 %, explica dr. Nirvana Georgescu. "Exista mai multe tipuri de capuse, dintre care numai unele pot transmite infectii. Riscul de dezvoltare a acestor infectii depinde de arealul geografic, anotimp, tipul de capusa, iar, in cazul bolii Lyme, de cat de mult timp a stat capusa atasata de piele", mai spune medicul pentru Unica.ro.