De ce marijuana nu este folosita in Romania in scopuri terapeutice. Marijuana este prescrisa in SUA in cazul bolnavilor de cancer, aceasta avand capacitatea de a ameliora durerile, si in 15 tari din UE, printre care Spania si Anglia, unde canabisul poate figura in schema de tratament a pacientilor cu scleroza multipla. De ce nu este posibil acelasi lucru si la noi? In Romania, marijuana ar putea fi prescrisa de catre medici, in conditiile in care exista o baza legala, dar pentru ca niciun producator de medicamente nu a solicitat Agentiei Nationale de Medicament aprobarea vreunui tratament pe baza de marijuana, romanii nu pot avea acces la acest tip de medicatie, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce pericole se ascund in periuta ta de dinti. Numarul bacteriilor de pe o periuta de dinti poate varia de la cateva zeci la un milion, daca nu este curatata corespunzator. In unele cazuri, se formeaza adevarate colonii care-ti pun in pericol sanatatea. "Cavitatea bucala gazduieste sute de tipuri diferite de microorganisme, care pot fi transferate pe periuta de dinti in timpul perierii. In plus, periutele de dinti sunt depozitate in baie, ceea ce le expune si la microorganisme gastrointestinale, care pot fi transferate pe cale fecal-orala. Numarul microorganismelor poate varia foarte mult, deci, de la cateva la un milion", subliniaza profesorul de parodontologie Maria L. Geisinger, de la Universitatea Alabama din Birmingham, potrivit Adevarul.

Alimente-medicament care fac minuni pentru digestie si te scapa de balonare. Exista o serie de alimente care ne ajuta atunci cand avem probleme cu digestia. Asa ca data viitoare cand te simti balonat sau esti constipat, consuma alimentele recomandate in continuare pentru o digestie mai usoara si pentru sanatatea stomacului tau. 1. Bananele. Au un continut ridicat de potasiu si vitamina A, ajuta la reglarea cantitatii de apa din corp. In plus, substantele continute de banana ajuta la reducerea stresului. "Mananca banane daca ai diaree", recomanda nutritionistul Abhay Joshi. 2. Prunele. "Sunt usor de digerat, deoarece contin fibre, si previn constipatia. Unde mai pui faptul ca sunt bogate in antioxidanti, fapt care te ajuta sa te mentii tanar", sustine nutritionistul, potrivit Doctorul zilei.

Cum poti sa tii copiii departe de dulciuri. Un iaurt combinat cu fructe proaspete si pus la congelator poate reprezenta un desert extrem de sanatos si de gustos pentru copii. Pentru multi parinti, oferirea unui desert sanatos copiilor reprezinta o provocare, in conditiile in care dulciurile sunt pe lista alimentelor nerecomandate. Cu toate acestea, medicul nutritionist Mihaela Bilic le recomanda adultilor sa nu le interzica celor mici dulciurile. Nutritionista mentioneaza ca pentru un copil, o inghetata este o forma de lactata extrem de putin dulce, care este sanatoasa si care poate reprezenta chiar si o sursa de calciu, scrie Gandul.

Munca de noapte te pune in pericole imense! Uite ce poti pati. Potrivit unui nou studiu realizat de o echipa de medici din SUA, oamenii care muncesc noaptea sunt in pericol mai mare decat cei care lucreaza ziua sa faca atac de cord sau sa sufere accidente vasculare. Cercetatorii de la Universitatea Northwestern din SUA au studiat impactul negativ pe care-l are munca pe timp de noapte si au observat o crestere ingrijoratoare a riscului de a face atac de cord sau accident vascular cerebral, scrie Romania libera.

Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre cancerul ovarian. Cancerul ovarian este o boala grava, dar care ramane de cele mai multe ori ascunsa, neavand simptome specifice in faza incipienta, ceea ce face diagnosticarea precoce foarte dificila. In fiecare an, in intreaga lume sunt diagnosticate aproximativ 238.719 cazuri noi - incidenta fiind de 6,1 la 100.000 de locuitori - si sunt inregistrate 151.905 decese cauzate de cancerul ovarian - mortalitatea fiind de 3,8 cazuri la 100.000 de locuitori, scrie Doctorul zilei.