Boli care pot fi vindecate cu muguri de brad. Bradul este un remediu utilizat inca din antichitate pentru vindecarea diferitelor boli. Oamenii muntilor si nu numai spun ca bradul reprezinta o minune a sanatatii. Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formeaza primavara devreme. Au o culoare deosebita, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate incepe in prima jumatate a lunii mai si se poate extinde chiar si in luna iunie in unele zone mai inalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recolteaza cand dimensiunile au ajuns la 3 cm si nu au depasit 7 cm. Dupa culegere, mugurii de brad pot fi consumati cruzi pentru stimularea poftei de mancare sau pentru improspatarea respiratiei. Ca si bradul, mugurii au proprietati antimicrobiene, ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor respiratorii si la stimularea sistemului imunitar, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Durerile de spate nu-ti dau pace? Afla ce trebuie sa faci pentru a scapa de ele. Patru din cinci persoane sufera la un moment dat de dureri de spate, acestea manifestandu-se cel mai des la persoanele de varsta mijlocie (30-50 de ani), desi pot fi afecta si persoanele mai tinere. Durerile de spate nu sunt intotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sanatoase suferind de aceasta problema - purtatul gentilor grele si voluminoase, tocurile inalte, sofatul ore indelungate, statul pe scaun, la birou, kilogramele in plus, un somn necalitativ, statul in curentul aerului conditionat. Apropierea sezonului estival reprezinta o grija in plus. Pe langa momentele de relaxare sau de distractie, unele personae pot acuza dureri de spate, desi, aparent, nu au efectuat nicio activitate care sa le provoace. Altii au desfasurat sporturi precum tenis, fotbal, jogging si au suferit intinderi musculare. In plus, timpul indelungat petrecut la volan sau tanjeala pe nisipul tare, intr-o pozitie incomoda poate provoca disconfot muschilor lombari, anuntaAdevarul.

Cum stii daca ai rinichii bolnavi. Vezi simptomele bolilor renale. Rinichii sunt adevarate filtre pentru toxine ale organismului. Daca ai probleme sau o boala de rinichi, acestia incep sa dea semnale de alarma, pe care e bine sa le iei in serios. Vezi cum stii daca ai rinichii bolnavi si care sunt simptomele bolilor renale. Rinichii tai produc urina, deci atunci cand rinichii se imbolnavesc, simptomele incep chiar de acolo. Mergi la doctor de urgenta daca: urina ta face spuma, contine sange, sau are o culoare neobisnuita. Daca urinezi mult mai des decat inainte, mult mai rar, sau daca observi o modificare a cantitatii de urina produsa. Daca rinichii nu mai functioneaza, corpul tau nu elimina excesul de lichide, care se acumuleaza in partea de jos a corpului. Mergi imediat la doctor daca observi ca ti s-au umflat picioarele, gleznele, fata, mainile sau alte parti ale corpului, informeazaLibertatea.

Dieta care contine cele mai sanatoase combinatii alimentare. O dieta care combina grasimile nesaturate, precum cele din uleiul de masline, cu legume bogate in nitrati, precum spanacul, ar putea proteja contra hipertensiunii, potrivit unui studiu britanic, care a identificat mecanismul biologic benefic din spatele regimului mediteranean. Studiu, realizat pe soareci, in Statele Unite, i-a ajutat pe cercetatori sa inteleaga rezultatele unor cercetari precedente, potrivit carora acest regim alimentar poate sa reduca tensiunea arteriala. Regimul mediteranean cuprinde cel mai adesea lipide nesaturate, existente in uleiul de masline si in fructele cu coaja, dar si legume, precum spanac, telina si morcovi. Aceste fructe si legume sunt bogate in nitrati anorganici si in nitriti, compusi chimici produsi prin oxidarea azotului, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai noi tratamente in boala Parkinson. Maladia Parkinson se numara printre problemele neurologice care afecteaza multe aspecte ale vietii de zi cu zi. Desi nu poate fi vindecata, noile terapii amelioreaza simptomele bolii si ofera pacientilor sansa la o viata normala. Considerata cea mai frecventa boala a varstnicilor dupa Alzheimer, Parkinson afecteaza aproximativ 4 milioane de persoane din intreaga lume, potrivit statisticilor din domeniu. La nivel national, aproape 72.000 de pacienti sunt diagnosticati cu aceasta afectiune. Boala afecteaza diferit fiecare pacient in parte. In timp ce la unii dintre ei, tremurul si problemele de echilibru se instaleaza in timp si boala este diagnosticata la maturitate, la altii simptomele pot aparea inca din perioada copilariei, fie se pot agrava intr-un timp relativ scurt, anuntaAdevarul.