Hipotiroidia, o afectiune ce-ti schimba viata. Te simti din ce in ce mai obosita, si oricat de mult te-ai odihni, niciodata nu este suficient. In acest caz, este bine sa mergi la medicul specialist, deoarece este posibil sa suferi de hipotiroidism. Aceasta afectiune este cauzata de functionarea deficitara a glandei tiroide, mai exact aceasta nu mai produce numarul de hormoni necesari organismului pentru a functiona corespunzator. Acest dezechilibru duce la acumularea de kilograme in plus, la uscare pielii, cresterea colesterolului si la oboseala accentuata. Aproximativ 95% dintre cazurile de hipotiroidism au caracter autoimun (anticorpii ataca glanda tiroida, ceea ce-i afecteaza functionarea) sau sunt cauzate de cantitatea scazuta de iod din organism, in lipsa caruia glanda tiroida are de suferit, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

De ce adorm barbatii dupa sex? Unul dintre cele mai suparatoare lucruri pentru o femeie, dupa ce a facut dragoste, este ca partenerul sa adoarma imediat dupa ce partida s-a terminat. Iata ce explicatii au gasit oamenii de stiinta! Una dintre cauze o reprezinta, potrivit doctorului David McKenzie, de la Universitatea din Vancouver, prolactina care este eliberata in corpul unui barbat, in urma actului sexual. Acest hormon contribuie la crearea unei stari de oboseala mai mare decat in mod obisnuit. Totodata, si efortul depus in timpul unei partide de amor epuizeaza muschii de glicogen, ceea ce conduce tot la o stare de somnolenta accentuata. Desi este suparator pentru tine, oamenii de stiinta explica faptul ca starea de somn este un semn al faptului ca l-ai adus la apogeu si ca s-a simtit foarte bine cu tine, informeaza Click.

Viitorul suna bine si pentru cei care nu aud. Chiar daca varstnicii constituie categoria cea mai afectata de pierderea auzului, nici tinerii sau nou-nascutii nu sunt ocoliti de aceasta afectiune. Vestea buna ar fi ca intr-un viitor nu prea indepartat boala va fi eradicata cu ajutorul protezelor ultraperformante. Pierderea auzului afecteaza orice varsta, sunt categorici medicii specialisti. Nasterea cu surditate congenitala, traumatismele la nivelul capului sau urechilor si imbatranirea pot fi tot atatea cauze pentru care aparatul auditiv nu mai functioneaza sau o face la capacitate redusa. Varstnicii reprezinta, de regula, cel mai mare segment social care este afectat de aceasta boala, dar nu numai. Pierderea de auz la varste foarte mici are consecinte importante asupra dezvoltarii limbajului ducand in final la surdomutitate, astfel ca este foarte importanta depistarea cat mai devreme a afectiunii. Dupa implant este nevoie de recuperare si logopedie Cauza care a dus la pierderea auzului este cea care impune tratamentul de specialitate. Daca este vorba despre o pierdere temporara sau reversibila data de dopurile de ceara sau infectii ale urechii, calea de vindecare este cea a medicamentelor prescrise de medicul ORL, scrie doctorulzilei.ro.

Boala fara leac? Ii poti face fata. Cum ai reactiona daca ai afla ca suferi de o boala incurabila? Dincolo de lacrimi, de disperare si de negare, poti gasi acele parghii de care ai nevoie pentru a-ti duce viata mai departe. Cand a aflat ca sufera de lupus, o boala autoimuna grava, Laura (32 de ani), a izbucnit in lacrimi. S-a framantat o zi intreaga, punandu-si intrebarea fireasca "De ce eu?". Nu s-a complacut insa in postura de victima. S-a gandit sa-si foloseasca energia pentru a curma suferinta altora, ca sa uite de propria suferinta. A inceput sa faca proiecte pentru copiii institutionalizati si a adoptat un copil. Laura are, fara doar si poate, stofa de luptatoare. Deviza ei, "ajuta ca sa fii ajutat", i-a dat un sens vietii. Dar cati au puterea de a se ridica si de a merge mai departe? Fiecare adopta propria strategie pentru a alunga frica legata de boala. Pentru un bolnav incurabil, nu exista prea multe optiuni: fie se lasa in voia disperarii, fie se mobilizeaza pentru a trai mai departe alaturi de cei dragi. Din nefericire, cei din jur stiu rareori cum sa se comporte cu o persoana care a primit un verdict atat de dur. Numai bolnavul stie ce e-n sufletul lui, noteaza Adevarul.

Sanatate: Nodul la san inseamna cancer? Intamplator, la dus sau, pur si simplu, cand te imbraci, iti dai seama ca ceva nu e in regula cu sanii tai. Palpezi si simti ca, undeva, sub piele, a aparut ceva. Nu intra in panica, mergi la medic! Mai devreme sau mai tarziu, fiecare trece printr-un moment legat de starea de sanatate. Iar cand vine vorba de suspiciunea unei afectiuni a aparatului genital sau a sanului, lucrurile se complica. Si asta pentru ca, in loc ca primul pas sa fie vizita la medic, obisnuim fie sa ne inchidem in noi, fie sa cerem parerea oricui altcuiva decat a unui specialist. Asa se face ca, din nefericire, in jur de 7.000 de romance primesc, anual, cutremuratorul diagnostic de cancer la san, in vreme ce 4.000 mor din cauza ca se prezinta la medic abia cand boala se afla in stadiu foarte avansat si nu se mai poate face nimic. Dar nu e cazul sa te sperii, ci sa iei masuri! Aproape 40% dintre femei observa, la un moment dat, cel putin o formatiune ciudata la nivelul sanului. Asta nu inseamna neaparat cancer, insa nici nu trebuie ignorata o astfel de situatie, scrie Libertatea.