Topul antioxidantilor care previn imbatranirea si alimentele in care se gasesc din abundenta. O alimentatie bogata in antioxidanti are un rol definitoriu in prevenirea si incetinirea procesului de imbatranire, intarirea sistemului imunitar, protejarea impotriva radicalilor liberi (responsabili pentru aparitia ridurilor) si mentinerea sanatatii inimii. Iar vestile bune nu se opresc aici: o cantitate semnificativa din antioxidanti poate fi asimilata chiar din dieta zilnica. Coenzima Q10 - se mai numeste si "antioxidantul inimii sanatoase" pentru ca reface ADN-ul deteriorat si este folosita in tratamentul si prevenirea bolilor cardiace. Totodata, aceasta ajuta la prevenirea bolilor Alzheimer sau Parkinson, este implicata in toate procesele producatoare de energie si in stocarea energiei in celule, ajutand si la functionarea ficatului. Coenzima Q10 este prezenta in cantitati importante in uleiul de soia, sardine, alune, carnea de bovine si fructele de mare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cand ai cu adevarat nevoie de antibiotice. Esti bolnav. Nu esti sigur ce ai, dar stii ca ai prefera sa scapi de urechile infundate, de tusea sacaitoare sau de durerile musculare. Banuiesti ca ai gripa, asa ca te duci la medic. Daca cercetarile recente au dreptate, atunci medicul tau iti va prescrie antibiotice, chiar daca stie ca nu te vor face bine mai repede. "Cercetarile au demonstrat ca anumite infectii obisnuite nu necesita tratamentul cu antibiotice. Si totusi continuam sa le luam. Aceasta suprautilizare a antibioticelor a condus la superinfectii si acum rezistenta in fata bacteriilor este in crestere", spune Amanda Helberg, medic la o clinica din Texas, SUA. O scrisoare publicata in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane arata ca medicii prescrie antibiotice pentru bronsita acuta in aproape 70% din cazuri, in ciuda multitudinii de dovezi care demonstreaza ca aceste medicamente nu functioneaza impotriva bolilor respiratorii, anuntaAdevarul.

Ce boli poti sa ai in functie de locul unde te doare burta. Durerea localizata in zona abdomenului iti poate indica afectiunile de care suferi. Te doare burta in dreapta sus : Pietre la vezica, ulcer gastric, pancreatita. Te doare burta in dreapta pe mijloc: pietre la rinichi, infectie urinara, constipatie, hernie lombara. Te doare burta in dreapta jos: apendicita, constipatie, hernie inghinala. Te doare burta sus, sub stern: ulcer, indigestie, pietre la vezica, pancreatita, hernie epigastrica. Te doare burta fix pe mijloc, in zona buricului: ulcer gastric, pancreatita, apendicita in faza incipienta, hernie ombilicala, intestin inflamat, boli intestinale. Integral peUnica.ro.

La ce varsta suntem mai predispusi sa ne ingrasam? Femeile risca cel mai mult sa ia in greutate in jurul varstei de 38 de ani, iar barbatii, in jurul varstei de 44 de ani, a relevat un sondaj efectuat de compania producatoare de suplimente alimentare Forza Supplements. Potrivit sondajului, femeile sunt cel mai predispuse sa castige in greutate intre 35 si 40 de ani, iar pentru barbati, acest risc apare putin mai tarziu - 36 % dintre barbati afirmand ca se ingrasa intre 40 si 45 de ani - in ambele cazuri insa factorii responsabili pentru acest lucru fiind viata confortabila din familie si orele prelungite de munca la birou, in fata calculatorului. La acest sondaj au participat 1.000 de persoane, barbati si femei, care au explicat motivele pentru care au luat in greutate. Femeile au raspuns, in proportie de 34%, ca s-au ingrasat in timpul sarcinii, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce sa mancam ca sa prevenim cancerul. O hrana echilibrata, bogata in vitamine, iti poate reduce semnificativ riscurile de a te imbolnavi de cancer. Este dovedit prin numeroase cercetari ca unele alimente te pot proteja de cancer, asa cum altele iti maresc riscul de a face aceasta boala. Antioxidantii si fibrele alimentare alimentare sunt cateva din substantele despre care se stie ca pot tine la distanta tumorile canceroase. Desigur, acestea nu sunt suficiente pentru a te feri de boala, un rol important in acest sens avandu-l si stilul de viata. Astfel, obezitatea, fumatul si consumul de alcool sunt alti factori vinovati de aparitia multor tipuri de cancere. Sursa de vitaminele A, E si C, rosiile contin licopen, antioxidant care le da culoarea rosie. Numeroase studii au subliniat ca licopenul poate reduce riscul de cancer pulmonar, esofagian, de prostata, gastric si de colon. Alte surse de licopen sunt caisele, grepfrutul, pepenele verde si caisele, anuntaAdevarul.