Condimente care-l fac sa te doreasca nespus de mult. Intrati in bucatarie si o sa descoperiti condimente care dau savaoare preparatelor si clipelor petrecute in doi. Iata care sunt cele mai cunoscute condimente cu puteri afrodisiace: Busuioc- Este recunoscut pentru parfumul lui foarte senzual si seducator, care nu poate trece neobservat. Se foloseste la fripturi, ciorbe si alte preparate culinare. Ghimbirul- A fost folosit pe post de afrodiziac dintotdeauna, mai ales in tarile asiatice si arabe. Cu o aroma inconfundabila, el a insotit mii de povesti de iubire nu numai in aceste zone, pentru ca faima i s-a raspandit usor.. Il poti folosi cu succes la prepararea diferitelor sosuri, cum ar fi vinegreta. De asemenea, poate fi macinat si introdus in compozitia aluatului de biscuiti sau la prepararea altor deserturi. Te poate ajuta si in pregatirea unei creme sau a produselor de patiserie, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cea mai buna incaltaminte pentru fiecare tip de picioare. Picioarele tale sunt mult mai importante decat aspectul si modelul pantofilor, indeosebi atunci cand ai anumite probleme. Daca ai o curbura a talpii mai mica sau mai mare, daca ai tendonul lui Ahile mai rigid sau daca ai o tendinta catre dezvoltarea monturilor, e cazul sa faci niste alegeri. Vei avea de castigat un plus de confort, dar si sanatate pentru picioarele tale. Pantofii cu toc inalt. Nu sunt o recomandare tocmai potrivita, daca ai o suferinta legata de tendonul lui Ahile, deoarece pot inrautati situatia. In schimb, modele cu toc mic si stabil pot avea un efect benefic, favorizand remisia durerile. De asemenea, evita sa-ti pui tocuri, daca se intampla sa ai metatarsalgie, o conditie caracterizata prin dureri si inflamatii ale oaselor metatarsiene (oasele mediale ale talpii piciorului), anuntaAdevarul.

Va dor dintii? Mestecati usturoi! Migrenele sau durerile de dinti va pot strica ziua, mai ales daca apar din senin si nu puteti sa va duceti imediat la medic. Nu intrati in panica, pentru ca leacul se afla mai aproape decat credeti, chiar in camara. Ceapa contra durerilor de cap. Sub straturile de foi, ceapa contine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine si multe alte substante active. Ceapa este aliat de nadejde in cazul migrenelor, ea tratand cu succes durerile insuportabile de cap. In cazul in care va confruntati cu o astfel de situatie, taiati ceapa rondele si aplicati comprese in zona cefei, dar si pe tample, informeazaClick.

Dieta pentru reducerea colesterolului. Fii sanatos si slabeste cu cap. Dr. David J.A. Jenkins este de parere ca dieta pe care o propune in vederea reducerii colesterolului, desi nu este conceputa pentru pierderea in greutate, te poate ajuta totusi sa pierzi cateva kilograme, fiind totodata o investitie solida pentru starea ta generala de sanatate. Afla, asadar, care sunt principiile pe care se bazeaza aceasta dieta si incearca sa-ti impui un stil de viata sanatos inainte ca organismul sa te avertizeze ca sanatatea ta risca sa se deterioreze. Si cum nivelul ridicat al colesterolului creste riscul pentru contactarea unor afectiuni cu impact major asupra sanatatii, merita sa iei din timp masurile ce se impun pentru a evita aparitia hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, obezitatii. Chiar daca valorile crescute ale colesterolului pot fi tratate cu ajutorul unei medicatii adecvate, poti face chiar tu unele schimbari in propriul stil de viata, incepand, de ce nu, cu aceste recomandari pe care sper ca nu le vei ignora, scrieDoctorulZilei.ro.

Remedii naturale pentru piscaturile de tantari. Nici nu lasi bine geamul deschis ca deja tantatii isi fac aparitia in casa ta, ca sa nu mai vorbim de atacul lor in timp ce te plimbi prin parc. Insa mancarimea data de intepatura poate fi ameliorata cu remedii de prin casa! Coaja de banana. Cu siguranta ai prin casa un astfel de fruct. Tot ce trebuie sa faci este sa freci zona afectata cu coaja unei banane. Mancarimea va disparea ca prin minune, iar intepatura va trece mult mai repede. In plus, vei avea un miros placut. Apa si bocarbonat de sodiu. Amesteca cele doua ingrediente pana obtii o pasta, asemanatoare celei de dinti. Aplic-o pe zona afectata, depasind putin marginile acesteia. Las-o sa se usuce, adica aproximativ 10 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa rece. Poti adauga, daca ai prin casa, si ulei esential, care va hidrata pielea, anuntaAdevarul.

Patru alimente care te fac mai destept. Stiai ca exista anumite alimente care ajuta la cresterea capacitatii intelectuale, la dezvoltarea memoriei si care reduc riscul aparitiei afectiunilor cerebrale? Iata ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din meniul zilnic pentru a-ti proteja sanatatea! Uleiul de peste. Mai mult de jumatate din masa creierului este formata din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi grasi care fac parte din familia Omega. Acesti acizi grasi sunt responsabili cu producerea si dezvoltarea celulelor creierului. De asemenea, joaca un rol foarte important in activitatea neuronala. Somonul proaspat, tonul, sardinele contin acizi grasi Omega 3, care ajuta celulele creierului sa interactioneze intre ele. Este recomandat sa consumi peste proaspat cel putin de doua ori pe saptamana, informeazaClick.