Un medicament miraculos favorizeaza pierderea in greutate si previne Alzheimerul. Persoanele care si-au injectat zilnic medicamentul Liguratide inainte de micul dejun, timp de un an, au pierdut in medie 8,5 kilograme, iar o treime dintre femeile care au participat la experiment au slabit 10 kilograme, scrie dailymail.co.uk. Injectia administrata zilnic, care transmite creierului senzatia de satietate, contribuie, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale, creste nivelul de "colesterol bun" si previne diabetul, aflam din EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Preferi cainii sau pisicile? Asta spune ceva despre inteligenta ta. Persoanele care prefera pisicile in schimbul cainilor sunt mai inteligente. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani de la Universitatea din Waukesha, Wisconsin. Un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Carroll din Waukesha, Wisconsin, a demonstrat ca persoanele care prefera pisicile si nu cainii sunt mai inteligente. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au intervievat 600 de studenti, pe care i-au intrebat pe care dintre cele doua patrupede le prefera si ce calitati gasesc atractive la animalele lor de companie, scrie Huffington Post, citat de Gandul.

"Painea ingrasa si prosteste?" Adevarul despre painea noastra cea de toate zilele. Unii dintre noi am auzit inca din copilarie zicala "painea ingrasa si prosteste", dar cat de adevarata este si cat de multe stim, de fapt, despre principalul produs alimentar pe care-l consumam zilnic? Painea neagra nu este neaparat si integrala! Multe persoane considera ca painea neagra este echivalenta cu cea integrala. Painea neagra este, de fapt, "neagra" datorita melasei, un sirop gros, vascos obtinut prin rafinarea trestiei de zahar. Melasa neagra contine aproximativ 50% zahar, fiind doar bogata in potasiu si acid fosforic, scrie Doctorul zilei.

Zece alimente esentiale pentru detoxifiere. Suntem ceea ce mancam, spune un bine cunoscut proverb. In acest caz, organismele noastre nu sunt chiar cele mai curate, caci suntem expusi zilnic la substantele artificiale din alimente, dar si la agenti chimici din ce in ce mai noi si mai puternici care plutesc liber in aer. Totusi, exista anumite alimente care ne feresc mai mult de acesti "agresori" ai organismului. Care sunt acestea, in Romania Libera.

Ce afectiune mentala grava ii pandeste pe oamenii cinici. Persoanele care nu se pot abtine sa nu-i ironizeze pe cei din jur au sanse mari sa dezvolte o dementa, arata un studiu publicat in jurnalul de Neurologie din SUA. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie, analizand peste 1.400 de oameni cu varsta de 70 de ani. Fiecare participant a trecut printr-un examen de depistare a dementei si un interviu menit sa determine nivelul cinismului, potrivit Doctorul zilei.