Ce risti sa patesti daca te explui fumului de tigara, mai mult de doua ore pe saptamana? Fumatul ar contribui in mod semnificativ la scaderea calitatii auzului, arata un studiu realizat de cercetatori englezi. Acuzat, pe buna dreptate, ca altereaza gustul si mirosul, fumatul actioneaza intr-un fel mai putin cunoscut si asupra auzului. Fie ca sunt fumatori activi sau pasivi, oamenii expusi la fumul de tigara ar prezenta un risc cu circa 30% mai mare sa isi piarda auzul decat nefumatorii, rezulta din studiul al Universitatii din Manchester. Cercetatorii au recurs la teste auditive si chestionare pe 164.770 persoane provenite dintr-o banca britanica de date medicale, UK Bank, cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani. Rezultatele confirma studiile precedente, aratand ca exista cu circa 30% mai multi oameni afectati de surditate printre fumatori decat printre nefumatori. Studiul mai stabileste si o legatura directa intre riscul pierderii auzului si cantitatea de tigari consumata, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remedii care te scapa de pistrui. Odata cu venirea verii apar si nedoritii pistrui. Pentru indepartarea lor poti apela la tratamente costisitoare, sau, mai simplu, la ingrediente pe care le gasesti pe rafturile din bucatarie. Pistruii sunt puncte maro, de dimensiuni diferite, care apar la suprafata pielii. Ei sunt semne ca pielea a fost afectata de expunerea prelungita la razele solare, dar pot fi si o problema cauzata de dezechilibrele hormonale sau ereditara. Acidul lactic din compozitia smantanii poate decolora pistruii. Aplica smantana intr-un strat gros pe zonele cu probleme si las-o sa se usuce. In loc sa o indepartezi cu apa calda, sterge-o cu un prosop curat si aplica in loc crema hidratanta. Aceste remediu nu va irita pielea si nici nu o va usca. In loc de smantana mai poti folosi lapte gras sau iaurt. Sucul de lamaie este unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva pistruilor. Stoarce o lamaie si aplica cu degetele suc pe zonele cele mai afectate, anuntaAdevarul.

Mancaruri sanatoase care iti strica dintii, desi nu te asteptai la asta. Doar pentru ca un fel de mancare este sanatos si plin de vitamine, nu inseamna ca nu-ti face niciun rau. In exces, multe alimente provoaca leziuni la nivelul dintilor si nu numai. Vezi sase mancaruri sanatoase care iti strica dintii, desi nu te asteptai la asta. Afine, zmeura, merisoare, cirese, capsune si alte fructe de padure sunt foarte sanatoase si pline de vitamine si antioxidanti. Dar majoritatea au si niste pigmenti foarte puternici, care pateaza dintii. In plus, aciditatea fructelor face ca smaltul dintilor sa fie mai sensibil la patare cu taninuri si coloranti naturali, informeazaUnica.ro.

Efectul uimitor pe care il au rosiile asupra inimii. Rosiile ar putea ajuta la prevenirea si combaterea unor boli de tip coronarian datorita unui puternic antioxidant pe care il contin, potrivit unui studiu elaborat de oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge si de la Cambridge University Hospitals NHS Trust. Expertii considera ca o doza zilnica de sos de rosii ar putea imbunatati in mod semnificativ functionarea vaselor sanguine la pacientii cu probleme de inima. Participantii la studiu au luat cate o pastila cu un supliment numit "Ateronon", care contine sapte miligrame de "licopen", substanta care da culoarea rosie tomatelor. Acest ingredient este de zece ori mai puternic decat vitamina E, iar studii anterioare au dovedit ca este mai eficient daca se consuma sub forma de sos sau cu ulei de masline, scrieDoctorulZilei.ro.

Dukan si Oz l-au supranumit buretele de slabit! Afla ce te poate face sa slabesti 10, 20, 30 kg! Dr. Dukan: "Da, poate ajuta in slabire, din moment ce induce in mod eficient senzatia de satietate. Prelungirea senzatiei de satietate este un aspect esential in orice program de slabire". Dr. Oz si dr. Dukan il numesc "buretele de slabit". Este vorba despre konjac si este revolutia anului 2014 in materie de slabire. Konjac-ul este o planta originara din Japonia, a carei radacina este folosita indeosebi pentru a produce alimente cu continut scazut de calorii, din cauza continutului sau de glucomannan. Glucomannanul este o fibra solubila care are o capacitate uimitoare de a absorbi lichidele (pana la 100 de ori greutatea sa) si de a se transforma intr-un gel care umple stomacul si infraneaza pofta de mancare. Avand o natura alunecoasa, gelul tranziteaza prin intestin foarte usor, astfel ca surplusul de alimente nu mai este transformat automat in depozite de grasime, ci este eliminat in mod natural, anuntaAdevarul.