Mananci salam sau sunca? Iata ce risti sa patesti. Barbatii care mananca mai mult de trei felii de sunca pe zi sunt de doua ori mai predispusi sa moara de insuficienta cardiaca. Acesta este rezultatul unui nou studiu ce confirma legatura, deja stabilita, intre consumul de carne procesata si riscul de deces. Noua cercetare, realizata in Suedia, este prima care distinge intre efectele carnii rosii procesate si ale celei neprocesate. Potrivit rezultatelor, carnea procesata are un impact mare asupra insuficientei cardiace si ratelor de deces, ceea ce nu se intampla si in cazul carnii neprelucrate. Realizat pe un esantion de peste 37.000 de barbati cu varste intre 45 si 79 de ani si monitorizati timp de aproape 12 ani, studiul arata ca riscul de deces ca urmare a insuficientei cardiace este de doua ori mai mare atunci cand se consuma mai mult de 75 de grame de carne procesata pe zi, noteaza Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Solutii naturale care combat acneea. Boala extrem de complexa, acneea lasa urme nu doar pe piele, ci si asupra starii emotionale. Intr-adevar, peridoada critica este adolescenta, cand aproape 75% dintre tineri sufera din cauza ei. Dar nu te gandi ca ai scapat definitiv, daca ai implinit 30 sau chiar 40 de ani. Partea plina a paharului este ca acneea se trateaza, inclusiv pe cai naturale. Un prim pas important din acest punct de vedere este reprezentat de masurile igieno-dietetice si anume: evitarea stresului, asigurarea unui tranzit intestinal normal, eliminarea zaharului rafinat, a conservantilor, grasimilor hidrogenate, a carnii rosii, concomitent cu suplimentarea aportului de seminte de dovleac si floarea-soarelui, dar si fructe si legume colorate, bogate in provitamina A, scrie Adevarul.

Inca un mit demontat. Painea alba e buna pentru sanatate si previne multe boli. De cate ori nu ati auzit spunandu-se ca painea alba nu e deloc buna pentru sanatate? Ei bine, acest mit a fost recent demontat de catre cele mai noi cercetari in domeniu. Cele mai noi studii arata ca, de fapt, painea ar putea fi chiar o optiune sanatoasa. Si asta, deoarece stimuleaza microbii "buni" din stomac, ceea ce duce la o sanatate optima, scrie Daily Mail. Noile rezultate ale cercetarilor ar putea pune din nou la loc de cinste painea alba, dupa ce ani de zile a fost tinuta in spatele rafturilor si "eclipsata" de cea neagra sau integrala, potrivit Click.

Ghidul fructelor si legumelor de vara cu proprietati anticancerigene. Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le ofera. Sub forma de tarte, salate de fructe, in combinatie cu inghetata sau sub forma de shake, acestea sunt alegerea cea mai rapida si sanatoasa pe care o putem integra in meniul de imunizare pentru vara asta, relateaza Doctorul Zilei.

Trei salate de vara care te ajuta sa slabesti. In zilele caniculare de vara, e clar ca nu ai chef sa mananci fasole cu afumatura la pranz.... O salata proaspata, satioasa este cel mai indicat fel de mancare, daca tii la silueta. Contine legume crocante, bogate in fibre, dar si proteine, e bogata in savori si texturi. E ideala ca sa-ti taie apetitul pana la ora cinei! Ai nevoie de: 4 morcovi, 4 ridichi albe, 4 felii de sunca presata, 2 linguri de parmezan ras (sau o alta branza uscata, rasa), o lingurita de mustar, o lingurita de sos de soia, sare, piper. Descojesti morcovii si richiile, le tai in bastonase fine si le gatesti la abur, timp de 10 minute. Trebuie sa ramana crocante. Tai sunca presata fasii, noteaza Adevarul.