Trucurile japonezilor. De ce sunt slabi si traiesc 100 de ani? Japonezii au cea mai mare speranta de viata, In plus, Tara Soarelui Rasare se poate lauda cu cel mai mic grad de obezitate din lume (doar 3,5 % din populatie). Iata cum reusesc sa traiasca 100 de ani si sa fie supli si sanatosi: Japonezii obisnuiesc sa incheie masa cu un fruct sau un ceai verde, in loc de o prajitura. Dulciurile sunt consumate, eventual, la o alta masa, dupa-amiaza, cu o cafea, iar portiile sunt mai mici decat in Occident. Japonezii consuma, in medie, 48.8 g de zahar pe zi, in vreme ce britanicii, de pilda, ingera 100.4 g zilnic, arata datele FAO. Deoarece a merge cu masina reprezinta o optiune costisitoare in Japonia, multi japonezi merg pe jos sau folosesc transportul in comun. Japonezii merg mai mult pe jos si petrec mult mai putin timp in masini, comparativ cu occidentalii, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nutrientii care "tin sub control" hipertensiunea. Hipertensiunea arteriala a devenit in ultimii ani o afectiune tot mai des intalnita, inclusiv in randul tinerilor. De aceea, modalitatile de prevenire a bolii si cele de control sunt atat de importante indiferent de varsta. Afla din randurile urmatoare cum poti preveni prin alimentatie aparitia acestei boli! Una dintre cele mai cunoscute si la-ndemana modalitati de prevenire a hipertensiunii arteriale este cea a restrictiei de sare din alimentatie. Pentru ca planul de prevenire a hipertensiunii sa fie complet, pe langa reducerea cantitatii de sare este necesar ca alimentatia sa cuprinda si alti nutrienti, cu efect de control a bolii. Printre acestia se numara potasiul, calciul, fibrele, acizii grasi Omega-3 si magneziul, anuntaAdevarul.

Zece motive surprinzatoare pentru care te doare capul. Durerile de cap sunt cu adevarat frustrante, mai ales atunci cand apar fara niciun motiv. Sau cel putin asa credem noi... In opinia specialistilor insa, cauzele pot fi cu adevarat surprinzatoare. Gorgonzola, parmezanul sau branza Cheddar contin o substanta numita tiramina, care se pare ca poate declansa, in cazul anumitor persoane, dureri de cap. Cu cat branzeturile sunt mai vechi, cu atat mai mare este si concentratia de tiramina. Tiramina, substanta mentionata mai sus, se gaseste si in vinul rosu. Cu toate acestea, in cazul vinului, si alcoolul joaca un rol important in aparitia migrenelor, informeazaUnica.ro.

Cel mai bun leac pentru mahmureala. Daca mult timp se credea ca o cafea tare poate anihila efectele alcoolului, Richard Stephens, profesor de psihologie la Universitatea Keele, sustine ca cea mai buna metoda sa scapi demahmureala e sa iei un mic dejun copios, bazat pe carbohidrati si prajeli. Dar tocmai asta este solutia pentru a scapa de mahmureala, spune Richard. De exemplu, un mic dejun englezesc, format din oua prajite, paine si carnati, asigura destula glucoza pentru a vindeca mahmureala. Stephens si-a prezentat teoria la intalnirea anuala a Alcohol Hangover Research Group. El a recunoscut ca a verificat eficienta acestui remediu pe propria piele, scrieDoctorulZilei.ro.

12 motive intemeiate pentru care ar trebui sa consumi zmeura. Cand natura a creat acest fruct, s-a intrecut pe sine. A imbinat in mod maiestrit bobite de culoare rubinului, pe care le-a inzestrat cu o aroma si un gust de vis. In plus, a pus in ele puteri terapeutice cu totul speciale. Fructele de zmeura sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante. Pentru a beneficia din plin de aceste substante pretioase pentru organism, ai in vedere ca zmeura trebui servita proaspata. Atunci cand este preparata la temperaturi inalte sau daca este congelata, o buna parte dintre micronutrientii amintiti se pierd. Atuurile consumului de zmeura nu se opresc insa aici, dupa cum urmeaza sa afli chiar acum, anuntaAdevarul.