Adevarul despre obezitate: 8 aspecte care ne scapa. Ultima statistica plaseaza Romania pe locul trei in Europa in ceea ce priveste excesul de greutate al populatiei, cu 50% persoane supraponderale si 25% obeze. Pentru majoritatea oamenilor insa problema pare insesizabila, marii producatori de alimente dandu-si toata silinta in acest sens. Cu peste patru milioane de adulti obezi si 50% din populatie peste greutatea normala - potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon" - Romania a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa, dupa Grecia si Iugoslavia. In 2003, statisticile europene ne clasau pe locul 23 in privinta procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ibuprofenul, aspirina si razele ultraviolete provoaca celulita. Celulita, asa numita "coaja de portocala", este favorizata de o serie de cauze neasteptate, ce pot fi insa prevenite prin cateva schimbari simple ale stilului de viata, atrag atentia oamenii de stiinta. Printre factorii ce favorizeaza aparitia celulitei sunt: razele ultraviolete, pozitia picior peste picior, analgezicele, fumatul, stresul, curele repetate de slabire si chiar liposuctia. Dietele care vizeaza slabirea rapida, precum si pierderea brusca in greutate, urmata apoi de ingrasare, compromit elasticitatea pielii, agravand celulita. In plus, carenta de proteine favorizeaza retentia de apa..., scrie EVZ.

Plantele minune care topesc grasimea de pe burta. Desi nu exista o formula magica de slabit, in afara unui regim de viata sanatos, anumite remedii naturiste va pot fi de ajutor: ceaiuri diuretice si laxative, alimente care va taie pofta de mancare sau plante care stimuleaza metabolismul. Potrivit medicului primar Alice Popescu, specializat in medicina generala, acupunctura si fitoterapie, la Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa, exista doua categorii de plante care va ajuta sa obtineti silueta dorita: plantele cu rol de purificarefolosite in eliberarea lichidelor retinute in organism si plantele care stimuleaza metabolismul, scrie Doctorul zilei.

7 halucinatii ciudate, explicate de oamenii de stiinta. Creierul uman ramane in mare parte un mister, halucinatiile si tulburarile de perceptie fiind o dovada a modului bizar in care acesta poate functiona. Oamenii de stiinta nu se dau insa batuti si ofera explicatii. S-ar parea ca halucinatiile sunt imagini aleatoare care apar la unele persoane sau ca iluziile sunt ganduri care apar fara scop. Cu toate aceastea, in unele cazuri, exista un "pattern" specific urmat la nivel cerebral pentru a crea o anumita halucinatie sau iluzei. Tocmai de aceea, diferite persoane pot experimenta acelasi tip iluzii si halucinatii. In ultimii ani, cu ajutorul tehnologiei, cercetatorii au inceput sa descopere..., scrie Adevarul.

De ce trebuie sa incercati sa va culcati mai devreme. "Incercati sa va culcati mai devreme si sa va rezolvati problemele legate de somn, daca aveti"... Aceasta considera expertii in nutritie, care considera ca "somnul este foarte important nu numai pentru slabit, ci si pentru sanatate, in general". De asemenea, trebuie luate in considerare grasimile bune si grasimile rele - care pot fi asimilate mai ales seara. Cele bune sunt esentiale pentru functionarea organismului si sprijina procesul de slabire (spre exemplu, grasimile pe care le contin carnea de peste, avocado, sau nucile si alunele). Grasimile rele trebuie evitate - si aici "intra" grasimile care se gasesc in biscuiti, prajituri si produse coapte, scrie EVZ.

Remedii naturale contra durerii de ureche. Te doare urechea? Poate fi o simpla raceala, insa daca durera persista si apar secretii sau inflamatii, sunt semne clare de otita. Specialistii in medicina naturista spun ca exista cateva remedii simple pentru aceasta afectiune. Uleiul de urechelnita - suc proaspat: cate 1-3 picaturi in urechea afectata; - cataplasme: frunzele proaspete se introduc intr-o cana cu apa fierbinte, se lasa 10-15 secunde, se scot, se preseaza si se aplica, sub forma de cataplasma, in spatele urechii; - tinctura: se pun cate 2-3 picaturi in ureche, de 3 ori pe zi zilnic; - ulei: se recolteaza zilnic pe timp insorit, cand plantele sunt 75% inflorite, se maruntesc..., scrie Click.

10 feluri in care sa iti ingrijesti picioarele vara asta. Acum ca e vara s-ar putea sa te uiti in jos si sa fii socata de ce vezi: picioarele tale. Dupa luni intregi in care le-ai tinut in cizme si ai transpirat prin sosete de lana ca sa nu degeri, picioarele tale au nevoie de putina grija si atentie. Inainte de a te incalta cu perechea preferata de sandale vara asta trebuie sa iti pregatesti picioarele. Iata 10 feluri in care poti sa faci asta chiar de la tine de acasa: 1. Inmuiere pentru detoxifierea picioarelor. Scapa de toata pielea moarta pe care ai strans-o iarna asta cu o combinatie de sare Epsom, sare de mare si bicarbonat de sodiu. 2. Inmuiere in lapte si ceai verde, scrie Romania libera.