Condimente-medicament care pot preveni cancerul, diabetul si alte boli grave. Numeroase cercetari au scos la iveala ca anumite condimente au valoare medicinala si pot ajuta la prevenirea multor boli. Potrivit expertilor Glen Aukerman, profesor la Ohio State University si Dr. Ruth Knill cele mai bune condimente pentru imbunatatirea starii de sanatate, sunt urmatoarele: Tumericul combate cancerul. Cercetatorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit ca substanta activa din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase sa se autodistruga. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 si p53 HT-29. n prezenta cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care altereaza functia si activitatea anumitor enzime, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Hotnews

Cauzele necunoscute ale deshidratarii. Corpul tau este 60% format din apa si trebuie sa mentii un echilibru in ceea ce priveste acest procent. Daca pierzi pana si 1.5 % din acest procent, risti sa ai probleme de sanatate, sa te simti lipsita de energie. Este important sa cunosti cauzele acestei deshidratari, fiindca ele sunt numeroase. Deshidratarea nu este cauzata doar de consumul redus de lichide sau de o zi calduroasa. Persoanele bolnave de diabet, in special cele care nu stiu ca sufera de aceasta boala, sunt predispuse la deshidratare. Cand nivelul de zahar din sange este ridicat, organismul incearca sa elimine excesul de glucoza prin urina. Daca suferi de diabet si simti o sete continua sau ai o urinare frecventa, ar fi bine sa vorbesti cu doctorul tau pentru a-ti stabiliza nivelul de zahar din sange, anuntaAdevarul.

Dovleacul si fasolea alba, surse de magneziu pentru organism. Vezi ce alte legume e indicat sa consumi! In aceasta perioada este foarte important sa ne hidratam. Iar hidratarea nu o obtinem doar consumand apa, ci si din fructe si legume, acestea fiind si o sursa importanta de vitamine pentru organism. Specialistii campaniei "5 portii de legume, fructe sau suc de fructe", finantate de Uniunea Europeana, Republica Polona si de Fondul pentru Promovarea Fructelor si Legumelor, administrat de Agentia Pietei Agricole sustin ca in meniul fiecaruia dintre noi sa isi faca loc cel putin cinci portii de legume si fructe. Aceasta cantitate este doza zilnica recomandata pentru organismul nostru. Trebuie sa stiti ca fructele si legumele nu au un inlocuitor nici in meniul zilnic al unui copil, nici in meniul unui adult, din cauza continutului lor unic de vitamine, nutrienti si antioxidanti. Nutritionistii sustin ca suplimentele de vitamine aduse de fructe si legume trebuie sa completeze obiceiurile alimentare, de aceea trebuie incluse in meniul nostru, informeazaLibertatea.

Cate kilograme te ingrasa stresul intr-un an si cum poti preveni acest lucru? Aproape cinci kilograme te ingrasi intr-un an din cauza stresului, potrivit specialistilor. Motivul: atunci cand avem parte de unul sau mai multe evenimente stresante in ziua in care mancam o singura masa bogata in grasimi, metabolismul corpului incetineste, ceea ce poate contribui la cresterea in greutate. Cercetatorii i-au intrebat pe participantii la studiu despre factorii de stres din ziua precedenta inainte sa le ofere o masa continand 930 de calorii si 60 de grame de grasime. Cercetatorii au masurat apoi rata metabolica (cat le lua femeilor sa arda caloriile si grasimea) si au masurat nivelul glicemiei, al trigliceridelor, al insulinei si cortizolului, hormonul de stres. In medie, femeile din studiu care raportasera unul sau mai multi factori de stres in ultimele 24 de ore au ars cu 104 calorii mai putin decat femeile non-stresate in urmatoarele sapte ore de la consumarea mesei bogate in grasimi. Cercetatorii subliniaza ca aceasta diferenta ar putea duce intr-un an la o crestere in greutate cu 5 kilograme, scrieDoctorulZilei.ro.

Ti-a iesit un furuncul? Iata ce trebuie sa faci! Te-ai trezit din senin cu un furuncul si te intrebi cum de ti se poate intampla una ca asta. Mai ales ca de multe ori exagerezi in privinta curateniei corporale. Dar nu acesta este singurul motiv care justifica aparitia furunculelor. Sunt multi alti factori din cauza carora apar aceste pungute cu puroi. In primul rand, starea generala de sanatate precara poate favoriza aparitia lor. Diabetul se afla pe locul II in lista cu inculpati. Anemia, afectiuni ale pielii, medicamentele imunosupresoare contribuie si ele la declansarea furunculelor. Nu in ultimul rand, obiectele vestimentare care irita pielea sau care sunt stranse pe corp. Prin frecare acestora cu pielea pot dezvolta infectii, anuntaAdevarul.