Medicamentul-minune care prelungeste viata cu cativa ani. Persoanele care alearga cel putin cinci minute pe zi isi reduc riscul de deces prematur cu aproape o treime si isi prelungesc viata cu aproximativ trei ani, releva un nou studiu publicat in Statele Unite ale Americii. Cercetatorii au examinat obiceiurile de a face sport a peste 55.000 de adulti din regiunea Dallas, care au fost monitorizati intre sase si 22 de ani. Aproximativ 24% dintre subiecti au sustinut ca obisnuiesc sa alerge. Comparativ cu cei care nu aveau acest obicei, cei care au alergat si-au redus cu 30% riscul de a muri indiferent de cauza, pe parcursul studiului. De asemenea, ei si-au redus cu 45% riscul de a muri ca urmare a unei boli cardiovasculare, arata cercetatorii in lucrarea lor, publicata in Journal of the American College of Cardiology. Aceste cifre au fost ajustate in functie de obiceiurile subiectilor de a fuma sau consuma bauturi alcoolice, de varsta pe care o aveau in momentul in care au inceput sa participe la studiu, de istoricul sanatatii familiei lor si de alte obiceiuri de a face sport, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce tresarim in somn? Ipotezele sunt surprinzatoare. Aproximativ 70% din oameni traiesc sentimentul de "cadere in somn" cel putin o data in viata, conform unui studiu realizat de Clinica Mayo. Fenomenul survine la adormire si determina trezirea din somn. Tresaririle nocturne se manifesta prin senzatie de cadere, de pierdere a echilibrului sau de spasm muscular, fiind denumite medical, mioclonii hipnagogice. Aceste tresariri pot fi resimtite ca o senzatie de cadere in gol, care se presupune ca reprezinta o interpretare cerebrala eronata a semnalelor secundare relaxarii musculare in timpul adormirii sau al trezirii. Deseori fenomenul este insotit de "o poveste", care nu este un vis, deoarece nu se produce in timpul somnului REM (REM - Rapid Eye Movement - Miscari Oculare Rapide), ci mai degraba o halucinatie, anuntaAdevarul.

Mareste-ti sanii urmand 3 pasi simpli. Nu esti multumita de marimea bustului tau? Daca da, atunci trebuie sa stii ca unele trucuri simple pe care le poti pune usor in practica te pot ajuta mai mult decat crezi. Iti prezentam in randurile de mai jos doar cateva dintre ele! Sutienul cu burete nu mai este o solutie, nici operatiile estetice foarte costisitoare si care, pe deasupra, iti pot pune si sanatatea in pericol. Poti avea sani mai fermi chiar si cu o masura mai mare daca respecti cateva reguli simple. Pentru asta nu este nevoie de nicio operatie sau de vreo crema miraculoasa. Secretul consta in consumarea unor alimente, exercitiile speciale si masaj care vor stimula cresterea sanilor, informeazaClick.

Arma secreta impotriva cancerului se afla in coaja unui fruct. Un mar pe zi tine cancerul departe. Merele sunt o sursa importanta de fibre, contin vitamina A si C si magneziu. Pe langa faptul ca scad riscul de diabet, tin in frau tensiunea arteriala si protejeaza dantura, aceste fructe ajuta si la prevenirea cancerului. Antioxidantii din coaja de mar incetinesc procesul de crestere al celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Wisconsin. Persoanele care mananca mere sunt mai protejate impotriva cancerui la colon, de prostata, esofagian, ovarian sau pulmonar. O alta cercetare a scos la iveala faptul ca soarecii de laborator si-au imbunatatit considerabil memoria dupa ce li s-a administrat concentrat de mere in apa pe care o consumau, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum sa ai o digestie mai buna in mod natural. Sanatatea generala a organismului se afla in stransa legatura cu modul in care functioneaza sistemul digestiv. Cand un organ nu functioneaza asa cum trebuie si restul au de suferit. O proasta digestie duce la aparitia flatulentei, balonarilor, durerilor abdominale si a aciditatii gastrice. De asemenea, cand apar probleme la nivelul digestiei poate surveni constipatia, o afectiune care daca nu este tratata se poate agrava, anuntaAdevarul.