Virusul din Africa ar putea ajunge si in Romania. Spitalele de urgenta, in alerta. Semnele bolii. Focarele de febra hemoragica determinata de virusul Ebola aparute in Africa de Vest, determina si Romania sa se mobilizeze. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pana acum au fost confirmate de 1201 de cazuri, dintre care 672 decese. Ministerul Sanatatii din Romania face urmatoarele precizari: Romania nu a avut si nu are inregistrate cazuri de infectie cu virusul Ebola; Situatia existenta in Africa de Vest privind aparitia focarelor de infectie cu virusul Ebola se afla in atentia si monitorizarea autoritatilor din Romania inca din luna februarie 2014; In acest sens, Ministerul Sanatatii a transmis catre Unitatile de Primiri Urgente informari privind simptomatologia afectiunii pentru cresterea gradului de vigilenta, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ce tip de hepatita e mai periculos si cum se previne. Hepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de un virus. Adesea subestimata, hepatita este o boala care afecteaza din ce in ce mai multa populatie din intreaga lume. Studiile confirma un numar alarmant de peste 500 de milioane de persoane la nivel global care sufera de o forma de hepatita. In plus, hepatitele virale sunt raspunzatoare de moartea a aproximativ 1 milion de oameni in fiecare an, in intreaga lume. Exista 5 tipuri de virusuri hepatice: de tip A, B, C, D sau E, fiecare dintre acestea fiind capabile sa provoace efecte pe termen scurt si infectii acute. Cele mai grave sunt de tip B, C si D, scrie Click.

De ce cantarim mai putin dimineata decat seara? Ai constat vreodata ca dimineata, imediat ce te trezesti, ai greutatea corporala mai mica decat inainte de a merge la culcare? Ei bine, exista explicatii stiintifice pentru asta. Daca imediat ce te trezesti dimineata vei urca pe cantar s-ar putea sa-ti placa ceea ce vezi. Valoarea afisata este sensibil mai mica fata de cea inregistrata cu o seara inainte. E un fenomen care se intampla tot timpul. Motivele pentru care dimineata avem cea mai mica greutate comparativ cu orice alt moment al zilei au fost explicate intr-un material video, realizat de Business Insider. In fond, este firesc sa fim mai grei in timpul zilei, avand in vedere ca ne "umplem" cu mancare si bauturi, scrie Adevarul.

6 organe importante pe care ti le distruge fumatul. Pe langa tusea productiva, rezistenta scazuta si mirosul neplacut, fumatul iti distruge nu doar plamanii ci si alte organe importante. Mai intai chimicalele din tigari ajung in plamani, de unde isi croiesc drum catre restul corpului, efectele fiind letale. Statisticile sunt cutremuratoare - in fiecare an 480 000 de oameni mor din cauze care au legatura cu fumatul. Iata lista cu organele care resimt efectele devastatoare: 1.Plamanii. Cel mai devreme cedeaza plamanii in cursa impotriva omului cu coasa. Cancerul de plamani, emfizemul pulmonar si bronsitele sunt trei dintre cele mai cunoscute afectiuni asociate cu fumatul. 80% din cazurile de cancer de plamani au legatura cu fumatul, scrie Doctorul zilei.

Asa scapi de durerea de ureche. Te doare urechea? Poate fi o simpla raceala, sau poate e vina apei de la piscina. Daca durerea persista, mergeti la orelist. Pana atunci insa, poti incerca remediile naturale. Uleiul de urechelnita - suc proaspat: cate 1-3 picaturi in urechea afectata; - cataplasme: frunzele proaspete se introduc intr-o cana cu apa fierbinte, se lasa 10-15 secunde, se scot, se preseaza si se aplica, sub forma de cataplasma, in spatele urechii; - tinctura: se pun cate 2-3 picaturi in ureche, de 3 ori pe zi zilnic. Ceaiul de urzica - Se prepara o infuzie din 1 lingura de flori la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute, se strecoara, se beau 4 cani pe zi, iar cu infuzia se pot face spalaturi auriculare (in urechi), scrie Click.

Ciuperca unghiei: simptome si tratament. Modificarea anormala a aspectului unghiei trebuie sa puna in garda, deoarece, cel mai probabil, este cauzata de atacul unei infectii micotice. Daca se actiuneaza la timp si consecvent, ea poate fi combatuta cu eficienta, in mod natural. Infectia fungica a unghiei - onicomicoza, in termeni medicali - este o boala relativ frecventa. In toata lumea, pana la 18% dintre oameni se confrunta cu o micoza a unghiei la un moment dat. Segmentul cel mai afectat este reprezentat de persoanele trecute de pragul de 60 de ani. Aceasta nu inseamna insa ca celelalte categorii de varsta sunt scutite de riscul imbolnavirii. Chiar si copiii pot suferi de onicomicoza, ce-i drept destul de rar, mai putin de 1% dintre ei avand o astfel de problema, scrie Adevarul.