Ceapa, un super-aliment cu puteri miraculoase. Cinci motive sa o consumi zilnic. Ceapa este folosita ca ingredient in numeroase retete culinare, insa nutritionistii sustin ca cel mai bine e sa o consumati cruda. "Continutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cat si vitaminele A si E, fac din ceapa o leguma importanta pentru o alimentatie sanatoasa", spune nutritionistul Luiza Parvu. "Recomand ceapa in cantitati moderate si celor care tin cure de slabire, tocmai pentru continutul de minerale. Are si proprietati antimicrobiene. Ideal este sa fie consumata cruda, insa celor care nu o pot manca cruda le recomand si ca ingredient in mancare. Ceapa nu trebuie prajita, ci mai degraba inabusita", mai sustine nutritionistul, informeaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj fotografic

5 reguli pentru alimentatia din timpul verii. Daca doresti ca vacanta ta de vara sa fie una fara probleme si sa te poti bucura de ea este foarte important sa ai o alimentatie coreca si sa eviti cateva greseli care iti pot afecta sanatatea. In incercarea de a arata cat mai bine la plaja vei avea tendinta de a sari peste micul dejun sau peste masa de pranz. Aceasta este o mare greseala deoarece te vei infometa, iar la urmatoarea masa vei manca mult mai mult. Astfel, incercarea ta de a arata mai bine va esua, noteaza clicksanatate.ro.

Fara burta si fara abdomene: 5 exercitii eficiente. Grasime de pe burta este poate cel mai greu de eliminat, iar majoritatea exercitiilor care pun accent pe aceasta parte a corpului implica de cele mai multe ori o serie de abdomene si ridicari ale trunchiului. Acestea sunt plictisitoare, greu de executat si nici nu ofera rezultate spectaculoase. Tocmai de aceea, alternativele sunt intotdeauna binevenite. Abdomenele nu sunt cele mai atractive dintre excercitii. Le facem din copilarie, inca de la ora de sport si am ajuns sa le asociem cu o corvoada. De aceea, le evitam pe cat de mult putem. In plus, de la o anumita varsta acestea sunt tot mai greu de executat, din cauza presiunii care se exercita asupra coloanei vertebrale. Dealtfel, tot mai multi experti incep sa fie de acord ca abdomenele nu sunt singurele in masura sa intareasca rapid muschii abdominali. Dimpotriva, ele ar putea afecta gatul si spatele, declansand dureri in zona cervicala si lombara. Mult mai eficiente si mai putin traumatizante sunt noile exercitii numite plank sau "scandura", asa cum sunt cunoscute la noi, scrie Adevarul.

Pastilele care dubleaza riscul de cancer la san. Multe femei le folosesc fara sa stie cat sunt de periculoase. Femeile care iau pilule contraceptive prezinta risc dublu de a dezvolta cancer de san, iar acest risc creste in functie de doza de hormoni continuta de tablete, releva un nou studiu. Studiul a comparat un grup de 1.102 femei care au fost diagnosticate cu cancer la san, cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, cu un grup de femei sanatoase, analizand istoricul contraceptivelor folosite. Femeile care au luat pilula combinata (care contine estrogen si progesteron, doi hormoni sexuali asemanatori cu cei produsi de organism) in ultimul an au fost cu 50 la suta mai predispuse sa dezvolte cancer, comparativ cu cele care nu au folosit-o niciodata sau incetasera sa o mai ia de mai mult de un an, informeaza doctorulzilei.ro.

Pepenele galben regleaza pofta de mancare. Miez galben, moale, cu un gust dulce si savoare inconfundabila. Nu este vorba despre o specialitate culinara, ci de pepenele galben, un fruct de sezon, bogat in vitamine, fibre si antioxidanti. Iata cum ne ajuta pepenele galben sa ne pastram sanatatea. E indicat sa consumam pepenele galben pentru continutul de potasiu, vitamina B6, fibre si vitamina B3. Toate aceste substante nutritionale fac din fruct un energizant natural, care ajuta si la stabilizarea nivelului de zahar din sange. O felie de pepene galben are 56 de calorii, dar asigura necesarul de vitamina A si beta-caroten, doi nutrienti importanti pentru vedere. Pepenele galben e o sursa importanta de vitamina C care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Astfel, acesta ofera protectie organismului impotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. De asemenea, stimuleaza globulele albe in lupta cu infectiile, scrie Click.