Un condiment popular, arma secreta impotriva cancerului de colon. Un compus din ardeiul iute scade riscul dezvoltarii cancerului de colon, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii le-au dat soarecilor de laborator prdispusi sa dezvolte tumori la nivelul tractului gastrointestinal, capsaicina, substanta care da ardeiului gustul iute. Capsaicina a activat un receptor al durerii in celulele intestinale, care a redus riscul dezvoltarii tumorilor colorectale. Oamenii de stiinta au descoperit ca tratamentul a crescut speranta de viata a rozatoarelor cu mai mult de 30%. Capsaicina a fost mai eficeinta im combinatie cu celecoxib, un antiinflamator folosit pentru tratarea artritei. Studiul, publicat in Journal of Clinical Investigation,recomanda celor cu risc crescut de cancer colorectal sa ia capsaicina, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce e de facut in caz de toxiinfectie alimentara. Pe langa problemele cauzate de expunerea prelungita la soare, toxiinfectiile alimentare completeaza lista afectiunilor specifice verii. Care sunt simptomele, cum le poti trata - toate aceste informatii le poti afla din materialul nostru. Des intalnite pe perioada sezonului estival ca urmare a temperaturilor ridicate ce favorizeaza multiplicarea bacteriilor, toxinfectiile se numara printre bolile digestive acute care pot sa ne afecteze sanatatea pe termen lung. "Toxiinfectiile sunt provocate de consumul neatent sau nesupravegheat de alimente alterate. Boala este cauzata de diferitele bacterii sau virusuri cu care sunt contaminate produsele lactate, dar si cele din carne sau peste. De asemenea, poate aparea si ca urmare a consumului de fructe si legume care sunt stropite cu substante chimice", explica prof. dr. Mioara Rizescu, anuntaAdevarul.

Fructele de padure te scapa de boli. Ferite de poluarea de la orase, crescute in natura, sub roua proaspata a diminetilor, fructele de padure sunt considerate adevarate medicamente naturale.. Coacazele. Cu un gust dulce-acrisor, coacazele se numara printre fructele de padure bogate in vitamine si cu nenumarate proprietati terapeutice. Au nenumarate beneficii in cazul in care suferi de avitaminoza (lipsa de vitamine), epuizare fizica si psihica sau impotenta. Micile boabe dulci-acrisoare sunt de ajutor in tratarea racelilor, pentru ca intaresc imunitatea. De asemenea, reduc tensiunea arteriala, imbunatatesc functia cardiaca si memoria si stabilizeaza functia hepatica, informeazaClick.

Rosiile tuguiate un pericol pentru sanatate. Iata de ce va indeamna expertii sa le ocoliti. Nu cumparati rosii tuguiate, e sfatul expertilor in legumicultura. Tuguiul crescut in capatul opus coditei e semn ca s-au folosit substante de crestere si de indepartare a daunatorilor. Cercetatorii in legumicultura avertizeaza ca folosirea in exces a erbicidelor sau a substantelor de coacere fortata pot cauza cancer. In aceste conditii, o rosie, de exemplu, se transforma in otrava. Sfatul specialistilor este sa ne ferim sa cumparam de pe piata tomate cu tugui, adica acel mot crescut in capatul opus coditei. La hibrizii de tomate cumparati din import sunt aduse modificari genetice pentru ca rosiile sa reziste mai mult timp. Pe de alta parte, substantele folosite pentru crestere sau indepartarea daunatorilor produc o acumulare a toxinelor in extremitatea fructului, scrieDoctorulZilei.ro.

Busuioc: Sapte super-remedii inmiresmate. Supranumit "regele ierburilor aromatice", busuiocul este unul dintre cele mai apreciate si utilizate condimente din lume. Virtutile lui nu opresc aici insa, el avand o multime de proprietati curative, multe dintre ele probabte stiintific Desi este orinigar din India, unde este considerat a fi planta lui Krishna si a lui Vishnu, busuiocul ( Ocimum basilicum) a devenit un simbol al bucatariei italiene, fiind folosit la prepararea mai multor preparate, de la pizza si paste, la salate, fripturi, sosuri si chiar deserturi. Insa notorietatea in domeniul culinar nu este singura sa calitate. Busuiocul si-a castingat de-a lungul timpului un renume si in fitoterapie, datorita micro si macroelementelor in care abunda, dar si proprietatilor antiinflamatoare, carminative, diuretice, febrifuge, antifungice si antiseptice remarcabile, anuntaAdevarul.