Cum sa nu dormi niciodata. Pozitii de somn care iti distrug sanatatea. Un somn odihnitor este crucial pentru sanatatea, corpul si mintea noastra deoarece ne petrecem o treime din viasa dormind. Unui adult i se recomanda 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundatiei Nationale a Somnului, dar pentru multi adulti este mai usor de zis decat de facut.Dificultatea de a adormi variaza de la a manca sau a bea ceva nepotrivit pana la pozitia in care ne odihnim. "80% din populatie o sa se confrunte cu dureri de spate la un moment dat in viata lor si se vor agrava din cauza pozitiei nepotrivite de a dormi", spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugereaza ca pozitia corpului atunci cand dormim agraveaza durerile de spate, de gat, de stomac si chiar imbatranirea prematura. Medical Daily listeaza cele mai bune pozitii dar si cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor si un trup sanatos, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Detoxifierea rinichilor: Sapte remedii eficiente. Rinichii sunt cei care elimina toxinele din organism. De aceea, acestia trebuie curatati periodic, pentru o buna functionare Alimentele tot mai aditivate cu potentiatori de arome, gust si difersi conservanti, aerul poluat si somnul dezordonat pot fi o provocare prea mare pentru functia renala de depurarea organismului. Rinichii sunt cei care elimina toxinele dupa ce acestea au fost dizolvate si secretate de ficat. Daca rinichii devin supraincarcati cu toxine, "munca" lor va fi incetinita, ceea ce va cauza deficit de energie in intregul corp, dar si hipertensiune arteriala, ca urmare a cresterii cantitatii de lichid in sange. Complicatiile pot fi evitate, daca rinichilor li se acorda, periodic, putin ajutor. Iata cateva dintre cele mai eficiente solutii naturale pentru purificarea renala, anuntaAdevarul.

Cum iti dai seama ca ai deficit de vitamina C. Vorbim mereu despre vitamina C - ea este esentiala organismului uman, fiind necesara atat in procesul de crestere, cat si in repararea tesuturilor afectate de diverse boli. De asemenea, vitamina C este esentiala si in procesul de producere al colagenului, proteina care ne sustine tendoanele, ligamentele, vasele de sange si care ne influenteaza direct organele interne si pielea. Tot vitamina C ajuta si absorbtia diferitilor nutrienti pe care ii primim prin alimentatie si ne protejeaza sistemul imunitar de boli, informeazaUnica.ro.

Iti place porumbul fiert? Iata ce poate face pentru sanatatea ta. Specialistii in nutritie spun ca porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece acesta reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina E - antioxidant care protejeaza inima In plus, aceast contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Aceasta substanta se mai gaseste in legume si fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocalele, dovleacul sau piersicile. Nutritionistii spun ca o cana cu boabe de porumb ofera 15% din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Aceasta vitamina e folosita pentru transformarea carbonatilor complecsi in glucoza, care alimenteaza energia organismului. In plus, beta-carotenul din porumb creste rezervele de hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul la celule si ajuta la prevenirea oboselii. Hidrocarburile din compozitia chimica a porumbului dau energie si nu permit depunerea grasimii, scrieDoctorulZilei.ro.

Sase alimente care previn cancerul la san. Desi in cele mai multe cazuri cancerul la san se dezvolta din cauza factorilor genetici, stilul de viata joaca, de asemenea, un rol important. Asadar, iata ce alimente ar trebui sa incluzi in dieta de zi cu zi pentru a reduce la minimum riscul cancerului la san. Turmericul. Intr-un studiu realizat pe soareci de laborator, cercetatorii au descoperit ca turmericul previne raspandirea cancerului la san catre plamani, gratie substantelor active pe care le contine. Fructele de padure. Fitochimicalele ce se gasesc in compozitia fructelor de padure au un rol important in prevenirea dezvoltarii si raspandirii celulelor canceroase. Varza de Bruxelles. Varza de Bruxelles si alte legume crucifere contin glucosinolat, un compus care lupta eficient impotriva cancerului. Dintre toate legumele crucifere, varza de Bruxelles contine cea mai mare cantitate de glucosinolat, motiv pentru care specialistii o recomanda pentru consumul zilnic, anuntaAdevarul.

Regim pentru ficat. Ce ai voie sa mananci si ce nu. Ai o boala de ficat si vrei sa-l protejezi? Sau poate iti doresti doar o detoxifiere a ficatului? Uite ce regim trebuie sa tii! Daca trebuie sa tii un regim pentru ficat, baza alimentatiei tale ar trebui sa fie fructele si legumele crude, in special legumele cu frunze de un verde inchis. Fructele si legumele portocalii, galbene sau rosii sunt de asemenea indicate, fiindca au multi antioxidanti. Incearca sa mananci cruditati la fiecare masa. Grasimile sunt chiar utile pentru sanatatea ficatului, dar trebuie sa le alegi cu atentie pentru ca unele duc la suprasolicitarea ficatului si a vezicii biliare, informeazaLibertatea.