Ce sa faci ca sa-ti "programezi" organismul sa arda grasimea in timp ce dormi? Oamenii de stiinta stiu de mult timp ca dormitul intr-o camera racoroasa ne ajuta sa avem parte de un somn mai linistit. Acum, o noua cercetare sugereaza ca exista un alt mare beneficiu al somnului intr-un mediu racoros: el ne accelereaza metabolismul. Cercetatorii au descoperit ca temperaturile reci pot stimula dezvoltarea in corp a grasimii brune, un tip special de grasime care arde energie. Aceasta poate imbunatati sanatatea metabolica si poate proteja impotriva obezitatii si a diabetului. "Marea necunoscuta pana la realizare acestui studiu era daca putem sau nu sa manipulam nivelul de grasime bruna intr-un om", a spus dr. Paul Lee, coautor al studiului si totodata endocrinolog in cadrul Garvan Institute of Medical Research din Sydney, Australia, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum scapi rapid de celulita. Desi barbatii nu dau atentie acestor detalii pe care noi le consideram importante sau delicate, tu te incapatanezi sa-ti recapeti pielea pe care o aveai la 20 de ani. Pe langa bagajul genetic, anumite rutine, dar si alimentatia propriu-zisa, toate pot contribui la aparitia celulitei dupa o anumita varsta. Iata ce poti incerca. Pentru a combate celulita este bine sa te uiti si la ceea ce mananci. Zaharul, dar si sarea, fac ca celulita existenta sa para si mai vizibila. Zaharul se stocheaza in celulele adipoase si le face sa se extinda si mai mult. Sarea, dupa cum stii, contribuie la retentia de lichide, iar asta face ca celulita sa arate mai rau. Incearca sa dozezi consumul acestor doua, ca sa-ti protejezi pielea, anuntaClick.

Schimba un singur lucru si slabesti. Afla secretul care te scapa de kilograme. Ideea unei diete, asociata cu putin sport si introducerea unor alimente sanatoase in alimentatie suna prea complicat? Niciodata nu ai putu sa tii o dieta pana la capat si la sala nu ai timp sa mergi regulat? Acum nu trebuie decat sa schimb un singur lucru si vei slabi garantat. Majoritatea femeilor prefera sa gaseasca scuze sau sa tina diete foarte stricte si periculoase, dar cu rezultate rapide, decat sa isi schimbe stilul de viata cu unul mai sanatos. Recunoaste ca si tu ai preferat sa te infometezi inainte de concediul din vara asta, pentru ca in vacanta sa poti manca la fast food, si sa dai iama prin dulciuri traditionale. Pentru ca multe din noi avem aceasta gandire nesanatoasa, afla ca nu trebuie sa te mai stresezi si ca este de ajuns sa schimbi un singur lucru din lista de mai jos, pentru a incepe sa slabesti, informeazaUnica.ro.

Insolatia: simptome si masuri de prim ajutor. Atunci cand temperatura aerului depaseste 26 de grade Celsius, riscul de a face insolatie este din ce in ce mai mare, avertizeaza medicii. "Incepand de la 26 de grade Celsius si de la un indice de confort termic mai mare de 50 poate aparea insolatia. Pentru a o evita, trebuie sa avem o tinuta adecvata. Palaria protejeaza extremitatea cefalica, zona mai sensibila decat alte regiuni ale corpului pentru ca acolo se afla <> organismului, care coordoneaza mecanismele de reglare a functiilor vitale - temperatura, respiratia etc. Sunt recomandate haine lejere, de culoare deschisa, dar nu sumare, pentru ca tegumentul sa nu acumuleze prea multa caldura", explica dr. Bogdan Oprita. Temperatura corpului mai mare de 40 de grade si pierderea cunostintei sunt cele mai relevante semne ca insolatia s-a instalat. Primul ajutor in acest caz este vital, pentru ca afectiunea sa nu se complice si sa ameninte viata persoanei afectate, scrieDoctorulZilei.ro.

Sportul si plimbarile tin bolile departe. Una dintre cele mai bune modalitati de a fi in forma la varsta a treia este sa faci miscare in mod regulat. Cei care au un stil de viata activ se simt mai bine si pot scapa de o serie de probleme de sanatate. S-a observat ca persoanele cu varsta peste 65 de ani sunt cele mai sedentare dintre toate. Cei care se incadreaza in acest segment platesc un pret scump pentru inactivitate, cu depresii, obezitate sau boli ale inimii. Nu te gandi niciodata ca esti prea batran ca sa mai faci miscare. Cand vei deveni o persoana mai activa vei vedea ca ai mai multa energie, dormi mai bine si vei avea mai multa incredere in tine. Secretul este sa incepi cu activitati fizice mai usoare si care iti plac. Si apoi, treptat, poti face activitati usor mai solicitante din punct de vedere fizic. Important este sa te simti plin de energie si sa-ti placa ceea ce faci, anuntaAdevarul.