Ce inghetata alegi sa nu te ingrasi? Iaurtul inghetat preparat acasa sau luat de la gelaterie, inghetata ambalata sau servita la restaurant, sorbetul sau ice-pop-urile -toate sunt deserturi apetisante si racoroase de vara. In ciuda satisfactiilor de moment, ele pot avea efecte nocive pe termen lung. "Ca orice alt desert, inghetata e purtatoare de calorii, contine lapte, zahar, oua, deci atentie pentru cei care au surplus ponderal sau dereglari metabolice de tipuldiabetului", avertizeaza nutritionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Mosilor" din Bucuresti. Nici copiii nu trebuie sa exagereze. Din cauza caloriilor in exces, micutii risca sa se ingrase. Inghetatele asortate, cu diverse topinguri pot fi adevarate bombe calorice. O inghetata de vanilie de dimensiuni medii, cu bucati de ciocolata sau prajituri si toping de caramel are la fel de multe calorii ca si trei hamburgeri de dimensiuni mari. Cu toate acestea, ele sunt recomandate in locul celor ambalate. Acestea din urma contin o cantitate mare de conservanti nocivi pentru organism, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dimineata suntem mai inalti decat seara. Care e diferenta de inaltime. Inaltimea corpului nostru variaza de-a lungul zilei. Desi poate suna ciudat sau chiar infricosator, acest lucru are loc, iar explicatia este una extrem de simpla. Potrivit Business Insider, acest fenomen se intampla din pricina presiunii pe articulatii exercitata pe parcursul zilei. In timpul mersului, alergatului si al altor activitati in care stam in pozitie verticala, cu contributia gravitatiei, cartilajele dintre vertebrele coloanei vertebrale se comprima, fapt care ne "indeasa" corpul. Cu alte cuvinte, spre finalul zilei devenim mai scunzi, ceea ce este absolut normal. In timpul somnului, fiind in pozitie orizontala, presiunea de pe coloana vertebrala dispare, iar corpul are ocazia de a se relaxa si de a se intinde. Astfel, cand ne trezim din somn, suntem cu 1,5 - 2 centimetri mai inalti decat in momentul in care am mers la somn, anuntaAdevarul.

Patlagina te scapa de raceala de vara. Trecerea dintr-o incapere cu aer conditionat la caldura de afara, consumul lichidelor cu gheata sau inotul in apa rece te pot imbolnavi in toiul verii. "Click! pentru femei" iti spune ce remedii te ajuta. Decoct din plante. Poti sa scapi de frisoanele specifice racelilor cu ajutorul unui decoct din plante. Pune intr-un vas 30 g de radacina de echinaceea, 30 g flori de soc, 30 g flori de tei si 10 g de frunze de menta. Toarna 250 ml de apa si lasa la fiert 15 minute. Bea doua cani pe zi, intre mese. Gargara pentru gat. Cand esti racita este foarte important sa-ti hidratezi mucoasa gatului. Pentru asta, te ajuta gargara cu sare si turmeric. Amesteca in 200 ml de apa calda 1 lingura de sare cu 1 lingurita de turmeric si fa gargara la fiecare 4 ore, informeazaClick.

Mersul pe jos tine sanul sanatos. Mi se pare chiar incredibil sa citesc un studiu a carui concluzie e aceea ca, femeile care merg pe jos isi pot reduce considerabil riscul de cancer mamar, dupa ce, ieri am intalnit o doamna care ma ruga sa-i recomand un medic oncolog pentru ca a observat o formatiune la nivelul sanului ei. Dar, faptul cel mai important este acela ca, in timp ce discutam, i-am propus doamnei sa facem cativa pasi. Eram in fata unui parc din capitala si, am considerat ca discutia despre o problema de sanatate e mai bine sa aiba loc intr-un mediu natural, izolat de freamatul si caldura strazii. Insa, reactia doamnei a fost: - Domnule doctor, nu-mi place sa merg pe jos. Si, cand vad parcuri ma gandesc deja la pensie. Hai sa stam de vorba in masina! Discutia a continuat in masina... i-am recomandat un medic si, apoi, ne-am continuat fiecare drumul. Doamna cu masina, iar eu, m-am indreptat catre zona verde, prin care mai poposesc si pensionarii... Integral pePoliticidesanatate.ro.

Dieta miraculoasa de detoxifiere. Cea mai buna metoda sa te mentii in forma pe timpul verii. Dieta consta in consumarea a nu mai mult de 300 de calorii pe zi, distribuite in felul urmator: o cana de suc de lamaie, urmata de o cana de ceai de ierburi sau de ghimbir. Singurele alimente acceptate sunt supele de legume, piureul de morcovi sau crema de avocado. Top-modelul britanic Rosie Huntington-Whiteley combina sucurile de fructe cu cele de legume, pe care le soarbe cu paiul, asa cum se vede din poza pe care posteaza pe contul ei de Instagram. Este totusi o dieta criticata de nutritionisti, avand in vedere ca aduce a infometare. Insa multe vedete au adoptat aceasta dieta, intre acestea Gwyneth Paltrow si Kristen Bell, care a participat chiar si la o dezbatere pe aceasta tema. "Imi place sucul de varza cu morcovi, spanac si mere. Il pregatesc singura acasa, la care adaug ulei de in, aloe si lamai din gradina mea". Sucurile naturale sunt obligatorii pentru mine, marturiseste actrita cu fizic de adolescenta, anuntaDoctorulZilei.ro.

De ce e bine sa mananci prune. Prunele, aceste fructe de sezon, consumate crude sau in placinte si prajituri, au numeroase beneficii asupra sanatatii. Iata de ce e bine sa le consumi! Prunele nu protejeaza doar creierul de radicalii liberi, ci ajuta si la prevenirea bolilor cronice, cum sunt cele cardiovasculare si cancerul. Acestea contin niveluri ridicate de fitonutrienti, numiti fenoli. Cercetatorii spun ca acestia previn deteriorarea celulelor, mai ales atunci cand vine vorba de oxidarea moleculelor de grasime din organism. Deoarece toate membranele celulare, precum si celulele creierului uman, sunt in mare parte formate din grasime, este foarte important sa incluzi alimente ce contin fitonutrienti in dieta. Bogate in fibre solubile, prunele ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange. Fibrele solubile incetinesc viteza cu care produsele alimentare parasesc stomacul si, ca urmare, intarzie absorbtia de zahar in fluxul sangvin. Totodata, previne cresterea in greutate, deoarece dau senzatia de satietate, informeazaAdevarul.