Dupa Ebola si malarie, revine si virusul West Nile, adus de tantari. Cazurile de boala West Nile, transmisa prin intepatura tantarilor, se inmultesc in Europa. Grecia a anuntat un caz, iar saptamanile trecute, Bosnia si Hertegovina, Serbia, dar si Rusia au raportat alte 27 de cazuri. Ca in fiecare vara, virusul West Nile, care in Romania a produs in anul 1996 o epidemie, revine. In acelasi timp, se inmultesc si cazurile de malarie, de import. Cazuri in UE si in tarile invecinate. Grecia a confirmat un caz de West Nile la un pensionar, in varsta de 85 de ani, din zona Attica, care nu calatorise in alta tara, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Semne de avertizare precoce de cancer. Tu stii care sunt? Cand vine vorba de cancer, nimeni nu vrea sa fie prins cu garda jos. Din pacate, foarte multi oameni sunt surprinsi cand aud ca incep sa apara semnele cancerului, cand simptomele s-au manifestat tot timpul. Pentru ca pentru o mai buna vindecare este nevoie de un diagnostic cat mai timpuriu, iata cateva semne de detectare a cancerului. Oboseala acuta. Dat fiind programul incarcat al oamenilor, oboseala nu ar trebui sa fie un simptom, insa daca este nevoie de foarte multe ore de somn pentru ca un om sa iti indeplineasca sarcinile, atunci este un semn de alarma, scrie Doctorul zilei.

Vesti bune pentru barbati: un medicament impotriva cheliei a fost testat cu succes. Un medicament administrat de doua ori pe zi unui numar de trei persoane cu chelie s-a dovedit a fi eficient, pacientii redobandindu-si podoaba capilara in cinci luni, iar medicii vor ca acesta sa devina tratamentul standard pentru aceasta afectiune. Un medicament care, administrat de doua ori pe zi, poate vindeca alopecia areata - o forma de cadere a parului - a fost descoperit de cercetatorii de la Columbia University Medical Centre din New York. Cei trei pacienti carora le-a fost administrat noul medicament si-au redobandit parul dupa numai cinci luni..., scrie Click.

Pericolul pe care il reprezinta magnetii de frigider. Magnetii de frigider te pot ucide daca ai inima slaba. Asta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta elvetieni de la Spitalul Universitar din Zurich. Magnetii de frigider care se gasesc in comert si pe care cei mai multi dintre noi obisnuim sa ii cumparam drept suvenir sunt considerati periculosi mai ales pentru persoanele care au suferit operatii pe inima si au by-pass-uri sau implanturi cardiace. Contactul corpului uman cu magnetii pot destabiliza mecanismul de functionare al pacientilor cardiaci, scrie Gandul.

Ce sa faci ca sa functioneze orice dieta. Ti se intampla sa tii dieta, dar sa nu ai sorti de izbanda? Ei bine, chiar daca tii un regim ca la carte, exista anumite lucruri din comportamentul tau care te pot face sa esuezi. O dieta nu inseamna doar respectarea intocmai a unei liste de alimente permise, cu calorii calculate si rascalculate, ci si un ritm de viata echilibrat, un somn regulat sau privarea totala de anumite mancaruri. Iata peste ce nu trebuie sa sari: Mergi la un control medical. Inainte de a se apuca de un regim de slabit, orice femeie trebuie sa treaca pe la medicul de familie, ca sa fie sigura ca nu are nicio problema de sanatate, scrie Adevarul.

Otrava pe care o beau femeile in timpul sarcinii. Cafeaua este benefica din foarte multe puncte de vedere, insa a doua ceasca de cafea transforma bautura miraculoasa in otrava pura. Cel mai mare pericol pentru copii lor il reprezinta femeile gravide care beau doua cesti de cafea pe zi. Bebelusii pot suferi de leucemie in timpul adolescentei, deoarece mama gravida nu a stiut sa isi dozeze corect cofeina. Sansele sunt de 60%, deoarece specialistii considera ca mamele insarcinate care beau mai mult de o ceasca de cafea pe zi , risca sanatatea bebelusilor, scrie Doctorul zilei.