Cum sa arzi calorii fara sa te duci la sala. De obicei ne incepem ziua cu cele mai bune intentii. Vrem sa mergem la sala, sa facem o plimbare revigoranta sau la cursurile de yoga. Dar viata agitata ne impiedica. In momentul cand trebuie sa lucrezi pana tarziu, ai o gramada de rufe de strans si o lista enorma de alte treburi in casa, exercitiile fizice sunt primele la care renunti. Din fericire, exista o gramada de metode prin care poti sa arzi calorii doar prin activitatile de zi cu zi. Da cu aspiratorul mai des. Ai dat vreodata cu aspiratorul pana a "asudat grinda". Asta pentru ca arzi 65 de calorii la fiecare 15 minute in care dai cu mopul, stergi praful sau aspiri. Ca sa intensifici procesul de ardere a caloriilor poti sa porti greutati la incheieturi. Curata viguros de fiecare data. Ca si cum te-ai baricada in baie si ai curata fiecare milimetru pana cand straluceste. Daca faci asta vei arde 250 de calorii. Curata superifial si vei arde 160 de calorii pe ora, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Noua ingrediente din sandvici sanatoase sau foarte daunatoare. Intrebati care este masa lor preferata, multi oameni vor spune: "un sandvici bun". Exista insa unele ingrediente care il pot face cu adevarat bun si unele care il pot transforma intr-o "bomba" de calorii si substante nesanatoase. E ceva foarte satisfacator in a prinde un sandvici cu ambele maini si a musca din el cu pofta. Un sandvis insa poate fi o combinatie inspirata de ingrediente bogate in nutrienti sau un adevarat dezastru pentru sanatate. Intr-un articol publicat in revista Time, consultantul in nutritie Cynthia Sass, descrie ambele situatii, prezentand 9 cele mai bune si cele mai proaste ingrediente folosite la prepararea sandviciurilor, anuntaAdevarul.

Un simplu test de sange ar putea depista 13 tipuri de cancer. Cercetatorii de la Centrul Oncologic National din Japonia spera ca, in maximum cinci ani, sa puna la punct un test sangvin care ar putea ajuta la depistarea a nu mai putin de 13 tipuri de cancer in faze incipiente. Proiectul la care lucreaza cercetatorii japonezi are o valoare estimata de 57 milioane de euro si, potrivit Huffington Post, si propune sa dezvolte o metoda eficienta de depistare, in stadiu precoce, a cancerului la san, stomac, esofag, plamani, ficat, vezica biliara, pancreas, colon, ovare, prostata si vezica urinara. Insa, potrivit specialistilor, acest test ar putea depista si alte boli grave, printre care Alzheimer, precum si alte maladii degenerative. Metoda prin care se va face diagnosticarea bolilor-tinta consta in verificarea prezentei in sange a moleculelor de micro-acizi ribonucleici (microARN), despre a caror prezenta in cantitati mari se presupune ca ar semnala instalarea unei forme de cancer, informeazaLibertatea.

Tatuajul care ne incarca telefonul. Un tatuaj poate sa furnizeze curent electric, in functie de cat de repede alergi. Prin transpiratie ai putea chiar sa iti incarci telefonul, dar si alte aparate de dimensiuni reduse, asa ca joggingul va fi mai mult ca necesar cand esti in criza de timp. Bio-bateria sub forma unui tatuaj este alimentata de un compus chimic, acidul lactic, produs de muschi in timpul efortului sustinut, care apare in mod natural in transpiratie. Inventia ar putea fi folosita curand pentru alimentarea cu energie a unor aparate precum monitoare cardiace, ceasuri digitale si, in cele din urma, poate chiar telefoane mobile, sustin oamenii de stiinta din California. Ideea de a folosi "energia oamenilor" - utilizarea corpului uman pentru incarcarea bateriilor aparatelor portabile - a inspirat multe abordari. Unele se folosesc de miscare, folosind dispozitive piezoelectrice, altele se bazeaza pe sange pentru a alimenta dispozitive implantate in organism, scrieDoctorulZilei.ro.

Ceaiul potrivit pentru fiecare afectiune. Multe dintre micile neplaceri cu care te poti confrunta zilnic pot fi tratate cu ajutorul plantelor. Afla ce ceaiuri iti poti face acasa, in functie de problema avuta. Ghimbir. Pentru durerile in gat, cauzate de raceala sau gripa, poti gasi usurare cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Are numeroase proprietati de vindecare, si pe langa asta il mai poti folosi si in caz de rau de miscare sau indigestie. Chimen dulce. Pentru simptomele sindromului de colon iritabil, cum ar fi balonarea, apeleaza cu incredere la un ceai de chimen, bun atat pentru prevenire, cat si pentru ameliorare, stimuland usor sistemul gastro-intestinal. Musetel. Atunci cand crampele menstruale devin insuportabile, bea niste musetel! Cercetarile arata ca aceasta planta reduce spasmele musculare, anuntaAdevarul.