Tot ce trebuie sa stii despre sticlele de plastic. Intrebarea: Daca o umplem doar cu apa, ce e asa rau sa nu spalam o sticla pe care o folosim doar pentru a bea apa? Raspunsul : Daca ai o sticla pe care o folosesti doar pentru a bea apa zilnic, felicitari! Sa te hidratezi este foarte important. Dar uite o intrebare pentru tine: Cand ti-ai spalat ultima oara sticla pentru apa? Doar pentru ca e umpluta doar cu apa nu ar trebui sa fie murdara, nu-i asa? Nu chiar, in special daca folosesti o sticla din comert de unica folosinta. Intr-un articol din 2007 in Practical Gastroenterology, expertii au confirmat ca nu recomanda refolosirea sticlelor din comert. Asta pentru ca folosirea zilnica subtiaza platicul si il face sa crape, iar bacteriile se ascund acolo. Deloc sanatos! In plus, folosind o sticla de plastic de foarte multe ori, putem sa ne punem sanatatea in pericol, daca nu o spalam regulat. Asta inseamna sa fie spalata cu apa si sapun, sa fie clatita in abundenta, dar in niciun caz cu apa fierbinte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

La ce varsta suntem mai nevrotici si la care mai "asezati"? Specialistii au aflat cum ni se dezvolta personalitatea de-a lungul vietii. Suntem mai nevrotici ca oricand dupa 30 de ani, mai onesti si constiinciosi dupa 40 de ani, iar persoanlitatea ni se dezvolta si evolueaza pana dupa 50 de ani, spun cercetatorii. Stabilitatea personalitatii umane creste de-a lungul tineretei, atinge maximul la varsta mijlocie, apoi urmeaza un declin, probabil ca raspuns la variatiile presiunilor de ordin biologic si social cu care ne confruntam in diferite etape ale vietii. Petar Milojev si Chris Sibley de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda, au recrutat 4.000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 80 de ani, pe care i-au rugat sa raspunda la intrebarile dintr-un chestionar pentru determinarea trasaturilor de personalitate. Chestionarul a fost completat de doua ori, la interval de 2 ani si urmarea masurarea gradului de onestitate si modestie, precum si a celor cinci trasaturi principale de personalitate: extraversiunea, amabilitatea, constiinciozitatea, nervozitatea, deschiderea catre noi experiete, anuntaAdevarul.

Boala de piele pe care poti sa o iei de la toaleta. In fiecare zi, organismul nostru este expus atacului diferitelor bacterii si virusuri. Azi iti vorbim despre o infectie cutanata pe care o poti lua de pe capacul vasului de toaleta - molluscum contagiosum. Molluscum contagiosum este o infectie virala care afecteaza pielea, destul de des intalnita, si care duce la aparitia unor mici excrescente pe diferite parti ale corpului. Scarpinate sau zgariate, aceste excrescente se pot raspandi cu usurinta pe suprafete mari ale corpului. Cu toate ca, teoretic, virusul se transmite prin contact direct cu pielea unei persoane infectate, in ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai mult si despre transmiterea pe cale indirecta, prin contact cu diverse suprafete, cum ar fi folosirea unei toalete pe care a folosit-o anterior o persoana infectata, informeazaUnica.ro.

Obiceiuri care iti vor imbatrani tenul prematur. Ce sa eviti sa faci. Prea mult soare dauneaza grav tenului. La fel si fumatul. Sunt insa si alte obiceiuri proaste care iti vor sabota imaginea irevocabil. Asigura-te ca te debarasezi de ele inainte de a imbatrani prematur. Da, stiu, e imposibil sa te lupti cu timpul. Incearca insa sa faci tot ce iti sta in putiinta pentru a-l impiedica sa-si faca de cap. Sa vedem cum: Esti prea slaba. Stim, cu cat mai slaba cu atat mai frumoasa... asa gandesc multe femei din ziua de azi. Cu toate acestea, exista si o parte negativa in aceasta situatie. Pierderea in mare masura a grasimii faciale, te va face sa pari cu mult mai batana decat esti, ridurile instalandu-se prematur sau inmultindu-se mai mult decat e normal, scrieDoctorulZilei.ro.

Cat cantareste portia ideala. Mananci variat si echilibrat, dar nu e simplu sa nimeresti portiile perfecte. De ce ai nevoie de atata precizie? Pentru ca portiile ideale iti aduc necesarul de vitamine si de minerale si dau energie, fara sa ingrase. Ai nevoie de una-doua portii in fiecare zi de alimente bogate in proteine. Secretul consta in alternarea acestora si in alegerea variantelor bune pentru tine. Alege carnea rosie cat mai rar, in favoarea pestelui si a carnii de pasare. - O portie de carne rosie = 100-120 g - O portie de peste sau de fructe de mare = 100-150 g - 120 g de tofu (o felie cat palma) - Doua oua Sfat: Nu manca mai mult de doua oua pe saptamana, daca ai colesterolul marit. Ai nevoie pe zi de trei portii de cereale (orez, fulgi de ovaz) sau de legume uscate (mazare, fasole, linte). O portie inseamna 150 g legume gatite sau 50 g legume crude ori 60 g paine (adica patru linguri cu varf sau doua feliute de paine). Cel putin o data sau de doua ori pe saptamana, ai putea manca legume uscate (mazare, fasole, linte). Sfat: Ideal ar fi sa alegi cerealele integrale, pentru ca sunt mai hranitoare, anuntaAdevarul.

Antibiotic prescris si in Romania, asociat cu riscul sporit de deces. Concluziile medicilor dupa 15 ani de cercetari. Un antibiotic cu utilizare frecventa, prescris si in Romania pentru infectii respiratorii, este asociat cu un risc sporit de deces. Cercetatorii danezi vin cu acest avertisment, dupa ce timp de 14 ani au studiat efectul pilulelor care contin Claritromicina. Ei spun ca pastilele cresc cu 76 la suta riscul de a face crize cardiace. Concluzia danezilor, publicata intr-o revista de specialitate renumita, arata ca substanta activa - Claritromicina - prescrisa frecvent pentru tratamentul amigdalitei si bronsitei, creste riscul unor evenimente cardiace. Cercetare a vizat aproape 5 milioane de tratamente cu antibiotice administrate, intre 1997 si 2011, unor adulti cu varste intre 40 si 74 de ani. Dintre acestia, 160.000 au primit Claritromicina, restul, alte antibiotice, intre care si Penicilina V, informeazaStirileProtv.ro.