Boala care iti scurteaza zece ani din viata. Oboseala inexplicabila este unul dintre simptome. Artrita reumatoida este cea mai frecventa boala inflamatorie articulara care afecteaza de regula articulatiile mainii si care schimba radical calitatea vietii pacientilor. "In Romania, estimarile privind prevalenta artritei reumatoide in randul populatiei este de 200.000 de persoane, in timp ce pe listele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sunt de cinci ori mai putini pacienti monitorizati, si deci care primesc tratament gratuit", afirma dr. Vlad Ilias, medic specialist reumatolog la un cabinet privat din Bucuresti. Desi cauza exacta nu este cunoscuta, printre factorii de mediu care o declanseaza sunt fumatul si igiena orala precara. "Ambii factori produc o modificare a proteinelor din organism inducand o reactie de tip imun care declanseaza boala", explica dr. Catalin Codreanu, Directorul Centrului Metodologic de Reumatologie "Ion Stoica". Printre semnele care anunta boala sunt dificultate la miscarea articulatiei dimineata, inflamatia, oboseala inexplicabila, scaderea in greutate si durerile musculare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce apare respiratia urat mirositoare. In aproximativ 90% din cazuri, respiratia urat mirositoare, cunoscuta si ca halena, este cauzata de bacteriile prezente in gura si dispare dupa un periaj corect. Devine ingrijorator cand periuta si pasta de dinti nu rezolva problema, caci poate ascunde o boala. Afectiunile stomatologice se numara pe primul loc in topul bolilor care au drept simptom halena., potrivit medicilor. Asadar, daca te confrunti cu aceasta problema, este indicat un consult stomatologic. Medicul este cel care va descoperi o eventuala carie, un abces dentar, cat si afectiuni ale gingiilor, precum parodontoza si gingivita, care creeaza un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor. Si tartrul poate fi unua dintre cauze, de aceea este recomnadat un detartraj, cel putin o data pe an, anuntaAdevarul.

Studiu controversat! Ciocolata si vinul rosu, tratament pentru glaucom. Ciocolata, vinul rosu si ceaiul verde, puternici antoxidanti, au efecte pozitive asupra vederii persoanelor cu glaucom, incetinind evolutia bolii. Alimentele bogate in antioxidanti precum ciocolata, vinul rosu, ceaiul verde, cafeaua, mai multe fructe si legume incluse in dieta pot ajuta pacientii cu glaucom, se arata intr-un studiu publicat de DailyMail. Consumul moderat de vin rosu, ciocolata si ceai verde ar putea fi benefic, spun cercetatorii. Doua studii arata ca fructele si legumele ofera protectie in fata riscului de a dezvolta boala si recomanda consumul crescut de verdeturi, piersici, portocale si morcovi, toate foarte bogate in antioxidanti. Studiile mai sugereaza ca persoanele care includ in regimul alimentar surse bogate in retinol, un antioxidant ce se gaseste din belsug in ficat si produsele lactate, si vitamina B1, din paine si cartofi, au un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi de glaucom fata de persoanele care consuma cantitati mici din aceste alimente, informeazaLibertatea.

Cum iti salveaza cafeaua dintii. Cafeaua iti pateaza dintii si te face sa ai o respiratie foarte neplacuta, dar are si foarte multe beneficii. Pe langa faptul ca ajuta la reglarea tensiunii arteriale si iti da energie pe timpul zilei, cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit si alte beneficii a celei mai consumate bauturi. Cafeaua te protejeaza de parodontoza, dar si de inflamatiile gingiilor si ale mandibulei. Dupa ce au studiat peste 1000 de oameni pe o perioada de 30 de ani, cercetatorii au descoperit ca cei care consuma o cafea sau doua pe zi au mai putine probleme cu dantura, in special, au mai putine sanse sa sufere de parodontoza care duce la pierderea dintilor. Ei spun ca antioxidantii din cafea sunt explicatia care salveaza dantura, scrieDoctorulZilei.ro.

Produse alimentare "sanatoase" pe care este mai bine sa le eviti. Oamenii vor sa consume alimente care sa fie produse intr-un mediu cat mai ferit de substante chimicale si astfel cumpara ceea ce este prezentat drept natural. Ce ne facem, insa, cand produsele alimentare naturale sau organice nu sunt ceea ce par a fi. "Business Insider" incearca sa demitizeze o serie de alimente sau produse prezentate drept solutii pentru o dieta sanatoasa. Astfel, aduce in atentia publicului o serie de "alimente sanatoase" care, de fapt, iti pot face rau. Sucurile "naturale" din comert. Nu pe toate produse pe care este scris suc natural cu X la suta pulpa de fructe, este spus adevarul. Pentru numeroase sucuri "naturale" nu sunt folosite deloc fructe, ci substante chimice avand gust de fructe, la care este adaugat o cantitate consistenta de zaharuri, anuntaAdevarul.