Durerile in piept, un semnal de alarma. Iata ce boli grave pot indica. Durerea este o stare de disconfort prin care organismul incearca sa semnaleze o boala. Exista o scala a durerii- usoara, moderata si severa. Primul stadiu, durerea usoara corespunde, pe o scala de la 1 la 10, nivelului 1-3 si este o simpla jena. Durerea moderata (intervalul 3-7) afecteaza concentrarea, iar durerea severa (de la 7 la 10) este insuportabila. Iata sapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate si care ar putea ascunde boli mai grave. Durerea persistenta in piept apare cand inima nu primeste suficient sange si oxigen si poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales in cazul celor peste 40 de ani, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sunt normale durerile menstruale? Daca pentru o parte dintre femei perioada de menstruatie trece neobservata, pentru altele este cea mai dificila din luna. Cat de normale sunt durerile menstruale, cum pot fi ele tinute sub control - la toate aceste intrebari raspunde medicul ginecolog Ana-Maria Micu. Cunoscute sub denumirea de dismenoree, menstruatiile insotite de dureri se numara printre problemele care le fac pe femei sa treaca pragul medicului ginecolog. In timp ce la unele femei neplacerile specifice perioadei incep sa apara chiar si cu cateva zile inainte, la altele ele evolueaza odata cu scurgerile sangvine. Pentru a te asigura ca durerile nu pot "ascunde" unele probleme ginecologice, cel mai indicat este sa mergi la medic. Astfel, nu numai ca pot fi depistate eventualele afectiuni genitale, dar se poate recomanda si tratament care sa ajute la tratarea durerilor, anuntaAdevarul.

Te doare fata? Vezi ce boli poti sa ai. Durerea de fata poate fi aproape insuportabila, dar cauzele unei astfel de suferinte sunt multiple si foarte variate. Vezi ce boli poti sa ai daca te doare fata si cand trebuie sa mergi de urgenta la doctor. Infectiile sinusurilor (cavitati osoase ale fetei, in jurul nasului, ca niste pesteri din os) pot deveni incredibil de dureroase. Sinuzita se manifesta prin febra, umflarea fetei in zona nasului, umflarea nasului si dureri severe de nas, pometi si frunte, plus alte simptome ca de raceala, informeazaLibertatea.

Mancatul compulsiv: de ce nu te poti opri din mancat cand esti stresat? Inca o zi stresanta la birou sau acasa in care singurul aliat iti este prajitura din farfurie? Desi pare a fi prietenul care nu dezamageste niciodata, acest refugiu emotional, pe care tot mai multe persoane il gasesc in bucatarie, poate fi inceputul unui cerc vicios. Episoadele de exces alimentar, prin care o persoana compenseaza stari de disconfort fizic sau emotional, se pot transforma cu rapiditate intr-o tulburare alimentara: mancatul compulsiv. Deseori cand ceva nu merge bine intr-una din ariile vietii, vom incerca sa redobandim echilibrul afectiv cu ajutorul mancarii, chiar si atunci cand nu apare senzatia de foame, devenind apoi coplesiti de sentimente de vinovatie sau regret. Asadar, de ce devine mancarea aliatul nostru si cand constituie aceasta un pericol? Nu exista o singura cauza care duce la mancatul excesiv, astfel ca in majoritatea cazurilor acesta apare pe fondul mai multor factori combinati, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum alungi astenia de toamna. Faci eforturi sa te concentrezi la serviciu, te simti abatuta, fara chef de viata si obosita? Vinovata pentru aceasta stare poate sa fie astenia de toamna. Poti scapa de aceasta cu ajutorul plantelor din natura. Sub forma de infuzii sau bai, acestea pot ajuta organismul in mod natural sa fie din nou in forma. Pune intr-un saculet din panza 100 g de rozmarin. Asaza-l intr-un vas, peste care toarna apa clocotita. Acopera cu un prosop, iar dupa 30 de minute, toarna solutia in apa din cada. Ai grija ca apa de baie sa nu-ti depaseasca mijlocul, cand stai in sezut si baia sa nu dureze mai mult de 20 de minute, anuntaAdevarul.