Hernie de disc? Frica de bisturiu a disparut. Iata cum se poate trata. In momentul in care medicii au de-a face cu o hernie de disc intre vertebrele lombare aceasta nu necesita intotdeauna o interventie chirurgicala, putand fi tratata cu terapii conservatoare cum este fizioterapia, a atras atentia Bernhard Meyer de la Societatea Germana de Neurochirurgie, conform Agerpres. Cel mai adesea este recomandata operatia chirurgicala,insa un studiu realizat in SUA asupra pacientilor cu probleme ale coloanei vertebrale (Spine Patient Outcomes Research Trial, SPORT) a constatat ca, pe termen lung, tratamentul chirurgical si fizioterapia dau rezultate la fel de bune. Initiat acum 15 ani de Institutul National de Sanatate din SUA si realizata la Dartmouth-Hitchcock Medical Center din Hanover, New Hampshire (nord-estul SUA), acesta este primul studiu cuprinzator asupra diferitelor moduri de tratare a durerilor lombare si de picioare, precum si a eficientei acestor tratamente, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Hrisca, sinonima cu sanatatea: 8 beneficii importante. Mai putin cunoscuta si consumata in Romania, hrisca este un aliment cu adevarat extraordinar. Are multiple calitati nutritive si virtuti terapeutice probate stiintific. Adesea confundata cu cerealele, hrisca nu face parte din familia lor. Ea este mai degraba inrudita cu macrisul, rubarba (reventul) si stevia creata, fiind superioara gramineelor din punct de vedere nutritiv. In boabele de hrisca gasim aproape intregul compus vitaminic B (B1, B2, B3, B4, B5, B7), vitaminele E, K, dar si minerale importante (fier, potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, molibden, fosfor, bor, seleniu), unele dintre ele intr-o concentratie insemnata. De exemplu, in cazul magneziului, oligoelementul cu rol capital in procesele matabolice, o portie de 120 grame de hirsca acopera necesarul pentru o zi. De asemenea, hrisca mai ofera carbohidrati intr-un procent osciland intre 70 si 80% si proteine intr-un raport de 18% (peste 90% dintre acestea fiind cu aport biologic deosebit). De fapt, la capitolul proteine, hrisca depaseste toate cerealele, anuntaAdevarul.

Boli sexuale ascunse care provoaca infertilitate. Multe BTS-uri provoaca infertilitate, sau alte probleme care te impiedica sa duci o sarcina pana la capat linistita. Vezi care sunt acele boli sexuale ascunse care provoaca infertilitate si cum te poti proteja pentru mai tarziu. Infectarea cu aceasta BTS este atat de silentioasa, incat multi oameni traiesc cu ea o viata intreaga si nu stiu de ce nu au putut avea copii. Netratata, chlamydia poate duce la sarcini extrauterine(care pot fi fatale pentru mama), su chiar la infertilitate. Boala este silentioasa, fara simptome si poate fi detectata cu siguranta numai la un control ginecologic. Desi este o infectie bacteriana, aceasta BTS nu dispare cu totul, sau apare din nou, mai ales daca cuplurile nu se trateaza impreuna, informeazaLibertatea.

Efecte uimitoare. Ce se intampla daca mananci struguri in fiecare zi. Fructele-vedeta ale toamnei, cunoscute si sub denumirea de "supermancare", au o istorie de 8.000 de ani, primele podgorii fiind cultivate pe teritoriile care formeaza acum Orientul Mijlociu. Strugurii au un numar impresionant de beneficii pentru sanatate, printre care si unele mai putin cunoscute, dupa cum informeaza site-ul medicalnewstoday.com: prevenirea cancerului, a bolilor de inima si a tensiunii arteriale ridicate. Portia medie de struguri este o cana, adica aproximativ 32 de boabe. Drept unitate de masura se poate folosi un pumn pentru a estima portia potrivita. O cana de boabe de struguri rosii sau albi contine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grasime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier si 3 micrograme de folati, scrieDoctorulZilei.ro.

Descopera ce aliment te ajuta sa slabesti rapid! Chiar daca ai tinut fel si fel de diete, tot nu reusesti sa scapi de kilogramele nedorite? In urma a mai multor studii, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista un aliment care, introdus in dieta, te ajuta sa slabesti. Cand vrei sa tii o dieta este foarte important sa introduci in alimentatie produse care au putine calorii si care dau senzatia de satietate. Unul dintre alimentele care indeplineste acest criteriu este grapefruitul. O jumatate de grapefruit alb contine 39 de calorii, in timp ce aceeasi portiune de grapefruit roz sau rosu are 52 de calorii. Datorita continutului bogat de fibre, grapefruitul este un fruct care da senzatia de satietate pentru mai mult timp. Aproape 68% din fibrele care se gasesc in grapefruit sunt solubile in apa. Acestea retin intrarea glucozei in sange (important pentru diabetici) si reduc nivelul de colesterol din sange, anuntaAdevarul.