Cele mai eficiente metode naturale de intarire a sistemului imunitar. Alimentatia echilibrata, sportul, dar si preparatele homeopate stimuleaza sistemul imunitar, pregatind organismul pentru sezonul rece. Unii oameni nu se imbolnavesc niciodata. Au o rezistenta de fier si, chiar daca se expun frigului, respectiv microbilor, virusurilor, cu greu se lipesc de ei gripa, racelile ori alte infectii. La polul opus sunt "bolnaviciosii", cei pe care ii pune la pamant si cea mai mica raceala. Ce-i diferentiaza pe "rezistenti" de "bolnaviciosi" este stilul de viata. In timp ce primii fac sport, se hranesc bine si rareori iau pastile, "bolnaviciosii" sunt sedentari, obisnuiesc sa se streseze din orice, acorda suferintei o foarte mare importanta si iau medicamente cu pumnul. Chiar daca rezistenta organismului depinde si de genetica, exista cateva reguli de aur pe care le puteti folosi ca sa va intariti sistemul imunitar, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Tratament inovativ pentru osteoartrita, cu refacerea partiala a genunchiului. Unul din cinci adulti cu varsta peste 45 de ani sufera de osteoatrita a genunchilor. Afectiunea apare atunci cand cartilajul ce captuseste articulatiile se deterioreaza si dispare, cauzand dereri cumplite mai ales in timpul mersului. Osteoartrita este o forma de artrita si boala degenerativa a articulatiilor care se manifesta prin ruperea si eventual pierderea cartilajului articulatiilor. Cartilajul este o substanta pe baza de proteina care serveste drept tampon intre oasele unei articulatii. In cazul osteoartritei stratul de deasupra al cartilajului se deterioreaza si dispare, ceea ce duce la frecarea oaselor de sub cartilaj. Pentru a reduce presiunea exercitata asupra articulatiilor genunchiului, medicii recomanda pacientilor anumite schimbari ale stilului de viata, indiferent ca sufera de osteoartrita in forma usoara sau severa, anuntaAdevarul.

Ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Dintii tai erau sanatosi pana acum cativa ani si te-ai trezit ca, brusc, te-ai umplut de carii? Vezi ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Daca suferi de bulimie, dintii tai se vor strica foarte repede. Voma contine acid din stomac, foarte coroziv pentru dinti. De asemenea, daca suferi de anorexie, lipsa de nutrienti pe termen lung poate duce la caderea dintilor. Studii recente arata ca exista o legatura puternica intre problemele cu dintii si problemele de fertilitate. Infectiile la nivelul gingiilor se pare ca intarzie conceptia cu pana la doua luni, in timp ce bolile periodontale sunt legate de avorturi spontane, informeazaUnica.ro.

Boala "silentioasa" care vine din paine. Cum stii daca o ai? Este una dintre cele mai comune boli din lume, insa in multe cazuri este asimptomatica. O anemie care nu mai trece, dificultatea de concentrare sunt semne care pot anunta boala celiaca (intoleranta la gluten). Glutenul este o proteina prezenta in anumite cereale, precum graul, ovazul, orzul, secara si kamutul. Glutenul are o valoare nutritionala foarte mica iar principala functie a acestei proteine este aceea de a actiona ca agent de legatura, oferind fainii capacitatea de a creste, ceea ce face posibila producerea painii, scrieDoctorulZilei.ro.

Suplimentele de fier administrate in timpul sarcinii ar putea influenta riscul de autism. Suplimentele de fier administrate viitoarelor mame in timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc mai mic de autism pentru bebelusii acestora, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii americani. Cercetatorii de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii California din orasul Davis au descoperit ca mamele cu copii diagnosticati cu autism au spus ca au luat suplimente de fier de mai putine ori in timpul sarcinii in comparatie cu celelalte mame. Totusi, constatarea nu este suficienta sa dovedeasca, doar prin ea insasi, o asociere directa cu aceasta afectiune. "Chiar daca am descoperit o asociere, ea este doar o asociere, care are nevoie de a fi repetata (pentru a fi luata in considerare, n.r.)", a declarat Rebecca J. Schmidt, coordonatoarea studiului, anuntaAdevarul.