Ce sa faceti ca sa spuneti adio constipatiei. Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare in modul de functionare a colonului. Aflati cum puteti scapa rapid de ea. Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, de la trei ori pe zi pana la de trei ori pe saptamana. Constipatia este un simptom care trebuie corectat cat mai rapid. Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume. Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil. Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Afectiuni care iti ataca organismul in tacere! Exista o serie de afectiuni care pot ataca organismul fara sa transmita anumite semnale. Uite care sunt cele mai frecvente. Boala arteriala coronariana. Afectiunea arteriala coronariana se numara printre principalele afectiuni care slabesc corpul in tacere. Simptomele apar, de obicei, in ultimele stadii. Aceasta se manifesta prin depunerea unor placi de ateroame (colesterol si alte substante) pe vasele de sange, care duc la infundarea lor. Din aceasta cauza se declanseaza infarctul sau atacul vascular cerebral. Cancerul. Aceasta afectiune periculoasa apare, adesea, ca urmare a deteriorarii anumitor celule din corp, din cauza mai multor factori precum stres sau radicali liberi in cantitati mari. In stadii incipiente, multe tipuri de cancer nu dau semne timpurii, informeaza clickpentrufemei.ro.

Cel mai bun condiment care lupta in mod eficient impotriva cancerului. Cercetatorii au descoperit ca exista un condiment care are capacitatea de a micsora tumorile. Mai mult decat atat, acesta este mai eficient decat multe medicamente administrate pacientilor cu cancer. Miscoareaza tumorile canceroase Potrivit unui studiu realizat pe soareci la Universitatea de Stat din Georgia, extractul de ghimbir reduce marimea tumorii de prostata cu 56%. Mai mult decat atat, cercetatorii au ajuns la concluzia ca datorita antioxidantilor care se gasesc in ghimbir, acest aliment poate fi mai eficient decat medicamentele luate pentru a stopa cancerul. Cercetatorii spun ca tratamentul anticancer nu numai ca nu reduce tumorile canceroase, ci le mareste, facandu-le mult mai agresive si ucigand pacientii mult mai repede, scrie Adevarul.

Alimente banale care te pot omori pe loc daca nu le consumi corect. Fructele, legumele si semintele sunt esentiale pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, insa daca nu sunt consumate corect, pot deveni otravitoare. Iata la ce alimente sa ai grija: 1. Socul. Aceasta planta, de multe ori folosita in prepararea siropurilor si sucurilor poate provoca probleme grave la stomac daca nu este consumata corect. Florile sunt singurele comestibile, tulpina si diferite alte parti ale plantei, pot cauza probleme severe de stomac. Integral in doctorulzilei.ro.

Gravidele care se machiaza pot naste copii cu astm. Produsele de make-up si cele de infrumusetare pot fi daunatoare fatului, daca viitoarele mame le folosesc in timpul sarcinii. Gravidele au fost avertizate sa nu foloseasca machiaj pentru ca ar putea naste bebelusi cu astm, este concluzia unui studiu american realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York. Oamenii de stiinta au descoperit ca bebelusii nenascuti expusi la un nivel ridicat de ftalati (substante chimice - n.n.) prezinta un risc de a dezvolta aceasta boala respiratorie. Se crede ca aceste chimicale le afecteaza caile respiratorii, care devin mai sensibile si cu timpul pot produce astm, incepand cu perioada copilariei. Medicii sfatuiesc gravidele sa evite utilizarea recipientelor de plastic, parfumurile si detergentii, informeaza Click.