Condimentul-minune care ar putea vindeca Alzheimerul. Curcuma, un condiment folosit de obicei in amestecul pentru curry, poate mari capacitatea creierului de a se vindeca singur, potrivit unui studiu german care a descoperit ca un compus chimic din acest condiment sustine dezvoltarea de noi celule nervoase. Studiul cercetatorilor germani a fost efectuat pe sobolani, iar rezultalele, publicate in revista Stem Cell Research and Therapy, ar putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacientii care au suferit un atac vascular cerebral si pentru cei care sufera de Alzheimer, informeaza bbc.com. Totusi, este nevoie de mai multe cercertari inainte ca substanta sa fie folosita pe oameni. Cercetatorii de la Institutul de Neurostiinte si Medicina din Julich, Germania, au studiat efectele unui compus chimic care se regaseste in mod natural in curcuma, denumit aromatic-turmerone. Cobaii au primit injectii cu acest compus chimic si apoi creierele animalelor au fost scanate, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum combati greturile in sarcina. Aproape 80% dintre femeile insarcinate se chinuie din cauza greturilor si varsaturilor, care isi fac simtita prezenta in primele saptamani de la conceptie. Acestea sunt semnele pe care organismul le da, ca sa "anunte" ca e pregatit sa sustina sarcina. Greturile de dimineata apar, de obicei, din a sasea saptamana de sarcina si dureaza pana in cea de-a 16-a saptamana. La 1 din 10 femei aceste simptome dispar dupa cea de-a 20-a saptamana de sarcina, in timp ce sunt gravide care se confrunta cu greturi si varsaturi pe toata durata acesteia. Unele studii au aratat ca femeile insarcinate care experimeneaza aceste stari sunt mai putin predispuse la avort spontan, anuntaAdevarul.

Sus imunitatea! Suntem in plin sezon de guturai. Tot mai multi oameni "vorbesc pe nas", stranuta si tusesc in jurul nostru - virusurile de toamna au iesit la atac. Ca sa nu ingrosam randurile victimelor, trebuie sa stimulam capacitatea de autoaparare a organismului. Dr. Cristina Balanescu ne recomanda cele mai eficiente metode. Daca vaccinul antigripal mai poate sa astepte o luna-doua, pana cand Ministerul Sanatatii da alarma, metodele de prevenire a guturaiului si racelilor trebuie aplicate de pe acum. Iata ce ne recomanda specialistul. Fructele si legumele sa nu lipseasca din alimentatia de zi cu zi! Vitaminele, mineralele, fibrele si enzimele din compozitia lor ajuta celulele imune ale organismului sa lupte cu infectiile. Sase ore de somn pe noapte. Este minimum de odihna de care au nevoie celulele, tesuturile si sistemele organismului ca sa se refaca si sa infrunte atacul virusurilor, informeazaLibertatea.

Sapte beneficii ale gutuilor asupra sanatatii, tot atatea motive sa le iubesti. Proverbul cu un mar pe zi tine doctorul departe e perfect valabil si in cazul gutuilor. Aceste fructe parfumate ale toamnei au calitati dovedite in lupta cu racelile, dar si in batalia cu cistita, colita sau depresia Legenda spune ca Afrodita a venit in Elada adusa de spuma marii, avand un cos plin cu gutui. De acolo traditia vechilor greci de a oferi in dar la nunta gutui, unele dintre cele mai gustoase si parfumate fructe ale toamnei. Iata doar cateve dintre motivele pentru care ar fi bine sa le consumi mai des: 1. Intaresc sistemul imunitar si trateaza anemia, gratie complexului biochimic bogat, compus din pectine, tanin, vitaminele A, B 1, B2, B 6, C, E PP, fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu si fosfor. 2. Revigoreaza si redau pofta de mancare. Din acest punct de vedere, consumul unei jumatati de fruct proaspat pe zi, de preferat in asociere cu miere de albine, reprezinta un adjuvant excelent pentru perioada convelescentei, anuntaAdevarul.

Zece semne care anunta cancerul la san. Cum va autoexaminati sanii. Consumul anumitor alimente si tinerea in frau a kilogramelor reprezinta masuri esentiale pentru a reduce din riscul cancerului la san Formulele magice - un extract vegetal, cum s-ar numi el, o crema, cum s-ar numi ea, exista si se vand, internetul este plin - nu aduc beneficii cat aduce ceea ce numim stil de viata sanatos. Nu o dieta care sa fie o povara, ci o dieta sanatoasa, care sa micsoreze cantitatea de proteine animale - carne, lapte, oua -, sa aduca cereale, zarzavaturi, sa reduca numarul de calorii, pentru ca din trei femei care au cancer doua sunt supraponderale. Sani adiposi - performanta redusa in a diagnostica tumorile. Obezitatea, kilogramele in plus sunt un factor de risc major pentru cancerul de san, scrieDoctorulZilei.ro.