Berea sau vinul? Afla care bautura este mai sanatoasa. Dintre bauturile alcoolice berea si vinul sunt cele mai putin nocive deoarece nu au la baza alcool distilat, coloranti, aditivi si alte substante care ar putea fi daunatoare organismului. Vinurile seci si demiseci sunt de preferat celor dulci. Acestea nu contin zahar si au, in plus, proprietati antioxidante. Fac bine inimii si nu ingrasa foarte rau. "Caloriile vor veni doar din alcool", explica doctorul Eduard Adamescu, nutritionist si diabetolog. Un vin bun este limpede, are o culoare placuta si miroase apetisant. "Alegeti un vin galben-pai, galben-auriu sau unul de un rosu aprins, rosu-violaceu. Acestea sunt vinuri mai vechi. Feriti-va, in schimb, de cele amarui, cu iz otetit ori de cele extrem de dulci", va recomanda somelierul Sergiu Nedelea, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

O substanta din broccoli, posibil tratament al autismului. Administrarea unei substanta chimice, numita sulforafan, continuta in legume precum broccoli, conopida si varza, poate imbunatati seminificativ simptomele persoanelor cu tulburari din spectrul autist, releva un recent studiu efectuat in SUA. Legumele crucifere, precum broccoli, varza sau conopida, ar putea detine cheia tratamentului autismului, sugereaza o echipa de cercetatori de la Spitalul General pentru Copii din Massachusetts si Universitatea "Johns Hopkins", din Boston, potrivit The Independent. Omenii de stiinta au inaintat aceasta concluzie la finalul unui studiu realizat pe un grup de tineri diagnosticati cu tulburari din spectrul autist moderate pana la severe, carora le-au administrat timp de patru saptamani un medicament pe baza de sulforafan, o subtanta chimica cu gust amar, gasita in aceste legume, anuntaAdevarul.

Constipatia, printre cauzele durerii de cap. Stiai ca durerile de cap pot fi provocate de constipatie sau hipertensiune arteriala? Afla mai multe lucruri despre cauzele durerilor de cap de la medicul de familie. Statistic vorbind, cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt cele cardiovasculare. De obicei hipertensiunea arteriala (dar si hipotesiunea ) este perceputa ca o cefalee. Ea poate fi insotita de ameteli, dificultati de respiratie, oboseala, dispnee de efort. Trebuie avuta mare grija cu cefaleea aparuta brusc, dupa o situatie foarte tensionata, mai ales daca apare la o persoana care are hipertensiune arteriala, deoarece cefaleea brusc instalata poate fi primul semn al unui accident vascular cerebral (apoi sa urmeze paralizia, ameteala, tulburari de mers, tulburari de vorbire si vedere, etc), informeazaUnica.ro.

Cum se prepara cel mai bun leac pentru tuse? Doctorii sustin ca este mai eficient decat orice medicament. Nu dati banii pe mdicamente pentru tuse pentru ca nu au niciun efect, spun medicii. Cel mai bun leac pentru tuse este siropul de lamaie si miere preparat in casa. Zeama de la 1-2 lamaie se amesteca cu 2-3 lingurite de miere de albine. Prin combinatia dintre miere si lamaie vom obtine un sirop cu un puternic efect calmant, dezinfectant si revigorant. Se consuma cate o lingurita de sirop de lamaie de 3-4 ori pe zi sau dupa fiecare acces de tuse, o lingurita inainte de culcare. De preferat este sa nu se mai consume nimic timp de 30 de minute dupa ce am luat siropul de lamaie. Siropul de lamaie cu miere de albine, calmeaza tusea, calmeaza mancarimea si usturimea din gat, intareste organismul si se recomanda in gripe si raceli, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce se intampla daca nu bem suficienta apa. Stim cu totii ca e bine sa bem cel putin opt pahare de apa pe zi. Dar daca nu consumam aceasta cantitate, ce se intampla? Regulile de aur spun ca pentru mentinerea starii de sanatate a organismului este nesesar consumul a doi litri de apa pe zi, numai ca aceasta regula nu este intotdeauna respectata. Cu toate acestea, chiar si mai putin de opt pahare de apa este mult mai bine decat sa nu bei niciun strop de apa toata ziua. Echipa AsapScience a produs un filmulet in care prezinta ceea ce se intampla cu organismul nostru atunci cand nu bem apa, sintetizand principalele efecte ale deshidratarii, anuntaAdevarul.