Remedii naturiste pe care le garanteaza medicii. Usturoiul combate bolile de inima, iar tumericul este la fel de eficient ca ibuprofenul in tratarea osteoartritei, de aceea unii medici recomanda remdiile naturiste. Iata care sunt cele mai bune si in ce boli sunt utile: Studiile au aratat beneficiile usturoiului in tratarea bolilor de inima, datorita proprietatii sale de a scadea tensiunea arteriala si de a preveni formarea cheagurilor de sange Recomandarea medidcului: Mimi Guarneri, cardiolog in California, le da pacientilor sai extract de usturoi si vitamina K2 pentru a preveni calcificarea si rigidizarea vaselor de sange. Doza: 600 mg, de doua ori pe zi, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Vitamina de care barbatii au mare nevoie. Reduce stresul oxidativ si previne disfunctia erectila. Carenta vitaminei D, numita si "vitamina soarelui", ar putea umbri viata sexuala a barbatilor. O noua cercetare realizata in Italia sugereaza ca nivelurile scazute ale acestei vitamine se asociaza cu o crestere importanta a riscului de disfunctie erectila. Cu toate ca vitamina D nu duce lipsa de laude, mai ales in ultima perioada, dupa ce tot mai multe studii i-au pus in evidenta beneficiile asupra sanatatii, pe fondul isteriei protectiei solare, cercetatorii de la Universtatea din Milano, Italia, au descoperit o zona in care aceasta poate ajuta: dormitorul. In cadrul unui experiment in care au fost testati 143 de barbati cu diferite grade de disfunctie erectila, oamenii de stiinta au constatat ca aproape dintre acestia aveau lipsa de vitamina D si doar unul din cinci avea un nivel optim al acestui nutrient. Ceea ce e si mai relevant este faptul ca subiectii care aveau forme severe de disfunctie erectila aveau un nivel al vitamine D cu aproximativ 24% mai mic decat cel inregistrat la barbatii cu forme mai usoare ale acestei afectiuni, anuntaAdevarul.

Ce inseamna daca ti se umfla ganglionii. Ganglionii limfatici au un rol extrem de important in lupta organismului impotriva virusilor, bacteriilor si altor boli. Atunci cand sanatatea ta este in pericol, acestia reactioneaza. Ganglionii se umfla, de obicei, cand corpul tau a fost expus la virusi sau bacterii, iar in cazuri rare, cand este vorba de cancer. De obicei, se umfla ganglionii din zona gatului, sub barbie, subrat si in zona inghinala. Sistemul limfatic este ca o retea de organe, vase de sange si numerosi ganglioni care se gasesc pe corp. Cei mai multi ganglioni sunt localizati in zona capului si gatului. Cand se umfla, inseamna ca ceva nu este in regula in organismul tau, informeazaUnica.ro.

De ce ai nevoie de cafea? Motivul surprinzator. Cercetatorii au uirmarit 120.000 de bautori de cafea din intreaga lume si au descoperit sase gene responsabile de pofta de cafea. Primele doua au legatura cu metabolismul cofeinei, urmatoarele doua sunt aproape de genele BNDF siSLC6A4, care au fost asociate cu alte dependente precum fumatul. "Aceste gene influenteaza efectele cafeinei", spune autorul studiului, Marilyn Cornelis, cercetator in departamentul de nutritie de la Harvard School of Public Health. Insa ultimele doua gene sunt cele mai surprinzatoare deoarce au legatura cu metabolismul glucozei si al lipidelor (zaharul din sange si colesterolul). Asta ar fi motivul pentru care bautorii inraiti de cafea au un nivel crescut al glucozei, scrieDoctorulZilei.ro.

Top cauze care duc la aparitia crampelor. Crampele musculare pot dura doar cateva secunde, dar durerea si disconfortul produs nu poate fi explicat in cuvinte. Muschii permit miscarea, dar uneori, din cauza contractiei involuntare ale acestora pot aparea crampele. Specialistii au identificat o serie de factori externi care declanseaza crampele musculare. Iata cativa dintre acestia! Daca te confruntati cu crampe musculare, dupa sau in timpul unei sesiuni de antrenament intens, este posbil sa fie din cauza deshidratarii. Exercitiile fizice cauzeaza pierderea de fluide corporale prin transpiratie, de aceea trebuie sa te hidratezi foarte mult. Transpiratia cauzeaza, de asemenea, pierderea de saruri si de minerale din organism, cum sunt magneziul si potasiul. Aceste minerale joaca un rol important in inducerea relaxarii muschilor, anuntaAdevarul.