Virusul periculos care distruge creierul. 90% dintre adulti il au. Herpesul e mai periculos decat se credea. Apare din cauza infectiei cu virusul HSV-1 si ramane pentru totdeauna in organism. In cazul batranilor, care au sistemul imunitar slabit, virusul poate ajunge la creier si declanseaza un proces care duce la Alzheimer. Infectia cu virusul herpetic de tip 1 (HSV-1) aproape dubleaza posibilitatea aparitiei bolii Alzheimer, informeaza Daily Mail, citand un studiu al specialistilor suedezi de la Universitatea Umea. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au efectuat doua studii separate. In cadrul primei cercetari au fost monitorizate 3.432 de persoane timp de aproape 11 ani, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce e bine sa mancam seminte de floarea-soarelui. Energizeaza si ne ajuta sa facem fata zilelor incarcate. In plus, ne feresc de invazia toxinelor si agresiunea virusurilor, dar si a bacteriilor. Si acestea sunt doar o parte din beneficiile semintelor de floarea-soarelui. Intrate intr-un con de umbra din cauza prostului obicei al scuipatului cojilor in locurile publice, seminte de floare-soarelui sunt, de fapt, un aliment foarte valoros. Atunci cand sunt consumate, in mod civilizat desigur, fara a fi prajite, acestea fac organismul sa mearga ca uns. Pentru ca sunt o sursa importanta de vitamina E, micile seminte neutralizeaza radicalii liberi din organism, imbunatatesc vederea si joaca un rol-cheie in reducerea simptomelor asociate artritei si astmului, anuntaAdevarul.

Boala cu transmitere sexuala care devine incurabila. Cum te protejezi. Unele boli cu transmitere sexuala sunt periculoase pentru ca, netratate, nu se mai pot vindeca. Vezi care este boala cu transmitere sexuala care devine incurabila si ce trebuie sa faci ca sa te protejezi. Gonoreea nu se afla, pana de curand, pe lista bolilor periculoase si greu de tratat, deoarece o simpla doza de antibiotice rezolva problema. Mai nou, studii si cazuri din mai multe tari arata ca unele tulpini (versiuni mai noi, modificate) de gonoree sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice. Riscul cel mare este acela ca o astfel de boala nu va mai putea fi tratata cu niciun antibiotic in viitor, daca mutatiile continua, informeazaUnica.ro.

De ce te ingrasi chiar daca nu mananci mult? Cinci cauze surprinzatoare. Daca mancati putin, dar va ingrasati vazand cu ochii, este posibil sa suferiti de disfunctii ale tiroidei, diabet de tip II, sindromul ovarelor polichistice sau depresie. Specialistii clasifica obezitatea in doua categorii: obezitate de tip I (asociata consumului alimentar excesiv si sedentarismului) si cea de tip II, provocata de diverse afectiuni. Cei care sufera "de glanda", asa cum se spune in popor, sunt cei mai predispusi la ingrasare. Cu ajutorul specialistilor, am intocmit un top al celor mai frecvente boli care ingrasa. Hipotiroidismul (tiroida "lenesa") apare cand glanda nu produce suficienti hormoni, care sa controleze consumul de energie. Afecteaza mai ales femeile de peste 45 de ani. Printre simptome se numara: cresterea nejustificata in greutate, oboseala, constipatia, intoleranta la frig, menstruatii abundente sau subtierea firului de par, scrieDoctorulZilei.ro.

Afectiuni pe care le poti trata cu miere si scortisoara. Mierea este unul dintre alimentele medicament care nu are efecte secundare si poate fi administrata si pacientilor cu diabet zaharat, in doze corespunzatoare. In combinatie cu scortisoara, mierea tine la distanta numeroase afectiuni si te ajuta sa slabesti. Fa o pasta din miere si pudra de scortisoara si pune compozitia pe paine in loc de gem. Consum-o periodic la micul dejun. Mierea si scortisoara reduc colesterolul si te protejeaza de un atac de cord. In plus, daca deja ai suferit un infarct studiile au aratat ca mierea, in combinatie cu scortisoara, te apara de aparitia altuia, anuntaAdevarul.