Ce alimente si bauturi au cu adevarat proprietati afrodiziace. Iata ce trebuie sa consumi neaparat! Circula o multime de mituri despre alimentele si bauturile cu proprietati miraculoase, care-ti stimuleaza viata sexuala. Dar, cat de eficiente sunt ele in realitate? Ardeiul iute: e bun! Ardeiul iute este un afrodiziac prin excelenta, pentru ca are capacitatea de a stimula terminatiile nervoase, accelerand pulsul. Determina eliberarea endorfinelor, de catre hipotalamus si hipofiza, avand efect asemanator opiaceelor, prin capacitatea lor de a reduce durerea si de a produce o senzatie de buna dispozitie. Alcoolul: nu e bun! In cantitati mici, bauturile alcoolice reduc inhibitiile si faciliteaza relationarea. In cantitati mari, insa, nu au deloc efect afrodiziac, dimpotriva - pot afecta serios performantele sexuale. In general, se spune ca un pahar de vin sau o cupa de sampanie sunt suficiente pentru a-ti face curaj, inainte de a porni "la atac". Integral in clickpentrufemei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Topul plantelor care ajuta la prevenirea bolilor de inima si a diabetului. Stresul slabeste sistemul imunitar, provoaca tulburari digestive, favorizeaza instalarea depresiei, anxietatii, insomniilor, afecteaza memoria, conduce la diabet sau boli cardiovasculare. Iata de ce oamenii de stiinta spun ca stresul actioneaza asupra organismului ca o adevarata bomba cu ceas. Acest mecanism poate fi insa dezamorsat cu mijloace simple, blande, naturale. In farmacia naturii avem la dispozitie plante cu efecte dovedite antistres: roinita, valeriana, talpa-gastei, hameiul, paducelul. Totul incepe prin clasicele simptome fizice: stari de oboseala, dureri de cap sau tulburari digestive. Aceste semne, deseori ignorate, caracterizeaza debutul expunerii cronice la stres. Apoi este afectata si sfera psihologica: devenim anxiosi, neincrezatori, nervosi, avem insomnii. Un real pericol se prefigureaza cand toate acestea se asociaza cu accelerarea pulsului, palpitatii, cresterea tensiunii arteriale, dificultati respiratorii, contracturi musculare, dureri cervicale sau lombare, noteaza doctorulzilei.ro

Extractul de avocado si soia stimuleaza refacerea cartilajului. Avocado se numara printre cele mai promitatoare remedii contra artitei. Studiile realizate la Spitalul La Peyronie din Franta arata ca extractul obtinut din acest fruct si din ulei de soia nesaponificat amelioreaza durerile, diminuaeaza rigiditatea cu care se confrunta cei care sufera de osteoartrita la genunchi si la sold, reduce inflamatia si stimuleaza refacerea cartilajului. Efectele pozitive s-au constatat la pacientii care au primit o doza de 300 mg pe zi din acest supliment, intr-un interval cuprins intre doua saptamani si doua luni, scrie Click.

Cinci moduri prin care poti scadea riscul de Alzheimer. Cercetari recente au aratat ca expunerea la aluminiu creste riscul aparitiei bolii Alzheimer, dar specialistii sustin ca sunt cateva metode prin care poti preveni aceste probleme. Vezi care sunt metodele prin care iti poti mentine creierul sanatos. Verifica-ti constat nivelul de zahar din sange si incearca sa il mentii sub control. Chiar si o mica crestere a glucozei mreste riscul aparitiei dementei. Specialistii recomanda sa consumi cat mai putini carbohidrati si sa mananci grasimi sanatoase, precum ulei de masline, ulei de cocos, nuci si seminte. Daca nu poti renunta la carne, alege-o pe cea de vita bio si de peste salbatic, pentru ca sunt bogate in omega 3, informeaza Unica.ro.

Broccoli, un panaceu ce combate bolile grave. Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic cu virtuti medicinale extraordinare ! Nutritionistii ne recomanda sa includem frecvent leguma- minune in dieta noastra. Cercetarile efectuate la Universitatea din Tsukuba din Japonia si la alte institutii prestigioase din lume claseaza broccoli pe primul loc in categoria legumelor bogate in substante anticancerigene, cu efect preventiv in cataracta si in bolile cardiovasculare. Studiile recente au scos la iveala si alte beneficii oferite de consumul frecvent de broccoli asupra inmultirii haotice a celulelor maligne, noteaza Click.