Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim. Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline: Il alegi pe cel "light". Toate tipurile de ulei de masline au cam acelasi numar de calorii, adica aproximativ 120 de calorii si 15 grame de grasime la o lingura. Termenul "light" se refera, in cazul uleiului de masline, la culoare si aroma. Nu citesti eticheta. Cel mai sanatos ulei de masline este cel pe a carui eticheta este specificat presat la rece, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cercetatorii au descoperit un virus care ii face pe oameni mai prosti. Cercetatorii americani au descoperit un virus care infecteaza creierul si ii face pe oameni mai prosti, fara ca starea de sanatate generala sa fie afectata, potrivit independent.co.uk. Un virus care infecteaza de obicei algele verzi si care nu a mai fost detectat pana in prezent in organismul oamenilor sanatosi afecteaza functiile cognitive ale creierului uman, inclusiv procesarea vizuala si constientizarea spatiului din jur. Cercetatorii de la Johns Hopkins Medical School, de la Universitatea din Nebraska, au facut aceasta descoperire in timp ce efectuau un studiu privind microbii care infecteaza gatul uman. In mod surprinzator, cercetatorii au descoperit un ADN in tesutul din gatul unor voluntari sanatosi care era similar cu ADN-ul unui virus despre care se stie ca infecteaza algele verzi, anuntaAdevarul.

Sapte semne ca ai un dezechilibru hormonal. Hormonii sunt foarte importanti pentru sanatatea unei femei. Vezi cum iti dai seama ca ai probleme hormonale. Dezechilibrele hormonale sunt foarte comune, asa ca nu trebuie sa intri in panica. Menopauza, sarcina, anticonceptionalele, lipsa somnului, stresul, o dieta saraca in nutrienti si lipsa exercitiilor fizice se numara printre principalele cauze ale acestor probleme. Simptomele sunt variate si difera de la o persoana la alta. Multe femei se confrunta cu aparitia cosurilor, in timpul menstruatiei, din cauza schimbarilor hormonale. Totusi, daca observi ca nu poti scapa de aceste probleme, hormonii androgeni - precum testosteronul, ar putea fi de vina. Testosteronul stimuleaza productia de sebum, care ramane blocat sub piele si duce la aparitia cosurilor. Daca te confrunti cu astfel de probleme, mergi la medic. El va sti cum sa testeze nivelul de testosteron din organism si ce medicamente sa iti recomande, informeazaUnica.ro.

Cat timp este indicat sa pastrati mancarea gatita in frigider? Gatiti la temperaturi medii si nu tineti mancarea in frigider mai mult de 24 de ore. Sunt cateva dintre regulile de urmat, in buctarie, ca sa nu va imbolnaviti. Invelisul pe care il au cele mai multe tigai si care nu permite mancarii sa se lipeasca de vasul in care gatiti poate elibera gaze toxice la temperaturi mari. Gatiti la foc mic sau mediu si nu incalziti mancarea la foc mare. Alternativa e folosirea de vase de gatit din otel inoxidabil. In ceea ce priveste pastrarea mancarii gatite in frigider, perioada de depozitare nu trebuie sa depa seasca 24 de ore, precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, iar temperatura trebuie sa fie de +4 grade Celsius sau mai scazuta. "Exista pericolul ca unele microorganisme care produc toxiinfectii alimentare sa se dezvolte la temperaturi ce depasesc 4 grade", scrieDoctorulZilei.ro.

Cafeaua sau ceaiul, care aduce mai multe beneficii? Sunt doua bauturi cu care, de regula, ne incepem ziua. Unii prefera cafeaua, altii ceaiul si acest lucru atreneaza un soi de rivalitate intre consumatori. Adevarul este ca atat cafeaua, cat si ceaiul au si beneficii, si dezavanaje Daca te intrebi ce bautura e mai buna pentru sanatate, cafeaua sau ceaiul? Nu exista un raspuns transant. Si una, si cealalta are si puncte tari, si puncte slabe si fiecare e liber sa aleaga ce i se potriveste. Acestea au fost grupate intr-un articol realizat de jurnalistii Medical Daily, pentru a ne ajuta sa optam in cunostinta de cauza. Persoanele care beau in mod regulat cafea prezinta riscuri mai mici de a dezvolta Alzheimer mai tarziu in viata. De asemenea, consumarea acestei bauturi pentru o perioada lunga de timp poate reduce riscul de diabet de tip 2 si poate ajuta pacientii cu astm, deoarce are capacitatea de a relaxa caile pulmonare. Cafeaua este utila celor care sufera de dureri de cap si migrene, datorita actiunii vasoconstrictoare a cafeinei, anuntaAdevarul.