Cele mai nesanatoase produse de post. Crenvursti vegetali, pateurile si salamul de soia sunt pline de chimicale menite sa suplineasca lipsa materiei prime - carne, lapte si oua, si duc ideea de purificare a organismului in derizoriu. Nutritionistii sfatuiesc credinciosii cum sa aleaga cele mai bune produse de post si cum sa le combine ca sa nu devina anemici pana la Craciun. In categoria produselor nocive intra pateurile vegetale si "mezelurile", din cauza continutului mare de "E-uri" sau alte sintetice menite sa faca produsul sa semene cat mai mult la gust, miros si culoare cu alimentul pe care il imita, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Solutii naturale care "topesc" depozitele de grasimi. Cand urmezi o dieta, insa remarci ca nu obtii rezultatele dorite, incearca aceste remedii naturale, care au doar efecte benefice asupra corpului. Semintele de in - sunt bogate in acizi grasi Omega-3 care sunt buni pentru inima. Poti adauga putina pudra de seminte de in in supe, in cerealele de la micul dejun, in sucuri, lapte sau prajituri. De asemenea, semintele pot fi consumate ca atare, insa doar dupa ce au stat la inmuiat cel putin o ora. Ceaiul verde - abunda in antioxidanti care stimuleaza metabolismul sa arda mai repede depozitele de grasime. Pentru efecte vizibile, consuma o ceasca cu ceai de 2-3 ori pe zi, anuntaAdevarul.

Sari peste micul dejun? Te pandeste diabetul! 37% dintre romani nu iau micul dejun, conform unui studiu realizat, in 2014, de institutul IPSOS, si se expun astfel riscului de a dezvolta boli de nutritie. In preajma Zilei mondiale de lupta impotriva diabetului, dr. Ioana Dima, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, ne spune ce avem de facut pentru a ramane de cealalta parte a baricadei, printre cei 63% care-si mentin sanatatea la cote optime. Echilibreaza caloriile, ca sa-ti mentii silueta. Cum? Incepi prin a citi cu atentia etichetele produselor alimentare, inainte de a le cumpara. Apoi informeaza-te, ca sa poti recunoaste alimentele bogate in calorii (grasimi si zahar) si aportul lor corect, in functie de etapa din viata (copilarie, adolescenta, tinerete, sarcina si alaptare, varsta a 3-a). Redu cat poti de mult (ideal - elimina!) alimentele care contin acizi grasi trans sau asa-numitele grasimi hidrogenate care se gasesc in margarine, unt de arahide , informeazaLibertatea.

Cercetatorii au stabilit care este cea mai eficienta cura de slabire. Dieta mediteraneana ar putea combate obezitatea mult mai bine decat dietele sarace in grasimi, reducand rapid riscul de infarct miocardic si accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici in Postgraduate Medical Journal (PMJ) Articolul specialistilor vine dupa ce, luna trecuta, oficiali ai NHS, sistemul de sanatate public britanic, au subliniat necesitatea de a actiona urgent pentru a combate obezitatea si problemele de sanatate generate de aceasta, sfatuind ca acest lucru sa se faca prin monitorizarea caloriilor pentru mentinerea unei greutati sanatoase, relateaza BBC. Semnatarii articolului din PMJ, intre care presedintele Academy of Medical Royal Colleges, Terence Stephenson, si Mahiben Maruthappuei, din cadrul NHS, critica faptul ca in problema pierderii in greutate se pune accent pe restrictiile calorice decat pe "o nutritie buna", scrieDoctorulZilei.ro.

Ce factori ne influenteaza viata sexuala. Tu ce faci cand simti ca flacara pasiunii a inceput sa paleasca? Fiecare dintre noi detinem propria reteta de a tine vie dorinta sexuala a partenerului (ei). Dar de ce sa tratam problema cand putem s-o prevenim? Iata o lista cu cei mai importanti factori care afecteaza viata sexuala: Dorinta de a face dragoste este inhibata de afectiunile de care suferi, iar la toate acestea se adauga si efectele adverse ale medicamentelor. Se stie ca, de exemplu, din cauza antidepresivelor scade libidoul si apar problemele de ejaculare. Adesea, rutina este principalul vinovat reclamat de cupluri. Aceleasi activitati zilnice la care se adauga neintelegerile de la serviciu pun intr-un con de umbra armonia de altadata. Treptat, ajungi sa uiti de momentele in care va complimentati reciproc, va rasfatati si lasati loc frustrarilor si nemultumirilor, anuntaAdevarul.