Alimentele care creeaza cel mai des probleme digestive. Multi oameni ajung la concluzia ca problemele lor de sanatate sunt determinate de intoleranta la gluten. In realitate, probabil ca suferintele lor au o alta cauza, spune un reputat cercetator britanic: aceste persoane consuma cantitati prea mari de alimente procesate. Inmultirea cazurilor de intolerante alimentare este, mai degraba, un raspuns la consumul ridicat de mancaruri procesate, caracteristic societatii de tip occidental, decat o intoleranta reala la grau sau gluten, afirma dr. Rob Lillywhite, din cadrul University of Warwick. Ca argument, el citeaza studii care arata ca, in tarile dezvoltate, cu un nivel de trai mai ridicat, oamenii au mai des probleme digestive, datorita faptului ca mananca alimente procesate in cantitate mare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nu-ti mai trece tusea? Ce afectiuni ascunde acest simptom. Tusea este una dintre afectiunile cele mai deranjate de care o persoana poate suferi. Desi, in general aceasta apare in urma unei infectii, exista o serie de alte motive care o pot declansa. Iata care sunt acestea! Poluantii din mediu sunt printre principalii factori vinovati care declanseaza tusea alergica. Produsele chimice si gazele industriale pot provoca congestie in tractul respirator si sa declanseze tusea. Acest tip de tuse, de obicei, dispare cand alergenul este eliminat. Potrivit Dr. Pradip Shah, consultant la spitalul Fortis, Mulund, India, infectia virala este cea mai frecventa cauza a tusei uscate. Transmiterea virusului pe calea aerului, consumul de bauturi reci sau inghetata favorizeaza aparitia infectiilor virale, anuntaAdevarul.

Ce boli poti face daca bei apa de la robinet. Nu poti trai fara apa, dar trebuie sa fii foarte atent de unde bei, deoarece este un mediu propice pentru dezvoltarea unor organisme care iti pot provoca boli grave. Vezi la ce riscuri te expui, cand bei apa de la robinet. Sunt cinci tipuri de organisme care se gasesc, de obicei, in apa: protozoare, bacterii, viermi, virusi si ciuperci. In unele cazuri, acestea pot cauza probleme serioase de sanatate, precum boli gastrointestinale, infertilitate sau dezechilibre neurologice. Autoritatile curata sistemele de distribuire a apei, dar chiar si asa, numeroase studii au aratat ca apa de la robinet nu este sigura pentru sanatate, informeazaLibertatea.

Speranta pentru pacientii cu Parkinson. Care este tratamentul. Pacientii cu Parkinson au acum o noua speranta datorita descoperirilor in studiul celulelor stem, unde s-a ajuns la concluzia fericita ca pot inlocui nervii deteriorati. Cercetatorii suedezi au publicat studiul in Cell Stem Cell. Medicii de la Lund University au fertilizat in vitro cu ajutorul celulelor stem un embrion, unde au pus accentul mai ales pe dezvoltarea sistemului motor. Neuronii au fost transplantati in creierele soarecilor care sufereau de Parkinson, iar timp de 5 luni acestia au observat ca nivelul de dopamina a fost in limite normale. Boala Parkinson este o boala incurabila care progreseaza preluand controlul asupra intregului corp, conform Fundatiei Bolii Parkinson. Afecteaza sistemul nervos si miscarile, cauzeaza un tremur continuu, miscari lente, postura incorecta, schimbari in vorbire si alte simtome care afecteaza viata individului. Pierderea functiilor motorii este cauzata de moartea celulelor nervoase care controleaza dopamina din creier, scrieDoctorulZilei.ro.

Pregateste-ti pielea pentru sezonul rece. Pentru o piele frumoasa si sanatoasa nu este suficient sa folosesti doar produse de ingrijire corporala. Si nutritia are un rol important, la fel ca si alte lucruri. Iata despre ce este vorba! Ce sa mananci. Lapte de soia: Proteinele din compozitia laptelui de soia ajuta la mentinerea colagenului in limite normale, proteina structurala care sustine elasticitatea pielii. Peste la gratar cu ulei de masline: Aceste doua alimente sunt o sursa importanta de acizi grasi omega-3, despre care cercetatorii spun ca previn imbatranirea prematura a pielii. Foloseste usturoi la prepararea mancarurilor: Un studiu danez arata ca in cazul persoanelor care consuma in mod constant usturoi, celulele pielii sunt mai sanatoase si mai tinere, spre deosebire de cele ale personelor care nu includ usturoi in dieta zilnica, anuntaAdevarul.