Insomnia e semn ca ai lipsa de vitamine. Patru carente nutritionale care iti strica somnul. Nutritia iti influenteaza si somnul, iar daca nu reusesti sa dormi noaptea, de vina poate fi lipsa unor nutrienti. Pe langa rolul sau esential in dezvoltarea oaselor, calciul este important si pentru un somn sanatos. Calciul calmeaza sistemul nervos si te ajuta sa adormi. In perioadele stresante nivelul calciului in organism scade rapid si iti afecteaza si somnul. Surse bune de calciu sunt lactatele, fasolea, nucile, semintele si brocoli. Daca te hotarasti sa iei suplimente de calciu, inainte de culcare, nu uita sa iei si vitamina D, pentru a fi absorbit de organism, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Parodontoza, boala care te lasa fara dinti: cauze, simptome si remedii. Parodontoza este una dintre cele mai crunte afectiuni stomatologice, a carei evolutie conduce la mobilitatea si pierderea dintilor de pe arcadele dentare. Uneori, chiar la varste tinere. Cu masurile potrivite, luate la timp, ii putem pune stavila. Numita stiintific parodontopatie marginala, parodontoza se refera la imbolnavirea parodontiului marginal - aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare, reprezentat de gingii, ligamente dentare si osul alveolar, cel care inconjoara dintele. Boala a insotit in mod constant evolutia umana inca din cele mai vechi timpuri. Au fost descoperite mentiuni despre ea in texte medicale antice din India, China, Egipt, Israel, la greci, romani si vechii arabi, anuntaAdevarul.

Anexita o boala inflamatorie serioasa. Se spune ca patru din cinci femei active din punct de vedere sexual sunt afectate de aceasta boala, sigur este faptul ca netratata anexita poate provoca complicatii serioase si poate avea consecinse grave asupra fertilitatii femeii. Anexita reprezinta atat o inflamatie a trompei cat si a ovarului. Termenul de boala inflamatorie pelvina este un termen general folosit atat pentru infectia acuta, cronica, subacuta sau recurenta a trompei si ovarului, cat si a structurilor adiacente. Anexita se prezinta sub doua forme: acuta si cronica. In ambele cazuri se datoreaza unei flore microbiene mixte: germeni aerobi si anaerobi, informeazaUnica.ro.

Reteta unui creier sanatos: alimente naturale, sport si lectura. Medicii neurologi afirma ca depinde doar de noi sa diminuam efectele pe care stresul il are asupra organismului. Iata ce trebuie sa faceti concret. Stresul caruia trebuie sa-i facem fata zi de zi supune sistemul nostru nervos unei presiuni care ne lasa, in ultima instanta, foarte vulnerabili in fata bolilor. Pana nu demult, stresul era considerat un factor de risc secundar prin care alte patologii cum ar fi tensiunea arteriala sau dezechilibrele metabolice au impact asupra sistemului nervos, insa studiile recente au aratat ca este un factor de risc direct. Un stres general produce un nivel crescut de inflamatie in intregul organism sau diverse dezechilibre, modificari persistente, periculoase, care sunt un teren propice pentru atacul vascular cerebral (AVC) a carui incidenta si gravitate creste in aceste conditii, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce leguma combate mai multe tipuri de cancer. Un stil de viata alert, insotit de un regim alimentar echilibrat, tin la distanta multe afectiuni, printre care si cancerul. Iata ce aliment nu trebuie sa lipseasca din dieta ta zilnica! Cercetatorii au descoperit ca aceasta leguma gatita la cuptor ucid pana la 65% din celule canceroase. Dar beneficiile pentru sanatate ale cartofilor dulci nu se limiteaza la studiile de laborator. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii japonezi, femeile care se afla in pre-menopauza si mananca cartofi dulci mai mult de trei ori pe saptamana au cu 30% mai putine riscuri de a dezvolta cancer mamar. Alte studii au aratat ca aceasta leguma (in combinatie cu alte alimente), reduce riscul aparitiei cancerului la rinichi cu 56% si a cancerului vezicii biliare cu 67%, anuntaAdevarul.