Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima. Iata cat si cum trebuie consumat. Condiment, aliment si "medicament", usturoiul e cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, de la tratarea racelilor, detoxifiere si prevenirea infectiilor, pana la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau si prevenirea anumitor tipuri de cancer. Pentru ca beneficiile lui sa fie maxime, medicii spun ca trebuie respectate anumite conditii in ceea ce priveste prepararea si consumarea acestui condiment. "Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect anti microbian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)", explica medicul nutritionist Corina Zugravu, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Uretrita: cauze, simptome si remedii. Uretrita te face sa traiesti cel mai greu de suportat senzatii, precum arsura vie din timpul urinarii, mancarimea si usturimea de dupa. Afla ce reprezinta si ce e de facut. Uretrita este o infectie a uretrei, canalul care face legatura intre vezica urinara si exterior, folosind la eliminarea urinei. Printre cauzele afectiunii se numara: microbii (stafilococi, streptococi, enterococi etc.), ciupercile (Candida Albicans), parazitii (Trichomonas), traumatismele (mecanice, chimice si termice), alergenii, chiar si virusurile (Herpes Simplex). Modul de transmitere a uretritelor, in marea majoritate a cazurilor, ramane raportul sexual (calea veneriana). La femeie, aceasta cale este considerata a fi cea mai frecventa, iar la barbat este considerata obligatorie. Pentru acest motiv, examinarea si tratamentul se fac la ambii parteneri. Daca tratamentul se face succesiv, acesta nu da rezultate, anuntaAdevarul.

Cum sa slabesti in functie de zonele corporale in care s-au depus grasimi. Grasimea abdominala este cea mai periculoasa pentru sanatate, deoarece predispune la afectiuni cardiovasculare. Insa, acest tip de grasime este de mai multe feluri, avand cauze diferite. Burta cauzata de sedentarism. Este cea care are aspectul unui cauciuc dezumflat. Apare in urma statului timp indelungat jos si a lipsei de miscare, iar bauturile carbogazoase si alimentele bogate in calorii nu fac decat sa incurajeze formarea ei. Persoanelor care o au, le este recomandat evitarea alcoolul si sucurile din comert si sa adopte o dieta bogata in alimente cat mai proaspete, informeazaClick.

Ce boli anunta petele de pe fata si rarirea parului? Aspectul ochilor, al gurii, al fetei poate dezvalui detalii importante despre starea de sanatate. Ochii. Inele albe in iris: poate indica un nivel ridicat al colesterolului in sange (hipercolesterolemie). Un alt semn al hipercolesterolemiei il reprezinta micile depozite de grasime in "albul ochiului", numite pinguecula, spune Francesca Marchetti, din cadrul College of Optometrists. Micii noduli sau bubite care apar pe pleoape si pe pielea din jurul ochilor pot indica, de asemenea, un exces de colesterol, iar acesta este un semn deosebit de important, indicand un pericol mai mare, spune David Webb, profesor in cadrul University of Edinburgh si expert in sanatate cardiovasculara, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune condimente care te ajuta sa slabesti rapid. Le folosim pentru a da un gust aparte preparatelor culinare, dar cate dintre noi stim ca mirodeniile ne pot ajuta sa scapam de kilogramele in plus? Ele stimuleaza arderile grasimilor si inhiba apetitul, favorizand pierderea in greutate. Piperul negru. Un compus puternic care da piperului negru fierbinteala caracteristica si gustul iute, piperina, a fost folosit de secole in medicina pentru a trata numeroase afectiuni, inclusiv inflamatiile si problemele digestive. In urma mai multor studii, s-a ajuns la concluzia ca piperina ar putea avea capacitatea de a impiedica formarea de noi celule de grasime, favorizand scaderea tesutului adipos din jurul abdomenului. Condimenteaza-ti cu piper negru carnea la gratar si salata pentru a scapa de kilogramele in plus, anuntaAdevarul.