Sapte exercitii care te ajuta sa dai burta jos rapid. Studiile au aratat ca grasimea care se depune pe burta este cea mai periculoasa pentru sanatate si predispune la boli cardiovasculare, tulburari metabolice si cancer. Pe langa o dieta sanatoasa si echilibrata, exercitiile fizice te ajuta sa topesti colaceii si sa iti definesti talia, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Semne minore, dar importante care anunta probleme cu tiroida! Deoarece problemele tiroidiene nediagnosticate pot creste dramatic riscul de obezitate, boli de inima, depresie, anxietate, caderea parului, disfunctii sexuale, infertilitate, este important sa cunosti unele dintre cele mai frecvente semne care te anunta ca aceasta nu functioneaza in parametrii normali. Durerile musculare si articulare, precum si slabiciune in brate pot fi simptomele unor probleme cu tiroida. Un sentiment de iritatie in gat, disconfort, voce ragusita sau o tiroida marita vizibila pot fi semne ale unei guse. Glanda tiroida marita este un simptom al bolilor tiroidiene, anuntaAdevarul.

Mentolata te da gata! Pericolul din tigarile cu arome. Veste proasta pentru cei care au ales tigarile mentolate, sperand ca acestea sunt mai putin nocive. Un studiu recent a demonstrat ca mentolul creeaza o dependenta mai mare si este mult mai periculos pentru sanatate. Studiul efectuat de cercetatorii americani confirma un raport alarmant al "Food and Drug Administration" (autoritatea americana de control al alimentelor si medicamentelor), in care se arata ca tigarile mentolate prezinta un risc mai mare pentru sanatate decat cele clasice. Mai mult, mentolul activeaza receptorii nicotinei din creier si creeaza o dependenta mai mare. Din acest motiv, sansele ca persoanele care fumeaza tigari mentolate sa renunte la acest viciu sunt de trei ori mai mici decat in cazul celor care prefera tigarile fara arome, informeazaLibertatea.

Cinci mancaruri de confort benefice pentru organism. Sezonul rece, despartirile, depresiile si alte stari emotionale ii fac pe oameni sa pofteasca la tot felul de mancaruri de confort, in care se refugiaza parca si care le dau o stare de bine dupa consum. Cateodata aceste mancaruri nu sunt intru totul hipercalorice sau nesanatoase. Cartofii sunt o sursa de vitamina B6, potasiu, vitamina C, magneziu, fosfor si fibre. Sunt foarte buni pentru sanatate, insa majoritatea oamenilor ii asociaza cu caloriile rele. Daca mananci cartofi prajiti sau piure des, abia atunci se pot asocia caloriile rele cu cartofii. Iata un alt fel de a-i prepara - Cartofii prajiti pot fi copti, iar piureul se poate face cu lapte dietetic si ulei de masline in loc de unt si smantana. Chilli este foarte bun, deoarece este o mancare condimentata care te face sa pierzi instant calorii, insa nu atunci cand este mancata in combinatie cu carnuri groase, cascaval, tortilla sau chipsuri. Pentru reteta de acasa incearca sa folosesti fasole in loc de carne sau o cantitate mai mica de mancare. Fasolea este bogata in antioxidanti. Sunt de asemenea o sursa mare de proteine, fibre, calciu si potasiu, scrieDoctorulZilei.ro.

Mecanismul cerebral care controleaza nevoia de dulce, descifrat. Cercetatorii britanici au descoperit un mecanism cerebral despre care cred ca regleaza dorinta de alimente bogate in glucoza. Oamenii de stiinta sunt de parere ca reusita va duce, in viitor, la un tratament mai bun contra obezitatii. Intr-o serie de experimente pe sobolani, cercetatorii de la Imperial College din Londra au descoperit un mecanism care detecteaza cat de multa glucoza ajunge la creier si determina animalele sa caute o sursa suplimentara de dulce in cazul in care constata un deficit, relateaza Mediafax. Echipa de cercetatori a pornit de la o ipoteza potrivit careia o enzima, numita glucokinaza, implicata in procesul de detectare a glucozei in ficat si pancreas, ar putea avea un rol in controlarea dorintei de dulce, anuntaAdevarul.