Cel mai consumat aliment din aceasta perioada este cancerigen. Legatura dintre consumul de carne rosie si aparitia cancerului ar putea fi realizata de o molecula de zahar din acest tip de carne, potrivit unui studiu recent, care a fost citat de dailymail.co.uk. O serie de studii anterioare au identificat o legatura intre consumul de carne rosie si aparitia anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de colon, cancerul mamar, tumorile ovariene, cancerul de plamani si cel de prostata. Cercetatorii americani cred ca vinovata de aceasta legatura este o molecula de zahar, numita Neu5Gc, care se gaseste in carnea de vita, de porc si de miel. Atunci cand este ingerata, organismul vede carnea rosie ca fiind o substanta straina, iar sistemul imunitar raspunde. Reactia imunitara duce la inflamatii ale organismului, ceea ce in timp duce la formarea de tumori, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Motive bune sa bei ceai de turmeric cat mai des. Frigul de afara te-ndeamna sa bei un ceai cald? Ce-ar fi daca ai opta pentru unul aromat, mai putin obisnuit, dar care are beneficii miraculoase asupra corpului. Daca nu ai incercat pana acum ceaiul de turmeric, iti oferim cateva motive bune pentru care ar trebui sa-l savurezi in mod constant. Beneficiile ceaiului de turmeric: Impiedica infundarea arterelor si, implicit, aparitia aterosclerozei si a problemelor cardiovasculare. Previne dezvoltarea cancerului de prostata, cancerului mamar, cancerului de colon si leucemiei. Mentine sanatatea ficatului, intrucat ajuta la eliminarea toxinelor si a reziduurilor de la nivelul acestui organ. Are puternice efecte analgezice, diminuand durerile si inflamatiile cauzate de artrita, fibromialgie si alte afectiuni, anunta Adevarul.

Cum iti dai seama daca ai sindromul ovarului polichistic. Prea mult par pe corp, menstruatie neregulata, acnee, kilograme in plus... Sunt doar cateva din semnele care ar trebui sa te trimita imediat la medic, mai ales daca apar in adolescenta. Cu sindromul ovarului polichistic nu e de gluma! Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o afectiune de care sufera 1 din 10 femei intre 20 si 40 de ani. Este o tulburare endocrina grava, care necesita tratament adecvat in timp util. Reprezinta si cel mai frecvent motiv pentru aparitia hirsutismului. Netratat corespunzator, poate cauza, in timp, aparitia unui risc crescut de diabet sau boli de inima si chiar infertilitate, informeaza Libertatea.

Iata de ce nu-ti mai trece raceala! In timp ce unele episoade de raceala trec cu ceaiuri calde in cateva zile, altele par sa se agraveze. Ceea ce nu stii este ca multe dintre obiceiurile zilnice fac ca banala problema de sanatate sa se vindece mai greu. Citeste in revista Click! pentru femei de ce nu-ti trece raceala chiar daca urmezi un tratament medicamentos. Bei prea putine lichide. De fiecare data cand suntem racite ne scade pofta de mancare si nu simtim nevoia sa bem lichide atat cat ar trebui. Ceea ce trebuie sa stii este ca un consum mic de lichide (chiar daca este vorba de apa, ceaiuri sau supa de pui) face ca boala sa treaca tot mai greu. Lichidele ajuta la subtierea secretiilor nazale, ceea ce favorizeaza reducerea presiunii de la nivelul sinusurilor si eliminarea lor.

Cinci ceaiuri care topesc grasimea de pe burta si scad pofta de mancare. Desi nu exista o planta sau pastila minune care sa te scape de kilogramele in plus, in afara unui stil de viata sanatos, sunt anumite remedii naturiste care pot grabi procesul de pierdere slabire. Ceaiul de ghimbir. "Este foarte bun stimulent digestiv, amplifica arderile de grasimi si ajuta la digestia optima a alimentelor grele. In plus, elimina toxinele din corp", explica fitoterapeutul Alice Popescu. Frunze de aloe. Se afla in topul plantelor de slabit. Ajuta la detoxifiere, accelereaza arderea grasimilor si regleaza tranzitul intestinal. Au diferite efecte care te ajuta la pierderea kilogramelor in plus, cum ar fi efectele laxative si diuretice puternice. In plus, inhiba apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematica pe perioade mai lungi de timp, anunta DoctorulZilei.ro.