Cinci alimente care curata ficatul de toxine. Cea mai eficienta metoda prin care elinimi toxinele din organism e sa-ti detoxifiezi ficatul. Ficatul este responsabil cu filtrarea tuturor substantelor toxice din sange. Stresul si expunerea constanta la diferite toxine afecteaza afecteaza functia ficatului si intregul organism are de suferit. Iata ce alimente sa incluzi in dieta ca sa-ti mentii ficatul in perfecta stare de functionare. Usturoiul contine un numar mare de compusi sulfurici care activeaza enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor. In plus,contine alicina si seleniu, doua elemente care protejeaza ficatul. Grapefruit este unul dintre cele mai bogate fructe in vitamina C si antioxidanti, care curata ficatul natural. De asemenea, contine un flavonoid numit naringenina care stimuleaza productia de enzime detoxifiante din ficat, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce este boala inflamatorie pelvina si cum o poti vindeca. Neglijarea infectiilor genitale poate sa conduca la complicatii grave. Boala inflamatorie pelvina este una dintre ele. Boala inflamatorie pelvina sau BIP reprezinta infectia si inflamarea organelor tractului genital feminin superior - uter, trompe uterine si ovare. Apare ca urmare a unei infectii bacteriene la nivelul vaginului si colului uterin, care avanseaza in profunzimea tractului genital. In majoritatea cazurilor, infectiile care determina bola inflamatorie pelvina sunt transmise pe cale sexuala. De multe ori, insa, simptomele bolii inflamatorii pelvine lipsesc sau sunt luate drept semne ale unei afectiuni mai putin severe. De exemplu, daca BIP este provocata de chlamydia, poate sa nu nu prezinte vreun simptom. Pe de alta parte, se poate intampla ca simptomele bolii inflamatorii pelvine sa nu apara pana cand infectia si inflamatia nu ajung la nivelul trompelor uterine sau la stratul superficial al cavitatii abdominale, anunta Adevarul.

Ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Dintii tai erau sanatosi pana acum cativa ani si te-ai trezit ca, brusc, te-ai umplut de carii? Vezi ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Daca suferi de bulimie, dintii tai se vor strica foarte repede. Voma contine acid din stomac, foarte coroziv pentru dinti. De asemenea, daca suferi de anorexie, lipsa de nutrienti pe termen lung poate duce la caderea dintilor. Studii recente arata ca exista o legatura puternica intre problemele cu dintii si problemele de fertilitate. Infectiile la nivelul gingiilor se pare ca intarzie conceptia cu pana la doua luni, in timp ce bolile periodontale sunt legate de avorturi spontane. Infectia din gingii a mamei se poate transmite fatului, iar acesta nua re inca un sistem imunitar destul de puternic pentru a respinge bacteriile. Astfel, mamele cu probleme gingivale si infectii dentare risca avorturi spontane, nasteri premature, sau chiar nasterea unui prunc mort, informeaza Unica.ro.

Cel mai eficient remediu anti-acnee se gaseste la tine in bucatarie. Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, mai ales in perioada adolescentei. Poate aparea din cauza mai multor factori precum: schimbarile hormonale, predispozitia gentica, dieta sau schimbarile din mediu. Apare cel mai frecvent in zona hiperseboreica a fetei, frunte, obraji - in partile laterale, in jurul nasului si pe barbie, dar si pe spate, pe umeri sau pe fese. Exista numeroase creme care promit sa va scape de cosuri, insa unul dintre cele mai eficiente remedii este bicarbonatul de sodiu, un ingredient nelipsit din orice bucatarie, scrie DoctorulZilei.ro.

Apa de la robinet iti ataca tiroida. Ce alte obiceiuri te pot imbolnavi. Te preocupi sa mananci sanatos si sa faci tot ce trebuie pentru a nu te imbolnavi, dar, chiar si asa, sunt cateva obiceiuri care pot face rau tiroidei. Tiroida, o glanda mica in forma de fluture situata in partea antero-laterala a gatului, controleaza metabolismul. Iata ce obiceiuri nesanatoase ataca tiroida! Specialistii spun ca in organismul nostru se gasesc perclorati. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor si a combustibilului, airbagurilor si a focurilor de artificii. Aceasta toxina se poate gasi si in apa de la robinet si in unele alimente. Oamenii de stiinta au constatat la scara larga expunerea oamenilor la perclorati, precum si o conexiune intre nivelurile de perclorat si nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent, nou-nascutii cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectati de cantitatile mici de perclorat care se gasesc in apa de baut a mamei lor, anunta Adevarul.