Ingredientul-minune care topeste grasimea de pe burta si scade colesterolul. Semintele de chia sunt o sursa importanta de Omega3, antioxidanti, vitamine, minerale si in plus au capacitatea de a topi grasimea. Recent, un studiu publicat in British Journal of Nutrition a scos la iveala ca semintele de chia ajuta la slabit. Insa nu trebuie sa mananci mai mult de o lingura, pe zi. Semintele de chia pot fi consumate in diverse moduri: se pot adauga in paine sau alte produse de panificatie, in salate, sandwichuri sau in garnituri. O idee buna este sa le puneti in bauturi, apa sau limonada. Dupa 10 minute devin gelatinoase si dau o textura interesanta bauturii, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Coriandrul, leac pentru bolile grave. Planta descoperita cu mai bine de 2000 de ani in urma, coriandrul nu trebuie sa lipseasca din farmacia verde a oricarei gospodarii. Datorita popularitatii de care se bucura in India si in multe tari asiatice, planta a fost adoptata si de tarile europene. Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in : aminoacizi (sapte tipuri), in uleiuri esentiale ( 11 feluri), in vitamine (mai ales A si C), dar si in minerale, precum fosforul. Datorita vitaminelor, mineralelor ( in special a fosforulu) si antioxidantilor din compozitie, coriandrul este capabil sa previna uzura ochilor si scaderea acuitatii vizuale. In acelasi timp, pentru ca aceasta planta- medicament este un puternic dezinfectant, cu efecte antimicrobiene dovedite, protejeaza ochii de boli contagioase, precum conjunctivita. Din vremuri indepartate, specialistii au descoperit proprietatile antiinflamatorii ale coriandrului si de atunci l-au recomand in tratarea anemiilor, afectiunilor reumatice si bolilor de rinichi, anuntaClick.

Sapte probleme dentare si simptomele lor. Iata care sunt cele 7 probleme dentare cel mai des verificate de medicii stomatologi si semnele dupa care iti poti da seama ca le ai si tu. Initial, problemele gingivale pot sa nu se manifeste prin nici un simptom vizibil. Cele mai frecvente simptome ale problemelor gingivale, cum ar fi gingivita, sunt roseata, umflaturile si sangerarile la periaj. In stadiul avansat al bolii se manifesta retractia gingivala, aparitia de secretii purulente, slabirea si chiar pierderea dintilor. Bolile gingivale pot fi rezultatul ignorantei in ceea ce priveste igiena orala corecta. Faza incipienta a bolilor gingivale este gingivita, care poate provoca umflaturi, hipersensibilitate si sangerari in timpul periajului sau folosirii atei dentare, informeazaLibertatea.

Cum se prepara bautura miraculoasa care combate hipotiroidismul. Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni. Boala afecteaza ambele sexe dar este mai des intalnita la femeile de peste 50 de ani. Glanda tiroida ajuta la reglarea metabolsimului. Un nivel scazut de hormoni tiroidieni incetineste metabolismul si afecteaza intreg organismul. Hipotiroidismul este cauzat de lipsa iodului, dar suplimentele cu iod nu sunt indicate. Cel mai bine e sa iei iodul din alimente. Cele mai bune surse sunt algele si frutele de mare. Cantitati mai mici de iod contin si ouale, sparanghelul, fasolea, ciupercile, spanacul, usturoiul. Evita alimentele care afecteaza functia tiroidei , precum broccoli, conopida, varza, ridichi, spanac, napi, capsuni, piersici, alune, soia, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune surse de proteina vegetala. Hrana ta se bazeaza mult pe vegetale si ti-e teama de carenta de proteine? Iata ce trebuie sa mananci pentru ca organismul sa nu simta lipsa carnii. Soia. Este alimentul adorat de vegetarieni pentru ca este foarte bogat in proteine. Se gaseste in numeroase alimente dintre care laptele de soia, pasta de soia si tofu, dar este adaugata uneori si in alimente precum painea, cerealele si produsele pe baza de carne. Tot mai multi oameni au inceput sa adauge produsele pe baza de soia in dieta lor, ca urmare a beneficiilor pe care acest produs il aduce asupra sanatatii. Soia reduce colesterolul si scade riscul aparitiei unei boli cardiace si este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine din complexul B si acizi grasi de tip omega 3, anuntaClick.