"Medicamentul" din frigider: previne diabetul, mentine inima sanatoasa si ajuta la slabit. Iaurtul este parte din alimentatia omenirii de peste 12000 de ani. Contributia sa la mentinerea sau refacerea florei intestinale si, implicit, la sanatatea digestiva si apararea organismului este binecunoscuta, dar studii recente demonstreaza noi beneficii pe care acest aliment le poate aduce: scaderea substantiala a riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, diminuarea efectului inflamator, facilitarea scaderii in greutate. Mai mult, potrivit uneia dintre descoperirile recente, consumul zilnic de iaurt probiotic influenteaza pozitiv activitatea unor regiuni ale creierului. Studiul, realizat de cercetatorii de la Centrul de Medicina Integrala (UCLA) din Los Angeles, arata ca, prin imbunatatirea calitatii florei intestinale, iaurtul probiotic poate influenta regiuni din creier responsabile de starea emotionalasi sensibilitatea la durere. In plus, la femeile care au consumat iaurt probiotic timp de 4 saptamani, s-a constatat o imbunatatire a activitatii cerebrale concretizata intr-o reactivitate mai redusa la stimuli emotionali negativi, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ai colesterolul marit? Cum il poti reduce rapid fara medicamente. Daca ai tot cautat un remediu care sa scada nivelul colesterolului din sange si sa "topeasca" depozitele de grasimi vazand cu ochii, iti venim in ajutor cu o reteta naturista extrem de eficienta. Ingredientele de baza sunt scortisoara si mierea. Iata cum sa le combini in functie de problemele cu care te confrunti. In caz de raceala si tuse. cronica Ai nevoie de o lingura de miere si 1/4 lingurita de scortisoara. Remediul se ia de trei ori pe zi. Simptomele racelii ar trebui sa dispara in trei zile. Daca ai respiratia urat mirositoare. Se amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de scortisoara, intr-o cana cu apa. Se clateste gura cu amestecul obtinut, anunta Adevarul.

Cum iti dai seama daca ai herpes sau zona zoster. Herpesul si virusul varicelei dau simptome foarte asemanatoare la nivelul buzelor. Vezi cum iti dai seama daca ai herpes sau zona zoster. Herpesul este un virus care se ascunde in ganglionii bolnavului si dezvolta episoade eruptive si contagioase la slabirea imunitatii organismului. Herpesul se manifesta ca o eruptie de vezicule in jurul gurii si nasului sau in zona genitala si este foarte contagios. O alta diferenta dintre virusul herpes simplex si herpes zoster este ca cel obisnuit are o perioada eruptiva de circa o saptamana, pe cand herpes zoster are o faza a eruptiei de pana la trei saptamani - o luna, informeaza Unica.ro.

Cum tratati varicele acasa cu remedii naturiste. Varicele sunt unele dintre cele mai raspandite afectiuni de pe glob, fiind intalnite la aproximativ 50% din populatie. Adesea ignorate si considerate gresit doar o problema estetica, varicele reprezinta o afectiune medicala complexa, cu numerosi factori de risc si complicatii redutabile. Iata cum le puteti trata cu remedii naturale. Masajul usor cu ulei din samburi de struguri atunci cand varicele sunt in stadiu incipient va poate ajuta sa le tineti sub control Acesta repara vasele de sange deteriorate si va imbunatati circulatia sangelui. Puteti amesteca si cu alte uleiuri, scrie DoctorulZilei.ro.

Nucile: 10 cele mai importante beneficii. Cateva nuci sunt de departe o alternativa mult mai buna pentru biscuiti, covrigei sau sticksuri pentru rontaitul dintre mese. Sunt mult mai hranitoare, energizante si ne protejeaza sanatatea in multiple feluri. De foarte multe ori, alimentele simple sunt si cele mai bune. Acesta este cu siguranta cazul nucilor in care natura a pus un pachet aproape perfect de proteine (15 g/ 100 g), grasimi sanatoase (60 g), fibre (2,4 g), antioxidanti, precum si multe vitamine (A, B, C, E si P) si minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod). Dintre cele mai cunoscute proprietati ale acestor fructe, cea mai populara este aceea avuta asupra functiilor cerebrale. De altfel, chiar forma miezului i-a facut pe oameni, inca din Antichitate, sa declare nucile alimentele creierului. Observatiile empirice au fost demonstrate apoi prin studii stiintifice care au confirmat efectul benefic al nucilor in ceea ce priveste eliminarea "golurilor de memorie" si potentarea capacitatilor intelectuale, anunta Adevarul.