Sucul care curata si regenereaza ficatul. Ficatul are o functie foarte importanta, elimina toxinele din organism, insa uneori este expus substantelor nocive care ii pot afecta buna functionare. Exista multe metode prin care ficatul poate fi ajutat sa se regenereze: hidratarea, o dieta echilibrata bogata in legume si in special crucifere si sucurile detoxifiante. Stoarceti lamaile si grapefruitul. Taiati usturoiul si ghimbirul marunt, puneti-le intr-un bol si adaugati apa peste. Lasati-le sa stea in apa 15 minute. Apoi adaugati sucul de lamaie si grapefruit impreuna cu apa cu usturoi si ghimbir, menta, uleiul de in si chimenul in blender si amestecati. Puneti antr-un pahar si beti apoi, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum te poate ajuta Respiratia Holotropica in anxietate. Respiratia Holotropica este un proces in care respiratia mai rapida, profunda, intr-un context de suport, este folosita ca un catalizator in accesarea starilor de constiinta extinsa. Aceste stari de constiinta extinsa activeaza mecanismul de auto-vindecare, aducand la suprafata continuturi din inconstient pregatite pentru a fi procesate intr-o modalitate creativa. Tehnica respiratiei este in realitate destul de simpla. Clientul este instruit sa se intinda, sa se relaxeze si apoi sa inceapa sa respire mai rapid si mai profund decat de obicei. In timp ce clientul incepe sa proceseze aceasta respiratie mai rapida, este difuzata muzica evocativa. Respiratia impreuna cu muzica te ajuta sa accesezi gradual starea de constiinta extinsa, necesara pentru a accesa materialul reprimat din nivelul biografic, cat si domeniile perinatal si transpersonal, anunta Psychologies.ro.

Ce se intampla in organismul tau cand nu bei suficienta apa. Hidratarea este extrem de importanta si poate preveni numeroase afectiuni. Specialistii spun ca femeile ar trebui sa bea cel putin noua cani de apa pe zi. In caz contrar, pot aparea probleme serioase de sanatate. Atunci cand nu bei suficienta apa, organismul tau este predispus spre boli grave. Studiile au aratat ca hidratarea corespunzatoare reduce riscurile aparitiei pietrelor la rinichi, cancerului la vezica urinara si la colon si atacurior de cord. Fara apa, metabolismul devine lenes. Cercetarile au aratat ca hidratarea accelereaza arderile in timp ce corpul este in repaus. Lipsa apei din organism duce la aparitia problemelor de concentrare. Astfel, vei avea nevoie de mai mult timp pentru a-ti indeplini sarcinile zilnice, informeaza Unica.ro.

Usturoiul, cel mai bun leac impotriva microbilor. Usturoiul este cel mai bun leac impotriva... microbilor! Din cele mai vechi timpuri este folosit ca aliment, dar si ca medicament. Parintele istoriei, Herodot, consemneaza ca sclavilor care cladeau piramidele li se dadea usturoi pentru a avea suficienta energie sa duca la capat munca titanica, dar si pentru a preveni epidemiile. Este puternic antibacterian si, de aceea, este indicat nu numai in afectiuni respiratorii (bronsite cronice, rinite si gripa, emfizem pulmonar, tuse spastica sau convulsiva, astm bronsic, raguseala, guturai), dar si in diaree cu cauze infectioase. Previne cancerul cailor digestive. Consumat zilnic, scade tensiunea arteriala. Pulsul devine mai rar si regulat. Se diminueaza efortul cardiac si se amelioreaza tulburarile de ritm. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra intregului aparat vascular si, astfel, se reduc tulburarile circulatorii. In plus, cativa catei de usturoi pe zi scad riscul de tromboza, varice si hemoroizi. Determina scaderea colesterolului din sange si previne ateroscleroza. Are si actiune antihemoragica, scrie Libertatea.

Guta, boala care modifica stilul de viata. Cunoscuta si ca "boala regilor", guta se manifesta prin dureri articulare intense. Dieta, tratamentul si stilul de viata au un rol important in tinerea sub control a bolii. Guta este o forma de artrita si este insotita de durere, edem, roseata si inflamatie, precum si prin reducerea pana la minimum a functionalitatii articulatiei afectate. Boala este mai des intalnita la barbati si este cauzata de excesul de acid uric din sange (hiperuricemie). Atunci cand nivelul acidului uric creste foarte mult, se formeaza cristale de urat, care se depun apoi la nivelul articulatiilor. Nu toate persoanele care au hiperuricemie fac si guta dat fiind ca exista si alte cauze ce pot declansa boala, anunta Adevarul.

Cand sunt arsurile la stomac semn de cancer? Arsurile la stomac pot fi un simptom al cancerului esofagian sau de stomac. Daca te confrunti cu aceasta afectiune de cel putin trei saptamani, ar fi indicat sa mergi la medic pentru mai multe investigatii, avertizeaza expertii. Arsurile la stomac sau boala de reflux gastroesofagian este o forma de indigestie care apare atunci cand acidul si sucurile gastrice ajung in esofag si cauzeaza inflamatie si durere. Diagnosticarea timpurie a cancerului esofagian sau de stomac creste sansele vindecarii. Aproximativ 67% dintre persoanele diagnosticate cu cancer gastroesofagianc in stadiu incipient, supravietuiesc cel putin cinci ani. Cand cancerul este descoperit tarziu, sansele de supravietuire pentru cinci ani, scad la 3%, informeaza DoctorulZilei.ro.