Sucuri care iti scad glicemia. Nivelul crescut de zahar din sange creste riscul de a face diabet, de aceea este bine sa il tii sub control. Vezi ce sucuri te ajuta sa iti scazi glicemia. Glicemia creste atunci cand organismul fie nu poate produce insulina, si apare diabet de tip 1, fie cand nu raspunde bine la insulina, si vorbim de diabet de tip 2. Corpul are nevoie de insulina pentru ca glucoza din sange sa intre in celule, unde poate fi folosita ca energie. Diabetul nu este singura problema cauzata de glicemia ridicata. Prea mult zahar in sange poate distruge vasele de sange care hranesc organele vitale, crescand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a accidentului cerebral, a bolilor de rinichi si a problemelor de vedere, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Stresul si incapacitatea de a te relaxa. Lancezeala in fotoliu, o siesta sau, pur si simplu, relaxare... Atatea placeri ale vietii pe care anumiti hiperactivi nu le pot lua in considerare. De ce nu stiu ei sa se relaxeze?! De unde vine fuga permanenta catre altceva? Evident, din copilarie, ca mai toate obiceiurile noastre durabile. Incapacitatea de a tine in frau activitatea cvasipermanenta sau imposibilitatea de a renunta la control sunt simptome care se repereaza foarte usor la un copil. Pedopsihiatrii percep aceasta hiperactivitate ca pe o agitatie "patologica" suparatoare pentru dezvoltarea si echilibrul lor. Curios, aceasta nevoie constanta de activitate nu mai este considerata o problema la varsta adulta. Este chiar "valorificata" in universul profesional, unde competitivitatea este acerba... Cu toate astea, spun psihanalistii, aruncarea in actiune, denumita "manie", este departe de a fi o ceva inofensiv. A te refugia in activism este un sistem de aparare, ca reactie la o depresie. Este o maniera de a ocupa terenul psihic pentru ca in niciun moment sa nu apara senzatia de vid pe care toate fiintele umane o resimt fugitiv, informeaza Psychologies.ro.

Gripa cu virus AH3N2. Cat de periculoasa este aceasta mutatie? Gripele sunt boli infectioase cu putere mare de transmitere. Imunizarea este singura solutie de protectie, chiar daca mutatiile virusurilor nu sunt acoperite de vaccin pentru ca o persoana poate fi infectata cu mai multi virusi gripali Febra peste 38 de grade Celsius, tusea insotita de dificultati de respiratie, durerile de cap, nasul care ne curge fara sa se mai opreasca, durerile musculare si oboseala continua sunt semnele clare ca ne-am imbolnavit de gripa. In aceste conditii, indicat este sa mergem la medicul de familie pentru un consult si pentru tratamentul de rigoare. Cu atat mai mult daca avem si boli cronice, precum diabetul sau afectiuni cardio-vasculare, si am omis sa ne vaccinam, scrie doctorulzilei.ro.

Semne mai putin stiute ale cancerului oral. Aportul de tutun si consumul de alcool sunt principalii vinovati de aparitia cancerului oral. Din fericire, aceasta afectiune poate tratata, daca este depistata la timp. Exista cateva simptome ale cancerului oral care te avertizeaza ca ceva este in neregula cu tine. Pete rosii sau albe in gura sau gat O excrescenta dura si solzoasa in gura sau in gat, care nu trece in doua saptamani, este un semn al cancerului oral. Formarea nodulilor in gura ori gat Prezenta unor noduli de dimensiuni mici in interiorul cavitatii bucale si ingrosarea captuselei interioare a gurii poate indica prezenta cancerului oral. Eroziuni in jurul buzelor si a gingiilor La persoanele care sufera de cancer oral, tesuturile de la suprafata superioara a buzelor si a gingiilor se inlatura. Integral in clickpentrufemei.ro.

Ce se intampla in corpul tau cand lucrezi in ture. Oamenii care lucreaza in ture sunt mai predispusi la probleme de sanatate, decat cei care au un program de la 9 la 17. Vezi cum iti afecteaza sanatatea un astfel de program. Munca in ture iti afecteaza somnul! Studiile arata ca oamenii care au un astfel de program nu dorm mai mult de sase ore pe noapte. In plus, acestia au un nivel mai mic de serotonina, hormonul "fericirii", crescand riscul de depresie. Studiile au aratat ca oamenii care lucreaza in ture au un risc mai mare de a face diabet, decat cei care au un program normal. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca persoanele care lucreaza atat ziua, cat si noaptea, isi deregleaza nivelul de insulina din organism, noteaza Unica.ro.

Obiceiuri pentru un abdomen cu patratele. Un abdomen cu patratele nu se contureaza doar dupa multe sedinte la sala. Trebuie sa ai si cateva obiceiuri care iti vor dezvolta musculatura. Nu este usor sa scapi de grasimea de pe burta, asa ca incearca sa nu o lasi sa apara. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti zilnic cativa pasi, fara sa te abati. Eficienta acestui plan a fost chiar dovedita stiintific. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au constatat ca oamenii sunt mai motivati cand se concentreaza pe anumite actiuni, in loc de rezultat, potrivit sportnews.ro.