Fructele care te scapa de constipatie si scad colesterolul. Smochinele - fructe mici, delicioase, cu un gust dulce-acrisor si suculente atunci cand sunt proaspete - erau considerate fructele preferate ale Cleopatrei si ocupau un loc foarte important in multe culturi din intreaga lume, numarandu-se printre primele fructe pe care le-a cunoscut omul. Smochinele proaspete se pot consuma coapte si crude iar cele uscate se pot consuma ca atare sau preparate in compot de fructe uscate. Smochinele proaspete furnizeaza o energie de 43 kcal/100g, iar cele uscate 213 kcal/100g. Indiferent de forma lor sunt foarte hranitoare. Smochinele sunt utile in curele de slabit datorita continutului de acizi grasi omega 3 si omega 6 care accelereaza mobilizarea grasimilor din tesutul adipos, fiind totodata foarte sarace in calorii, glucide si lipide, in ciuda gustului delicios pe care il au, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Hotnews

Ficatul gras - ce inseamna si care e tratamentul. Steatoza hepatica, cunoscuta mai bine sub numele de ficat gras, este o boala ce apare atunci cand ficatul nu poate procesa grasimile, iar acestea se aduna in tesutul hepatic. Se poate intampla la alcoolici, in acest caz fiind evidente cauzele, dar in ultimul timp apare tot mai des si la persoane care consuma alcool pusin sau deloc. In acest caz vorbim de ficat gras non-alcoolic. Sunt atat de multi factori implicati incat nu se cunosc exact cauzele. In forma cea mai simpla, cea de steatoza hepatica, boala nu provoca simptome, in general. Daca ele apar totusi, poate fi vorba de oboseala, dureri in partea dreapta a abdomenului, pierdere in greutate. In cazuri mai rare, grasimea acumulata in ficat produce o inflamatie a tesutului, caz in care vorbim de steato-hepatita, boala mai grava care poate produce complicatii, anunta Unica.ro.

Eliminarea emotiilor negative. Este in regula sa scapi de furie cu ajutorul violentei? Cercetatoarea texana Donna Alexander a imaginat asa-numita anger room, o "camera a furiei", in care cei enervati pot sa se descarce. Sunt lasati singuri timp de cinci minute, echipati cu un combinezon, o casca de protectie si "o bata de baseball. Ca sa scapi de furie si frustrare costa, 25 de dolari. La Paris, se sparg farfurii, iar in Japonia, salariatii marilor intreprinderi au optiunea de a bate mar o papusa, in marime naturala, cu chipul sefului. Practica se numeste "distrugere constructiva" si probabil ca fiecare are un mod propriu de a se exterioriza, informeaza Psychologies.ro.

Ce efect miraculos au nucile asupra creierului? Consumul de nuci imbunatateste concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluati de Daily Mail. Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie. Acest studiu, publicat recent, reprezinta prima analiza de mari dimensiuni dedicata legaturii dintre consumul de nuci si functiile cognitive si totodata singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), scrie DoctorulZilei.ro.

Unghiile iti arata cat de sanatoasa esti. Iti mai aduci aminte cum ti se cereau unghiutele la control in anii copilariei? Nu era o practica rea. Caci bolile grave nu dor, dar isi arata prezenta pe corp. Iar unghiile chiar sunt oglinda sanatatii. Pe vremuri, mainile erau simboluri ale elegantei, distinctiei si frumusetii, dar nu numai. Si parintele medicinei, Hipocrat, le considera indicatori ai starii de sanatate, punand accentul pe aspectul unghiilor. Si asta pentru ca pe ele chiar se pot "citi" semne ale unor boli grave. 1 din 10 adulti are unghii deteriorate. Fie ca e vorba de afectiuni cauzate de bacterii, fie de impactul detergentilor, fie chiar de prostul obicei de a le roade. Insa trebuie mentionat ca si lipsa unor vitamine si minerale le modifica structura. Culoarea, textura si aspectul sunt doar cativa dintre factorii de luat in considerare la examinarea lor. Lipsa complexului B de vitamine duce la fragilizare, carentele de proteine si zinc determina aparitia petelor albe, iar lipsa fierului le deniveleaza, anunta Unica.ro.