Cum sa scapi de retentia de apa, una dintre cauzele kilogramelor in plus. Retentia de apa, denumita medical si edem, reprezinta acumularea excesiva de lichide in tesuturile organismului. Intre tesuturi si plasma sangelui exista un schimb permanent de lichide. Retentia de apa apare in momentul in care aceste lichide nu pot fi resorbite in sange sau cand trec intr-o cantitate mare in tesuturile de langa vasele de sange. Schimbarile se pot observa cu ochiul liber la nivelul mainilor, picioarelor, a abdomenului sau a fetei care capata un aspect pufos. Printre cauze se numara: statul in picioare timp indelungat, temperatura foarte ridicata, sarcina, alimentatia nesanatoasa, administrarea anumitor medicamente. In unele cazuri edemul poate fi si un simptom al bolilor serioase precum afectiunile cardiovasculare, bolile de rinichi sau de ficat, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Urina tulbure - care sunt cauzele si cand trebuie sa-ti faci griji. Urina tulbure poate fi cauzata de alimentatie, caz in care nu ai de ce sa-ti faci griji, sau poate fi cauzata de o infectie sau alta boala la nivel genital. Vezi care sunt cauzele daca ai urina tulbure si cand trebuie sa mergi la medic. Urina unui om sanatos poate avea diverse culori, de la galben deschis, aproape incolora, pana la galben inchis, in functie de alimentatie, nivelul de hidratare si medicamentele pe care le ia. In general, urina normala este limpede, dar poate deveni tulbure fara ca acest lucru sa semnaleze vreo problema. Insa uneori, urina tlbure e semn ca trebuie sa mergi la medic, anunta Unica.net.

Ce sa faci ca sa scapi de burtica, imediat dupa nastere! E atat de simplu. Cel mai mare cosmar al lauzelor, dupa nastere este burtica si pielea in exces care raman in zona abdominala. Doamnele care se chinuie sa dea totul jos la sala, este bine sa stie ca exista 6 pasi simpli, care le ajuta sa elimine excesul prin alimentatie. Mananca numai fructe si legume proaspete, cat mai des peste zi. Este regula de aur, spun expertii in alimentatie sanatoasa. Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Rio de Janeiro arata ca acestea au o contributie majora la pierderea in greutate. In cadrul cercetarii, trei grupuri de femei au fost puse sa manance, de trei ori pe zi, para, mar si o prajitura cu ovaz. Grupul care a consumat fructele au inregistrat scaderi semnificative ale nivelului de gluzoca in sange fata de cele care au avut dulciurile. Excesul de zahar in sange se transforma in grasime, care se depune in diverse parti ale corpului, informeaza Libertatea.

Cea mai consumata bautura din lume distruge cancerul fara sa afecteze celulele sanatoase. Un compus care se gaseste in ceaiul verde, considerat cea mai consumata bautura din lume, alaturi de apa, omoara celulele canceroase si nu le afecteaza pe cele sanatoase. Desi au mai fost studii care au demonstrat proprietatile anti-cancerigene ale ceaiului verde, specialistii nu stiau cum functioneaza exact. De aceea, noul studiu s-a concentrat pe identificarea procesului prin care substantele din ceai ataca celulele canceroase. Oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania au explorat mecanismul prin care compusii din ceaiul verde tintesc celuele bolnave. Studiile anterioare au aratat ca EGCG, un compus care se gaseste in ceaiul verde omoara cancerul oral fara sa afecteze celuele sanatoase, scrie DoctorulZilei.ro.

Cum sa elimini toxinele prin picioare. Eliminarea toxinelor din organism nu se face doar prin renuntarea la anumite alimente. Afla cum poti scapa de substantele nocive din corp prin picioare. Indiferent de masurile pe care le iei, nu prea ai cum sa te feresti de toxine. Pentru a ramane sanatoasa, trebuie sa faci, regulat, cure de detoxificare, care te vor ajuta sa iti intaresti si sistemul imunitar. Cea mai simpla metoda a detoxificare prin picioare este sa masezi talpile cu o perie uscata, facand miscari circulare. Fa, apoi, un dus, pentru a scapa de detoxine. Periajul uscat este o tehnica ruseasca, ce inlatura pielea moarta, stimuleaza cresterea celulelor, imbunatateste sistemul nervos si curata sistemul limfatic, anunta Unica.ro.