Cum iti dai seama ca ai ficatul plin de toxine. Ficatul este al doilea mare organ, dupa piele, si indeplineste numeroase functii vitale. Iti ajuta organismul sa proceseze grasimile, sintetizeaza proteinele, regleaza factorii de coagulare a sangelui si inlatura toxinele din organism. Virusii, medicamentele, anumite substante din alimente si alcoolul pot, insa, provoca daune ficatului. Vezi cum stii ca ai ficatul plin de toxine. Pentru ca ficatul joaca un rol important in coagularea sangelui, atunci cand nu mai functioneaza in conditii normale, apar probleme ale pielii, care devine extrem de sensibila. Un studiu din 2013 a strabilit o legatura intre coagularea sangelui si bolile de piele. Printre schimbarile pe care le poti observa la nivelul pielii, in momentul in care ai ficatul plin de toxine, se numara iritatii, diferente de culoare sau schimbarea texturii pielii, scrie Unica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Scortisoara, un adevarat medicament. In ce boli poate fi folosita. Proprietatile terapeutice ale scortisoarei sunt cunoscute de secole, in tratamentele traditionale ayurvedice din vechea cultura indiana, scortisoara a fost intens utilizata in tratarea diabetului, a racelilor si a indigestiei. Scortisoara este un condiment ce provine din scoarta unor copaci din China, India si Asia de sud-est. Este o buna sursa de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidrati, fibre, vitamina C, fier, magneziu si fosfor. Scortisoara este folosita de catre indieni din cele mai vechi timpuri ca leac universal si mai ales ca afrodisiac, considerata un veritabil energizant si un fortifiant al sistemului circulator. Era introdusa de catre farmacistii Evului Mediu in toate retetele impotriva durerilor, racelilor sau pentru intarirea inimii, anunta DoctorulZilei.ro.

Echinacea are si contraindicatii! Noi iti spunem cand face bine si cand face rau. Ideea potrivit careia plantele medicinale ar avea zero efecte secundare este un mit. In fapt, plantele medicinale sunt medicamente, deci pot face si bine, si rau, de la caz la caz. Este si cazul echinaceei, cap de lista cand vine vorba despre fortificarea imunitatii. Nu ne propunem sa distrugem "reputatia" acestei plante care ofera un scut real impotriva afectiunilor legate de sezonul rece: e mai eficienta, sustin specialistii in medicina naturista, decat vaccinul antigripal. Fiindca vaccinul ajuta organismul sa lupte doar cu virusurile gripale, pe cand echinacea stimuleaza capacitatea generala a organismului de a respinge infectiile cailor respiratorii superioare - raceala, sinuzita, laringita, gripa. Iar cand boala a reusit totusi sa se insinueze, echinacea ii reduce durata si gravitatea, informeaza Libertatea.

Afla de ce nu functioneaza mereu dietele! In urma mai multor studii si a discutilor cu persoanele care s-au luptat pentru a scapa de nesuferitele kilograme, specialistii au descoperit lucruri interesante despre greutate si motivele pentru care dietele nu dau mereu rezultatele dorite. Iata care sunt acestea! Cand oamenii de stiinta au descoperit pentru prima data prezenta genelor care influenteaza greutatea in anumiti soareci obezi, le-au numit genele Fatso. Mai tarziu, cand au cautat markeri in genomul uman au observat ca gena Fatso (redenumita acum FTO) se gaseste si aici. Se pare ca persoanele care au doua copii ale genei au cu 40% mai multe sanse de a avea diabet zaharat si 60 % riscuri de a deveni obezi. 16 % din populatie are doua copii ale genei FTO, iar jumatate dintre noi avem doar o copie. Oamenii de stiinta spun ca o predispozitie genetica nu este neaparat o condamnare pe viata, daca persoanele cu kilograme fac in mod regulat sport, scrie Adevarul.

Opt semne mai putin cunoscute ale leucemiei. Leucemia este descoperita, de cele mai multe ori, in timpul unor analize de rutina, insa sunt alte simptome care anunta aceasta forma de cancer. Afla care sunt semnele timpurii ale leucemiei. Petele mov sau punctele mici si rosii pe piele se numara printre primele semne ale leucemiei. Punctele rosii apar, de obicei, pe piept, spate, fata sau brate si sunt un efect secundar al esecului sangelui de a se coagula. Pot fi confundate cu o iritatie, desi, de fapt, sunt vase de sange sparte, rezultate din scaderea numarului de trombocite. Leucemia scade capacitatea maduvei spinarii de a produce trombocite si celule albe si rosii sanatoase. Un numar mic de celule albe scade abilitatea organismului de a lupta cu infectiile, iar aceasta situatie duce la umflarea ganglionilor limfatici. In unele cazuri pot aparea noduli in zone ciudate, precum gat, stomac, subrat sau zona inghinala. Nodulii pot avea nuante de albastru sau mov si pot fi deosebiti de cei cauzati de infectii mai putin grave prin faptul ca rezista mai mult de o saptamana, anunta Unica.ro.