Cum se curata corect tigaile din teflon. Teflonul este un material foarte util in bucatarie, deoarece alimentele pot fi preparate la temperaturi inalte, fara sa se lipeasca si fara sa se arda. Vezi cum se curata corect tigaile din teflon, ca sa nu strici stratul antiaderent. Lasa tigaia sa se raceasca complet, chiar daca au ramas bucati de alimente lipite pe pereti si fundul tigaii. Curata cu o spatula de lemn, cu grija, resturile alimentare. Clateste putin cu apa daca unele bucati mici s-au lipit mai tare de teflon. Curata tigaia din teflon cu un burete moale si detergent de vase, apoi clateste bine cu apa calda. Sterge teflonul cu o carpa uscata, ca sa nu se pateze de calcar. Daca unele urme de alimente raman lipite, dupa o astfel de curatare, nu folosi un burete aspru sau partea verde a buretilor obisnuiti de vase, deoarece va zgaria stratul antiaderent special, scrie Unica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce se intampla daca tii post negru trei zile? Desi dietele de post au fost criticate de nutritionisti pentru ca sunt nesanatoase, un studiu, realizat de cercetatorii de la University of Southern California, sugereaza ca infometarea organismului impulsioneaza celulele stem sa produca noi celule albe in sange, care lupta cu infectiile. Oamenii de stiinta spun ca descoperirea ar putea fi benefica in special in cazul persoanelor care au sistemul imunitar slabit, precum pacientii cu cancer. De asemenea, studiul poate ajuta persoanele in varsta, al caror sistem imunitar devine mai putin eficient pe masura ce imbatranesc, ceea ce ingreuneaza procesul de recuperare cand trebuie sa lupte cu bolile comune. Perioadele lungi de post forteaza organismul sa utilizeze resursele de glucoza si de grasimi si descompune o parte semnificativa din numarul celulelor albe din sange, anunta DoctorulZilei.ro.

Ce se intampla in corpul tau daca bei constant sucuri carbogazoase. Un roman bea circa 60 de litri de sucuri carbogazoase anual, potrivit unui studiu realizat recent. Oricat de gustoase ar fi, bauturile de acest gen au efecte devastatoare asupra sanatatii. Medicii avertizeaza ca un consum constant poate duce la boli mortale. Grabesc imbatranirea. Cei care consuma doua pahare de cola pe zi imbatranesc mai repede decat cei care nu consuma astfel de bauturi. O analiza ADN realizata de specialisti in SUA a aratat faptul ca celulele se modifica si imbatranesc cu 4,6 ani. Cauzeaza dependenta de zahar. Pentru ca zaharul e strans legat de sistemul de "recompensare" al creierului, oamenii ajung sa aiba nevoie mai des de astfel de "rasplata" dulce. Si asta de la doua doze (2 x 330 ml) de suc carbogazos pe zi. Chiar si apa minerala poate induce pofta de zahar, de aceea cea plata e de preferat, informeaza Libertatea.

Ce greseli faci pe Facebook. Facebook-ul este o retea de socializare relaxanta, insa trebuie sa ai mare grija ce postezi. Vezi care sunt cele mai mari greseli pe care le-ai putea face pe aceasta platforma. Este placut sa primesti like-uri si urari de ziua ta, insa tine cont ca sunt multe servicii care te autentifica pe baza datei de nastere. Facebook-ul este folosit si de oameni periculosi, pentru a-si alege victimele, asa ca ai mare grija la informatiile pe care le faci publice. Nu iti posta data de nastere sau macar nu posta si anul. Cand vrei sa anunti ca ai fost promovat sau sa iti spui parerea despre o anumita situatie, ai grija sa nu lasi postarile publice. Nu vrei sa le vada oricine are cont pe reteaua de socializare. Iti poti face setarile, astfel incat statusurile tale sa fie vizibile doar pentru prieteni sau pentru un anumit grup de oameni, scrie Unica.ro.

O femeie de 115 ani a dezvaluit secretul longevitatii. Mananca in fiecare zi un aliment-minune. Emma Morano, cea mai batrana femeie din Europa a dezvaluit ce a ajutat-o sa ajunga la aceasta varsta. Morano a declarat pentru New York Times ca e singura din 1938, cand s-a incheiat mariajul sau si sustine ca acesta este unul dintre motivele pentru care a ajuns la 115 ani. "Nu am vrut sa fiu controlata de nimeni", a spus centenara. Cat despre dieta, Emma Morano are un secret: mananca in fiecare zi cate trei oua crude, inca din adolescenta, anunta DoctorulZilei.ro.

Raceala se transmite prin sarut? Afla care este adevarul! Multi oameni cred ca raceala si gripa se pot transmite prin intermediul unui sarut. Acest lucru este fals, sustine profesorul Ron Eccles, de la Universitatea din Cardiff. Eccles subliniaza ca virusul se transmite prin intermediul mucozitatilor, nu al salivei. "Virusul se transmite prin mucus in sistemul respirator. Asa ca, daca nu suferiti de o tuse severa, care ar putea contamina saliva cu mucozitati, virusul nu poate fi transmis prin sarut", a declarat Ron Eccles, pentru Daily Mail. Un sondaj realizat in Marea Britanie arata ca 86 % dintre cupluri prefera sa se tina de mana, cand unul dintre parteneri este racit. Profesorul Eccles sustine ca in felul acesta exista un risc mai mare de transmitere a virusului, avand in vedere ca exista sanse mai mari ca mana sa intre in contact cu mucozitatile, atunci cand o persoana bolnava tuseste sau stranuta, informeaza Libertatea.